dagbog for en dyrlæge i det virkelige liv

jeg ser mange kunder, der kommer ind for sømhjælp.
de går alle ind ad døren og siger det samme. “Kan du trimme maks negle?”
svaret er altid ” ja.”
og i mange tilfælde stopper samtalen der. Men det burde det ikke.
vi bør alle altid spørge: “Hvad er din bekymring for, at du gør dem?”
men jeg tror, at grunden til, at vi ikke spørger oftere, er, at vi i de fleste tilfælde ved, hvad svaret vil være.
her er det mest almindelige svar, vi får. “Maks kan ikke lide, at hans negle trimmes, og jeg er bange for at skære dem for tæt.”(Jeg skulle sætte klausulen her, ” hvis jeg havde en nikkel for hver gang jeg hørte dette.”)
mit svar vil altid være; “Jeg er sikker på, at maks ikke kan lide, at hans negle bliver skåret, og vi bekymrer os alle om at skære neglen for kort, fordi dette helt sikkert sker, uanset hvor erfaren trimmeren er, eller hvor forsigtig vi er, men maks bør ikke være den, der får beslutte, hvad der gør og ikke bliver gjort mod ham, når vi taler om hans helbred. Maks har brug for sine negle trimmet, så de ikke bliver fanget på ting og derefter rive ud af neglen eller ridse dig.”
jeg finder det fjollet, hvor mange mennesker der kommer farende ind i klinikken for en nødsituation brudt negle forstenet, at deres kæledyr “bløder ud!”og betal for nødgebyret, sedation, bandage, lidokain og ved, at neglen brød, fordi den var så forræderisk lang, krøllet eller skarp, at den bogstaveligt talt rev ud af neglebedet. Men ønsker ikke at forsøge at undgå, at dette nogensinde sker igen ved at lære at komme over deres frygt for at trimme negle.
jeg ved, at de fleste (OK, alle) kæledyr ikke kan lide at få deres negle trimmet. Og jeg ved også, at næsten alle jer er bange for at skære neglen til kort, (vi kalder det “hurtig neglen”). Når du skærer neglen for kort, er det ligesom at skære din egen negle for kort, du bløder. Enhver dit kæledyr vil hoppe og yelp, og så vil du føle dig så dårlig, at du vil opgive tanken om nogensinde at forsøge at skære neglene “nogensinde igen!”Så du vil fortælle dig selv, at du” ikke kan holde dit kæledyr “og” du kan ikke se, hvor du skal skære”, og du er” bange for at skade dem”, så du i meget kort rækkefølge giver op og beslutter at overlade det til profferne, os.
og fordi du kommer til dyrlægen kontor så sjældent neglene vil få sat på lavt blus til alle de andre vigtige ting i dit liv og neglene vil vokse, og vokse, og vokse. Jo længere dit kæledyr går mellem søm trim jo længere den hurtige vokser ud, og derfor, jo sværere er det at holde dem trimmet.

i et forsøg på at gøre negletrimning lettere for jer alle, vil jeg gå over, hvad jeg tænker på, når jeg nærmer mig negletrimning.
først nogle hunde har aldrig brug for deres negle trimmet. Nogle hunde bærer dem ned ved at løbe på hårde overflader eller leve på hårde overflader, så neglene bliver arkiveret af sig selv. Men husk, at nogle hunde og katte (især polydactylkatte) har negle på steder, der ikke rører jorden, som dugklovene eller de “ekstra” kattetæer, så disse skal holdes trimmet.
for det andet, vi alle Hurtig et søm. Det sker uanset hvor erfaren du er, og hvor hårdt du prøver at undgå det. Så mit råd er bare at være forberedt på det, og adressere det, hvis det sker, og spring derefter tilbage i sadlen og fortsæt. Giv ikke op efter første gang du hurtigt neglen, og det bløder. Du kan ringe til mig, og jeg vil indrømme for dig, at det sker for mig, og ja, jeg har det dårligt, men du kan hente disse negletrimmere og skubbe på. Du er ikke en dårlig person, dit kæledyr vil ikke blive traumatiseret resten af deres liv, og de vil ikke bløde ihjel fra en neglebeklædning.
for det tredje er de rigtige værktøjer et must! Du kan ikke gøre et godt stykke arbejde uden de rigtige værktøjer.

