forklaring af bølgerne på vandplaneten i filmen Interstellar?

følgende fortolkninger er taget fra Thorne .

vandet er meget lavt, som det fremgår af tegnene, der går gennem det. Så hvordan kan der være flere hundrede meter bølger?

desværre er svaret ekstremt kedeligt. Planeten er tidligt låst med det nærliggende sorte hul, og næsten alt overfladevand på planeten er låst i to regioner på modsatte sider af planeten. Selve planeten er formet meget som en amerikansk fodbold snarere end en oblate sfæroid.

der er dog et lille problem med denne fortolkning. I filmen ser Ranger ud til at flyde. Selvom jeg ikke tvivler på, at køretøjet er godt forseglet, er jeg nysgerrig, om det kunne fortrænge mere vand end dets vægt, så det kan flyde på de massive bølger.

er dette en bølge eller bare en ekstrem tidevand?

bare en ekstrem tidevand, og ifølge viki på denne planet formerer de sig faktisk ikke, planeten roterer under dig på grund af en lille forskel i planetens rotationshastighed og dens orbitale bevægelse (dvs.planeten “klipper” frem og tilbage under sin bane om det sorte hul).

ville der ikke være (ekstrem?) vejret ændrer sig nær disse høje vand?

jeg ville blive meget overrasket, hvis sådanne store vandhøje ikke var omgivet af eller i det mindste påvirker det nærliggende vejr, stort set det samme som bjerge på jorden. Imidlertid, dette begynder at splitte hår i et allerede spekulativt emne, antager jeg.

opdaterede tanker

jeg opdaterede følgende beregninger for sjov, blot fordi jeg fandt dem mere interessante end tidevandsboringerne.

tyngdekraftsbølger
hvis vi antager, at bølgehøjden var den samme som bølgelængden, og vi antager, at disse var tyngdekraftsbølger, ville deres fasehastighed være ~49 m / s.

  • Thorne, K. “videnskaben om Interstellar,” Norton & selskab, Ny York, NY, ISBN: 978-0-393-35137-8, 2014.

skrivefejl og / eller fejl i bogen

jeg fandt kun et par skrivefejl / fejl i bogen, som er angivet nedenfor:

  • Kapitel 2
    • han forvirrer de nordlige og sydlige magnetiske poler (dvs.den nordlige magnetiske pol ligger nær den sydlige geografiske pol, ikke Nord).
    • han tildeler kilden til aurora til protoner. Aurora skyldes imidlertid energiske elektroner spændende ilt og nitrogen.
  • Kapitel 7
    • han siger, at Cassini-rumfartøjet brugte “…Saturns måne Io…”for en gravitationel slangebøsse. Imidlertid er Io en af de fire Galileiske måner af Jupiter, og Saturn er den planet, som Cassini var på vej til.

jeg betragter disse ret mindre og ærlige fejl, men værd at tage til efterretning…