12 strålende tip til, hvordan man forbereder sig til afhandlingen eller Afhandlingsforsvaret

21.August 2020

du brugte utallige timer på det. Mange uger, måneder og måske endda år. Det er dit store projekt, som skal overbevise alle om, at du fortjener din doktorgrad. Du gjorde det så perfekt som muligt. Nu ved du, hvordan du skriver en afhandling.

nu er der kun en hindring for at overgå, og du vil endelig sætte den ph.d. – Titel foran din grad. Det er afhandlingens forsvar.

forsvarsafhandling som pro

intet universitet vil give dig graden, bare fordi du skrev et forskningsprojekt. Du bliver nødt til at forsvare det foran udvalgets medlemmer og et bredere publikum. Det udløser din angst? Velkommen til en verden af enhver ph.d. – kandidat, nogensinde.

det er kun naturligt for dig at blive overvældet af ph.d. – forsvarsudfordringen. Spørgsmålet er: vil du tillade frygten at blokere din vej til succes? Selvfølgelig ikke! Du er kommet så langt. Du vil ikke tillade noget at stå på vej til succes. Du vil forberede dig godt til afhandlingspræsentationen, og du vil træde på den scene med stor selvtillid, klar til at imponere alle.

måske har du brug for nogle tips med det, huh? Vi giver dig vigtige tip til, hvordan du forbereder dig til afhandlingsforsvar.

men inden vi kommer dertil, lad os afklare en ting: Hvad er et afhandlingsforsvar, nøjagtigt? Hvert universitet har forskellige politikker for deres ph. d. – kandidater, men processen med at forsvare afhandling involverer normalt få aspekter:

 • præsenterer i et åbent foredrag, at alle kan deltage
 • diskussion med medlemmerne af ph.d. – udvalget, som vil stille spørgsmålstegn ved forskellige aspekter af dine projekter
 • udvalgets møde-det er da medlemmerne endelig beslutter, om de vil give dig graden eller ej.

bare fordi du tog en chance for at forsvare afhandling betyder ikke, at udvalget vil beslutte i din favør. Der er tre potentielle resultater fra processen:

 • bestå
 • reeksamen
 • fejl

som vi sagde, vil dit universitet bestemme proceduren, og du vil følge retningslinjerne. Men i de fleste tilfælde svarer standarderne til det, vi generaliserede ovenfor.

fejl er sjældne. Ved du hvorfor? – Fordi de fleste ph. d. – kandidater arbejder utroligt hårdt på deres afhandlinger, og de formår at give fremragende præsentationer. Det gør du også. Nu er det tid til tipene!

Sådan forbereder du dig til Afhandlingsforsvaret

det bedste du kan gøre for at forberede dig til dit ph.d. – forsvar eller speciale er at blive informeret. Du vil måske vide de nøjagtige trin, du skal tage for at få succes. Uanset om du kommer med lysbillederne alene, eller du ansætter specialehjælp, afhandlingsforfattere eller en vejleder, hvis du følger disse trin, får du helt sikkert en god karakter.

 1. Deltag i præsentationer af andre kandidater

 2. Se gennem tidsplanen for åbne afhandlingspræsentationer på dit universitet. Heck; du behøver ikke stoppe der. Du kan også deltage i åbne præsentationer på andre universiteter. Alt du skal gøre er at finde ud af om disse begivenheder og dukke op i publikum.

  når du ser en anden forsvare en afhandling, vil du indse, at der ikke er noget skræmmende ved processen. Desuden vil du forstå, hvorfor det er nødvendigt. Det handler ikke kun om kandidaten, universitetet og udvalget. Det handler om det akademiske samfund og de bidrag, som dette projekt giver til det.

   dissertation defense tips og tricks

  deltagelse i en anden kandidats afhandling forsvar præsentation vil hjælpe dig med at mentalt forberede processen. Du vil se de forskellige faser i aktion. Du kan endda notere de ting, du bemærker. Du har sandsynligvis få ideer til, hvordan du forbedrer samtalen, og du vil helt sikkert blive motiveret af nogle detaljer. Skriv hvad der virker og hvad der ikke virker. Brug disse tip til at udvikle din egen tilgang til at forsvare din afhandling.