Kattetrimmere med hvide håndtag til venstre, stop i flasken og store hundespiktrimmere med de orange håndtag.

for det fjerde (og vigtigst af alt): hvis du ikke kan holde dit kæledyr sikkert (dette kaldes korrekt kæledyrsbegrænsning), kan du ikke sikkert klippe deres negle. Jeg vil sige, at 95% af tiden de ejere, der kommer I beder om hjælp med trimning neglene ikke rigtig har et problem med søm trimning de har et problem med PET tilbageholdenhed. Deres problem har ALT at gøre med det faktum, at de simpelthen ikke kan holde deres kæledyr sikkert eller sikkert, og det har intet at gøre med deres evne eller manglende evne til at skære neglene.
jeg har en meget god klient, der bringer sin hund i hver 6.måned til sedation bare så vi kan trimme hans negle.
jeg har en anden klient, der kom månedligt i 6 måneder, bare så vi kunne træne dem, hvordan man holder deres hund. Vi rørte ikke engang fødderne før den 5. Øvelse.
jeg har også haft mange klienter, der kommer ind til lektioner om, hvordan man trimmer negle, og når jeg ser, hvor hjælpeløse de er til at begrænse deres kæledyr, giver vi alle op. (Det må jeg aldrig indrømme . Jeg skulle tage mit eget råd og sige til alle, “vi lader aldrig kæledyret vinde, vi arbejder igennem det, og vi holder ud med ufejlbarlig overbevisning,” men det ville være en løgn).

OK, første ting først: lær hvordan du korrekt begrænser din hund (eller kat eller kæledyr). Hvis du ikke er sikker eller er ubehagelig med dette, skal du ringe til din dyrlæge og bede dem om at give dig en “sådan gør du”-session om korrekt kæledyrsbegrænsning. I næsten alle tilfælde kan Vet Techs hjælpe dig med denne lektion, de er mestrene til at holde. Dette er en 2 person job. Så overbevise (eller bestikke) din ægtefælle til at komme med dig. En person er den “beslutsomme, modig, stærk, og ikke give op let,” holder og den anden er “søm trimmer.”
Sådan går negletrimning i mit Hus; jeg får mine hunde til at sidde, så lægge sig ned og derefter rulle over. De skal så lade mig få deres fødder og ikke bevæge sig, mens jeg trimmer dem alle. Savannah, og Jekyll er forfærdelige med dette. De stadig den dag i dag, hader det, men de gør det, fordi de ved, at jeg ikke vil lade dem gå, før vi er færdige. Jeg råber ikke eller kæmper eller er ond, jeg er bare bestemt og stædig. (Enhver, der kender mig, vil sige, at jeg er sådan uanset opgaven. Det er vel en kompliment? Sig venligst ja?) Jeg har trænet dem til at tolerere dette uden at gøre det til en stressende vanskelig opgave. Det gøres altid tålmodigt og målrettet. Jeg giver masser af ros og beroligelse, da de prøver at overbevise mig om at lade dem gå. Jeg vil stoppe trimningen og bare holde foden, hvis de begynder at kæmpe for meget. Jeg vil have dem til at forstå, at dette ikke er en skræmmende forfærdelig straf. Jeg tager min tid, jeg forbliver rolig og i kontrol, og det er forbi hurtigt og med minimal stress. Det kræver øvelse, tålmodighed, beslutsomhed og kærlighed.
MEGET VIGTIGT! Tving ikke, råb, skrig, kæmp eller gør dette til en vanskelig proces. For hvis det er ingen af jer vil nogensinde villigt gøre det igen. Det første mål er at kunne trimme neglene nemt og sikkert. Hvis din hund, kat, kæledyr, kæmper, får du hjælp med korrekt tilbageholdenhed og håndterer de tillidsproblemer, dit kæledyr fortæller dig, at de har. Og lad neglene være til profferne, indtil tilbageholdelsesproblemet er løst. Ofte er kampene for at blive fastholdt det større problem, ikke neglene.

