Fodring af børn, når de er syge

på trods af alle dine bestræbelser på at forblive sunde, har dit barn fanget fejlen. Vidste du, at børn i gennemsnit får mellem otte til 10 forkølelser om året? Det er generelt indtil børnehaven, når de har opbygget deres immunitet. Selvom der ikke er nogen kur, er der nogle ting, du kan gøre for at holde de små komfortable og velnærede, mens de bekæmper virussen.

børn skal få masser af hvile og tilstrækkelig væske. Men hvad er dine bedste indsatser for at fodre dem, når de er mildt syge med lidt nysen, hoste og løbende næse?

fortyndet frugtsaft, vand, suppe og bouillon er gode måder at genopfylde væsker på. Hvis dit barn har feber, opkastning eller diarre, skal du følge din børnelæges anbefalinger til udskiftning af væsker. Ældre børn kan drage fordel af urtete med honning og citron.

giv dem noget frugt

der er muligvis ikke noget solidt bevis for, at C-vitamin vil helbrede en forkølelse, men dets antioksidante egenskaber kan ikke skade. Gode kilder til C-vitamin omfatter citroner, limefrugter, appelsiner, grapefrugt og bær.

Giv dit barn en række bløde frugter; de er ikke kun fulde af vitaminer og mineraler for at understøtte et godt helbred og immunitet, men indeholder en hel del vand for at hjælpe med at støtte dit barns væskebehov. Frosne skivede frugter er praktiske og lette at optø, og de ødelægger ikke så hurtigt som frisk frugt. Her er et par måder at tjene dem på:

  • lidt optøede frugter, såsom blåbær eller jordbær, giver en kølefølelse på halsen. En anden mulighed er at fremstille eller købe frosne frugtstænger (se efter dem med lidt eller intet tilsat sukker.)
  • bland frosne frugtstykker i en smoothie ved hjælp af fedtfattig eller fedtfri mælk eller beriget sojadrik.

Glæd dem med deres favoritter

men overdriv det ikke. Et sygt barn kan have en dårlig appetit, så tjene op mini måltider baseret på deres foretrukne typer af fødevarer. Hyppige små måltider er lettere at fordøje og vil hjælpe med at imødekomme deres energibehov. Undgå rige, stegte, fedtede fødevarer og læn dig mod enkle stivelser som ris og nudler, da disse er lette på maven. Prøv bananer, ris, æbleauce eller toast, hvis de er lidt ubehagelige. Hvis du kan få nogle grøntsager-gå efter det, men fokuser mere på at få dem næret!

prøv kyllingesuppe

prøv at lave din egen fra gårsdagens ristede kylling eller køb lavnatrium lager. Suppe er varm, beroligende og et accepteret middel. Det vil også hjælpe med at sørge for dit barns væskebehov. For en mere fyldesuppe, tilsæt nogle ris eller nudler og kogte, hakkede grøntsager. Et par spiseskefulde havremel kan også bruges til at tykke supper under opvarmning.