EES – kan akupunktur hjælpe hårtab?

Kan Akupunktur Hjælpe Hårtab?

hvad videnskaben siger…

hvis du nogensinde har oplevet nogen form for hårtab eller tyndere hår, forstår du de ødelæggende psykologiske virkninger, det kan medføre—og viljen til at prøve forskellige tilgange, der kan hjælpe med at genoprette dit hår og din selvtillid.

en almindelig behandling er akupunktur. Ifølge National Center for Complementary and Integrative Health er akupunktur en tidstestet teknik, der anvendes i traditionel kinesisk medicin. Udøvere stimulerer specifikke punkter på kroppen—oftest ved at indsætte tynde nåle gennem huden. Akupunktur er kendt for at hjælpe med at lindre medicinske tilstande som kronisk hoved -, nakke-og knæsmerter hos nogle individer.

kan akupunktur hjælpe med hårtab, også? Lad os se nærmere på, hvad videnskaben siger…

målet med akupunktur, når man bekæmper hårtab, er at rette op på ubalancer, der negativt ændrer hårmængden. Akupunktur har vist sig at være særlig effektiv for dem, der lider af hårtab som følge af hormonelle ubalancer (især kvinder med en overflod af mandlige hormoner), stress og ernæringsmæssige mangler. En vigtig undersøgelse offentliggjort i Journal of Alternative and Complementary Medicine viste, at kvinder, der opnåede daglig akupunktur i seks måneder, viste lignende forbedringer i hormonniveauet som dem, der tog stoffet metformin 3 gange dagligt (Pacific College of Oriental Medicine).

en yderligere undersøgelse af patienter med alopecia-luft blev offentliggjort i Journal of Acupuncture and Tuina Science. Af de 78 deltagere blev 43 af dem behandlet med akupunktur, mens de andre 35 blev behandlet med en kombination af cystin, vitamin B1 og minoksidil over en fire måneders periode. Ved afslutningen af behandlingscyklussen var resultaterne meget gunstige. De patienter, der fik akupunktur, havde en 97,7% effektiv sats, mens de andre patienter kun havde en 77,1% effektiv sats.

din læge kan hjælpe med at afgøre, om akupunktur kan være en passende behandlingsmulighed for dit hårtab. (Det er vigtigt først at finde årsagen til dit hårtab—uanset om det er en udiagnosticeret skjoldbruskkirtelforstyrrelse, hormonel ubalance, stress, visse lægemidler, arvelighed osv.)

husk, realistiske forventninger er nøglen. Akupunktur er ikke en mirakelkur for alle, der oplever skaldethed/hårudtynding. Men resultater som dem, der er nævnt ovenfor (ud over løbende forskning i undersøgelsen af hårtab) er meget lovende!

for mere nyttige oplysninger om akupunktur fra National Center for Komplementær og Integrativ Sundhed, Klik her.

fortsæt med at læse vores blogs for mere gavnlig information om sundhed og velvære, pleje af hår og øjenbryn og meget mere!

husk altid: Vær informeret. Opmuntres. Være bemyndiget. Men mest af alt . . . Vær dig selv.