 3. Giv dig selv tid nok til at forberede diasene

 4. når du afleverer den endelige version af din afhandling eller afhandling til ph.d. – udvalget, vil du tro, at den hårde del er forbi. Du kan endda slappe lidt af. Du planlægger præsentationen, og du kan være alt for selvsikker i starten. Når alt kommer til alt er det dig, der forberedte dette projekt, og du kender hver eneste detalje om det. Alt du skal gøre er at forberede en afhandling forsvarsstyrkepunktpræsentation, komme derude og gøre dine ting.

  ikke?

  højre.

  men det er sværere end du tror.

  du skal give dig selv nok tid til afhandlingens forsvarsproces. Begynd at forberede diasene mindst en måned før præsentationsdatoen. Du ønsker ikke at ende med at få data i diasene i sidste øjeblik. Det ville gøre dig hektisk.

  du skal gøre diasene perfekte, og du skal gennemgå flere øvelsesforedrag, hvis du vil forberede dig godt. Selvfølgelig vil du ikke huske hvert eneste ord i afhandlingens forsvarssamtale, men du bør helt sikkert have det godt poleret.

  et af de vigtigste afhandlingsforsvarstips er at give dig selv nok tid. Undervurder det ikke! Hvis du har problemer med denne opgave, kan du bestille en præsentation fra vores service.

 5. struktur diasene

 6. du undrer dig måske over, hvad der gør en god præsentation! Svaret er simpelt: dias af høj kvalitet.

  store dias er grundlaget for et stort forsvar. Når du deltager i en anden kandidats forsvar, ser du praktisk talt en prøveafhandlingsforsvarspræsentation. Er deres dias attraktive nok? Se dig omkring; holder de publikums opmærksomhed?

   den bedste afhandling forsvar tips

  Tag noter! Du skal bruge dem, når du begynder at arbejde på din egen præsentation.

  din afhandling forsvar præsentation bør være grundig og præcis. Prøv at opsummere nøglepunkterne og sørg for, at forklaringerne og dataene er korrekte og lette at forstå.

  sørg derefter for, at de er struktureret. Du ønsker måske, at dine dias skal være i kronologisk rækkefølge og have et venstre-til-højre kursus. Desuden skal dine diagrammer og data have en årsag og konsekvensforbindelse for at gøre dit indhold mere organisk.

  diasene skal struktureres rigtig godt. Skriv ikke for meget indhold i dem. Skriv fakta og tal. Brug diagrammer og grafer, så du vil præsentere fakta på en mere omfattende måde. Hvad angår designet, skal du ikke gå vild med det. Du holder ikke en præsentation foran børn. Designet skal være slankt og seriøst.

  det næste afgørende spørgsmål er: hvordan laver du et kraftpunkt til afhandlingsforsvar? Åbn og begynd at arbejde på det. Du ønsker måske at arbejde på indholdet på ordet først og finde ud af de vigtigste fakta. Derefter kan du organisere dem i dias.

 7. Øv vejrtrækningsteknikker

 8. er du klar til et eksperiment? Det bliver sjovt! Se nogle TED talks i dag. Du kan vælge nogle om de emner, du kan lide, men du kan også gå tilfældigt.

  du vil bemærke en interessant ting: højttalerne er meget flydende i deres tale. Du bemærker ikke engang, at de trækker vejret. Det er fordi de øver sig. Hver taler ved, at de er nødt til at kontrollere deres ånde. Lange, stabile vejrtrækninger er afgørende ikke kun for strømmen, men også for at eliminere angsten.

  når adrenalin sparker ind, bliver din ånde hurtig og lavvandet. Dette vil ske, før du træder foran publikum. Det er da du skal indånde dybt og trække vejret langsomt ud. Vær derefter opmærksom på din vejrtrækning og sænk den.

  du har brug for lidt øvelse før dette øjeblik. Hvis der er et godt yogastudio i dit område, kan klasserne hjælpe meget! Jo da; yoga handler mest om bevægelse, når begyndere ser på det, men det handler også om at kontrollere åndedrættet.

 9. gør introen meget speciel

 10. publikum vil forvente meget af dig. Du er en ph. d. – kandidat, der forsvarer afhandling, og det siger meget om denne begivenhed. De forventer at blive begejstret for din afhandling og den måde, du udsætter den på. Introduktionen vil svare på deres vigtigste spørgsmål: “er det min tid værd?”

  for at få publikums opmærksomhed og gøre et godt førsteindtryk beslutter mange ph.d. – kandidater at åbne med en anekdote eller en spændende kendsgerning. Uanset hvad du beslutter dig for at gøre, skal du huske, at det første minut sætter tonen for hele din præsentation.

 11. Skriv din egen liste over spørgsmål

 12. når du forbereder præsentationen, spørg dig selv: hvilke spørgsmål kan du udlede af det? Prøv at nærme dig det fra en læsers synspunkt. Lad som om du ikke ved meget om emnet. Brainstorm og Skriv nogle spørgsmål ned.

  derefter kan du lade som om du ved meget om det særlige problem. Hvad ville du spørge i så fald?

  du vil blive overrasket over at se udvalgets medlemmer stille nogle af disse spørgsmål. De samme! Selvfølgelig vil de ikke være identiske, men du kan antage, hvad de vil spørge, hvis du blot læser gennem din afhandling. Deltagelse i andre kandidaters åbne diskussioner vil også hjælpe dig med at påtage dig afhandlingens forsvarsspørgsmål. Vær opmærksom på udvalgets medlemmers tilgang, og du finder ud af, hvordan de normalt behandler deres kandidater.

  det vigtige at huske på er, at de ikke forsøger at forvirre dig. De prøver bare at få dig til at tænke mere, så du kan udvide dit synspunkt endnu mere.

