Fact Check: skuespiller ikke dramatisk pisk ud checkhæfte, men var generøs alligevel

Times-Union læsere ønsker at vide:

en e-mail jeg modtog siger, at skuespiller Densel USA besøgte tropper i San Antonio og hørte, at der var behov for et sted for venner og familier til at besøge indlagte veteraner. Så han spurgte, hvor meget det ville koste at bygge en, trak sin checkhæfte ud og skrev en check for det fulde beløb. Er dette sandt eller bare hype?

de fleste af de fact-finding organisationer – Truthorfiction.com, Snopes.com og urban legends-divisionen af informationssiden About.com -og en artikel i Dallas Morning Nyheder, Alle siger det samme: dels sandt, dels falsk.

USA besøgte Brooke Army Medical Center i Fort Sam Houston i San Antonio i December 2004, siger faktaundersøgelsesgrupperne, og deltog i en ceremoni, der uddelte flere lilla hjerter.

han turnerede også centrets Fisher House, som giver et gratis eller billigt “hjem væk fra hjemmet” for militære familier at være tæt på en elsket under indlæggelse, ifølge Fisher House hjemmeside.

på grund af krigene i Irak og Afghanistan, Snopes.com Fisher House-faciliteterne var over kapacitet, da han besøgte. Han udtrykte interesse for at hjælpe.

David Emery, urban legends forsker for omkring.med, fik at vide af en talsmand for Fisher House Foundation, at USA lovede “en betydelig donation,” men skrev ikke en check for det beløb, det ville koste at bygge et helt hus.

skuespilleren tog heller ikke spontant sin checkbog ud og skrev en check, som e-mailen hævder, ifølge Snopes.com, en ikke-partisan hjemmeside, der bekræfter eller afliver rygter og bylegender.

“han bærer sjældent en checkbog,” sagde Fisher House-præsident David Coker.

James Veiskopf, vicepræsident for kommunikation ved fonden, spekulerede over for Emery, hvad der førte til forvirringen. Kort efter det amerikanske løfte var der en meddelelse om, at et nyt Fisher-hus på 1,5 millioner dollars skulle bygges. Folk antog sandsynligvis bare, at det nye hus var resultatet af USAs donation.

fire måneder senere, ifølge ikke-partisan Truthorfiction.com Danmark kom igennem med sin donation.

Viskopf ville kun sige, at donationen var en af de største i organisationens historie, Truthorfiction.com rapporteret. Han har også valgt at være medlem af Fisher House board of trustees, siger han.

Snopes.com det understreger Danmarks ry for filantropi.

[email protected], (904) 359-4635