katte:

til katte anbefaler jeg, at du får katten på skødet, får dem meget musling og begynder at holde foden forsigtigt. Mange katte vil oprindeligt modstå, at deres fødder bliver rørt, men hvis du kan holde din kat rolig, kan dette være en hurtig og nem procedure. Hvis din kat begynder at kæmpe eller få aggressiv stop og lad dem gå. Kattemetoden er anderledes end hundens tilgang, en hund bør aldrig få lov til at vinde, og en kat vil aldrig blive overbevist om at give op uden at du bløder markant. Hvis du virkelig har en hård kat, så prøv at pakke dem i et håndklæde, så deres ansigt er skjult og gør en fod ad gangen. Din dyrlæge eller deres personale kan også vise dig, hvordan du korrekt skrubber og holder. Dette har tendens til at fremkalde mere frygt, end jeg tror er nødvendigt, så jeg undgår normalt at anbefale scruffing.

for at udsætte en kats negle skal du bare trykke på tåen mellem fingrene.
neglen vil blive tvunget til at lægge sin Kappe, og det er normalt meget let at identificere det hurtige hos katte.
nogle ældre katte har meget tykke negle, så et par trimmer er nødvendige for at finde den hurtige.

trimmet negle. Midnat er modellering.

ved at trykke på undersiden af foden eller hver enkelt tå kan du udsætte neglen.

hunde:

om emnet negle. Jeg anbefaler ofte, at hvalpene med de” dinglende dugkløer ” (du kender de sjove ubetydelige tæer, der dingler i brisen og ser ud som om de var tilføjelser i sidste øjeblik) fjernes kirurgisk på spay/neuter tid. Disse negle bliver ofte fanget på tøj og sengetøj og skal trimmes oftere.
her er mine forslag til trimning hunde negle.

jeg anbefaler, at den ene person er den udpegede holder og den anden trimmeren. vigtigt; når indehaveren tager fat, slipper de ikke! Dette er en træning lektion. Oplær dig til at være rolig, tålmodig, blid og effektiv som omsorgsgiver. For din hund er det træningslektion, at de er sikre, og at lejlighedsvis ting, de ikke kan lide, stadig skal gøres. Jo flere gange du fejler på dette, hvad enten det er ved at råbe, skrige, være kraftig, skræmmende eller give op, jo sværere bliver du nødt til at prøve næste gang. Der er altid en næste gang. Du fortæller også din hund, at de har ansvaret, og de vil fortsætte med at udfordre dig, hver gang de bliver bedt om at gøre noget, de ikke ønsker at gøre. Du er forælder, opfør dig som en god.
trimmeren holder foden fast og ser på neglen fra siden. Hold foden med tåen pegende direkte til venstre eller højre. Brug din dominerende hånd til at holde trimmerne. Brug kun fjederbelastede skarpe negleskærere af god kvalitet. Jeg har inkluderet et billede af de trimmere, jeg bruger til hunde og katte. Brug ikke guillotintrimmere, og brug ikke snavsede eller rustne eller svære at bruge trimmere. Altid klar til brug. (Se billede).

Savannahs søm. Jeg ser neglen fra siden, så jeg kan identificere, hvor jeg skal skære.

korrekt trimmet negle. Og intet blod!

Jekyll ‘ s negle. Hans er lettere, fordi de er hvide, og vi kan se den hurtige (lyserøde) tydeligt.

undgå det lyserøde område af neglene, også kaldet ” den hurtige.”Det er det, der bløder, hvis du skærer for at lukke. For de kæledyr med sorte eller mørke negle, hvis du ser på neglen nedenunder, er den fede, pæreagtige del af neglen det område, hvor den hurtige er, så undgå at skære der.

for mørke negle hjælper det nogle gange med at se på neglen nedenunder for at se, hvor de hurtige ender.

som hovedregel begynder vi at klippe konservativt og vil ofte lave et par snit, der arbejder neglen op mod tåen. Start ikke højt, start lavt på neglen. Dit kæledyr vil takke dig for at være blid.
her er en god You Tube video, med tips og tips.
http://www.youtube.com/watch?v=icNKAEvasn0