 13. Øv din tale og kropssprog

 14. praksis, praksis, praksis! Det er nøglen til at forsvare din afhandling med succes.

  du har din afhandling, ikke? Skriv de vigtigste punkter, du vil dække i præsentationen. Forbered diasene, og begynd derefter at øve. Hvis du kan gøre det foran spejlet, ville det være perfekt. Bare rolig; ingen bekymrer sig, hvis du ser fjollet ud. Ingen er der for at se på dig. Bare slap af og tal. Jo mere du træner, jo lettere bliver det for dig at komme ind i strømmen.

  Vær også opmærksom på dit kropssprog. Stå med ryggen lige, men skuldrene slapper af. Det giver dig følelsen af selvtillid. Overhold dig selv i spejlet og vær opmærksom på de bevægelser, du foretager. Dit kropssprog skal være bevidst og bevidst. Prøv ikke at bruge dine hænder for meget, men vær ikke stiv. Øvelse; du bliver bedre.

 15. Øv dig foran venner, og lad dem stille spørgsmål

 16. når du er sikker på, at du har øvet nok, kommer tiden til en faktisk præsentation. Forbered nogle snacks, og inviter nogle af dine venner over. Det er vigtigt at have folk, der forstår emnet til et vist niveau, så det er godt at invitere dine labmates også.

  giv dem præsentationen. Bed dem derefter om at stille spørgsmål og svare! Dette er den virkelige form for praksis, som forbereder dig til den faktiske begivenhed.

 17. Lær at håndtere fejl

 18. når du holder præsentationen foran dine venner, vil du sandsynligvis lave få fejl. Det er okay. Alle laver fejl. Det er vigtigt for dig at fortsætte. Lad ikke fejlen kaste dig ud af sporet. Bare tag en dyb indånding og gå videre til næste punkt.

  du skal ikke bekymre dig for meget om det. Ved afslutningen af præsentationen vil publikum og udvalgets medlemmer glemme denne fejl. De forventer mindre mangler i præsentationerne, da de ved, hvor nervøse kandidaterne er.

 19. skynd dig ikke gennem præsentationen

 20. hvis du er nervøs, vil du have, at dette slutter ASAP. Dit instinkt vil fortælle dig, at hvis du går gennem præsentationen hurtigere, vil du blive lettet fra stress hurtigere. Det vil udløse din angst, så du taler for hurtigt, og du vil endda springe over nogle dele af den præsentation, du planlagde.

  gør det ikke!

  husk: dybe, lange vejrtrækninger!

  opfatter ikke dette som en stressende situation. Se det som en mulighed i stedet! Du har en chance for at fortælle alle, hvor cool din forskning var, og hvor interessant dine resultater var. Tag din tid; alle er ivrige efter at høre, hvad du har.

 21. Visualiser!

 22. der er en simpel øvelse, der vil gøre en massiv indvirkning på din selvtillid. Alt du skal gøre er at visualisere dig selv at give en vellykket præsentation hver aften før du går i seng.

  Forsvar din afhandling på en cool måde

  bare luk øjnene. Se dig selv stå foran publikum og gå fra et punkt til et andet. Det kræver en masse engagement og vedholdenhed for dig at gøre dette hver dag. Men resultaterne er umagen værd!

  visualisering får dig til at se dig selv gøre den skræmmende ting. Du vil endda føle angst de første par gange. Men med tid og praksis bliver du fortrolig med ideen om at tale foran et publikum. Du er nødt til at opnå og bevare det mentale billede af at være selvsikker.

 23. få masser af søvn og slappe af!

 24. ud af alle afhandlingsforsvarstips, vi har nævnt, er dette den vigtigste. Det vil være svært at slappe af og få din søvn natten før den store begivenhed. Forventningen vil gøre dig ængstelig. Men fokus! Du kan godt! Gå tidligt i seng med en klar intention om at få den hvile, du fortjener. Du skal se frisk om morgenen.

  god søvn og sund mad vil holde dig energisk. Pas på dig selv, så du øger dine chancer for at forblive fokuseret under præsentationen.

er du klar til dette?

selvfølgelig er du klar!

du har arbejdet for ph.d. – graden for hårdt, så du har helt sikkert det, der kræves for at skubbe dig selv gennem dette sidste trin.

held og lykke!

Dissertation Assistance


Læs alle nyheder