Er det uhøfligt at ignorere andres tekster?

Jep! Du har det. At ignorere nogen er uhøfligt. Næste spørgsmål.

OK, det kan være lidt mere kompliceret end det. For eksempel, hvad hvis den person, du ignorerer, er en person, du har fortalt 10 gange for ikke at kontakte dig? I så fald er det ikke bare berettiget at ignorere dem; det kan være ligefrem uklogt at komme tilbage i kontakt med dem overhovedet. På den anden side, hvad nu hvis en bilsælger SMSer dig 14 gange om ugen om den SUV, du testede, og du er bare for doven til at fortælle ham, at du ikke er interesseret i at købe mere? Er du forpligtet, ved etikette, at give ham et svar, eller kan du bare lade som om han ikke eksisterer, før han går væk?

reklame

Digital etikette er en ny grænse-en ny, kedelig grænse fuld af halvbagte regler, som ingen er enige om. Brorådet, der tapper ind på det lukrative marked for dem, der ønsker at muntert selvidentificere sig som bros, hævder, at du altid skal sende en SMS til nogen “hvis du vil være venner med personen” . Kvindedagsmagasinet-efter min fantasi, vender ud i en generalforsamling i FN — stil mod Bro-Rådet-ser ud til at tro, at ignorering af tekster er par for kurset, og at den virkelige nøgle er, at teksten Afbryder SMS i håb om et svar . Og at tro, at kønslig harmoni og lighed syntes så nær.

så hvem skal stole på? Nogle dårlige nyheder: etikette kan have nogle “eksperter”, men der er ingen egentlig autoritet. Selvfølgelig, etikette er også baseret på kulturelle konstruktioner, hvilket betyder, at selvom Miss Manners skulle detaljere hver eneste SMS-falske pas eller imperativ, enhver regel kunne let ændre sig med samfundsmæssige skift.

dette efterlader os i den uheldige situation, at vi selv fra sag til sag skal beslutte, om det er retfærdigt eller forkert at ignorere en tekst. Og så ender vi slags, hvor vi er startet: Jep, at ignorere tekster er uhøfligt. Men der er mange grunde til at gøre det, der kan efterlade en uden fejl. Så lad os sætte nogle grundregler for at gøre det lettere i fremtiden. Du bør ikke ignorere en tekst fra en ven eller et familiemedlem. Eksempel: “Hej skat, det er din mor. Jeg elsker dig!”Jo da, det er ikke strengt nødvendigt, men bare sige “hej” tilbage. Måske hvis teksten beder om et svar, bør vi generelt antage, at der kræves et svar. For eksempel: “kommer du lige nu med skovl og gummihandsker eller vil svinge forbi senere?”Uopsættelighed kan være en anden grund til, at tavshed kan være uhøflig. For eksempel, hvis nogen smsede for at spørge, om du kan komme ned til byens fængsel og sende kaution, du kan antage, at personen gerne vil vide ASAP, hvis du vil gøre det.

bilsælgeren? Ingen forpligtelse. Ingen ønsker at tekst med en fremmed, trods alt.

annonce