Forskel mellem betændelse og hævelse

Hvad er betændelse og hævelse?

dette er medicinske tilstande, hvor det berørte område bliver rødt, varmt, smertefuldt og hævet. Men hævelse resultater på grund af akut inflammation. Disse forhold menes ofte at være synonymer, men der er nogle differentieringspunkter diskuteret nedenfor.

Inflammation

Inflammation er kroppens reaktion på enhver skade. Det kan også beskrives som kroppens evne til at helbrede sig selv efter en tåre, et sår eller traume; Beskyt sig mod fremmede angribere, som vira og bakterier; og genoprette skadet væv. Men kronisk inflammation kan resultere i flere alvorlige sundhedsmæssige betingelser som nogle kræftformer og leddegigt.

hvis inflammationen fortsætter, kan den i sidste ende kaldes kronisk inflammation med vedvarende lavt ødem, forlænget vævsskade og meget langsom heling.

hævelse

hævelse opstår på grund af forstørrelse af kropsorganer, hud eller andre dele. Det er normalt et resultat af betændelse eller en ophobning af væske. Hævelse kan finde sted internt, eller det kan endda påvirke kroppen eksternt (ydre hud og muskler).

forskel mellem betændelse og hævelse

Definition

betændelse

en lokal fysisk tilstand, hvor en del af kroppen bliver rød, varm, hævet og for det meste smertefuld. Det er et vigtigt svar på skade eller infektion.

hævelse

det er en unormal forstørrelse af en del af kroppen, som normalt udløses på grund af resultatet af ophobning af væske.

symptomer

betændelse

tab af ledfunktion, sammenføj smerter og stivhed, rødme, fordi kapillærerne i området er fyldt med mere blod end normalt, hævelse, varme, tab af funktion i inflammationsområdet (immobilitet). Hvis det er en kronisk betændelse, omfatter symptomerne

 • fordøjelsesproblemer som gas, oppustethed, forstoppelse, diarre, syre refluks osv.
 • hjernetåge
 • tandkødssygdom
 • hyppig forkølelse og hoste
 • højt blodsukker
 • dvælende og tilfældige smerter
 • “reservehjul” omkring din talje
 • hudproblemer som eksem eller psoriasis
 • erektil dysfunktion
 • ansigt er oppustet
 • sår og irritabelt tarmsyndrom
 • konstant træthed eller sløvhed
 • allergier og astma

hævelse

kvalme, åndenød og undertiden lave iltniveauer i blodet, opkastning, svimmelhed, blå mærker, svaghed, utilpashed, misfarvning, nedsat urinproduktion, feber, træthed, søvnløshed, føles varm at røre ved, flu-lignende symptomer, smerter og forstørrelse af hud eller muskler.

årsager

Inflammation

forhold, der kan resultere i akut betændelse, inkluderer; akut bronkitis, ondt i halsen fra forkølelse eller flu, akut blindtarmbetændelse, strenge øvelser, stress, skåret på huden, dårlig kost, 2 Diabetes, fødevareallergi, inficeret indgroet tånegl, dermatitis, ubalancerede niveauer af visse hormoner, såsom østrogen, progesteron og testosteron, tonsillitis, særlige syntetiske fibre, der findes i produkter som f.eks. Bihulebetændelse og infektiøs meningitis.

hævelse

årsager til ekstern hævelse inkluderer; insektbid, udslæt, nældefeber, skade, væskeretention, graviditet, menstruation, hormonelle ændringer, infektion.

andre almindelige årsager til intern hævelse inkluderer; nyresvigt, visse former for kræft, hjertesvigt, irritabelt tarmsyndrom, Crohns sygdom, anafylaksi (alvorlig allergisk reaktion), giftigt insektbid og blodkarforstørrelse på grund af dehydrering, der forårsager hævet mave, ansigt og endda hænder og ankler.

måder at reducere inflammation og hævelse

Inflammation

 1. skær ud fastfood, forarbejdede fødevarer, rødt kød. Spis mere af plantebaserede kostvaner, nødder, grøntsager og vedtage en vegansk livsstil. Spis mere af økologiske ting fri for pesticider.
 2. Spis tomater, spinat, grønkål, mandler, valnødder, fede fisk som laks, tun og sardiner, frugter som mandariner. blåbær og jordbær.
 3. børst og tandtråd dine tænder hver eneste dag for at afværge betændelse.
 4. meditere for at lindre stress. Meditation slukker skaderne af stress på kroppen
 5. søvn og motion godt
 6. gør yoga og drik meget grøn te
 7. forbud elektroniske gadgets fra soveværelset.
 8. Sig NEJ til sødede drikkevarer
 9. spis ikke ting, som du ikke kan udtale.

hævelse

 1. da hævelse er et resultat af ophobning af væsker, kan man hæve det berørte område over det niveau, hvor ens hjerte er.
 2. drik meget vand for at fjerne toksiner og akkumulerede væsker i det hævede område.
 3. Komprimer hævelsen ved hjælp af et bandage uden at begrænse blodgennemstrømningen.
 4. varmepude lindrer hævelse smerter.
 5. brug ikke fødevarer, der indeholder natrium, når du har hævelse. Forbruge masser af citron og agurk vand, da de reducerer hævelse.
 6. sæt en ispakke i et håndklæde og tryk det på det berørte område. Det anbefales at skifte mellem femten minutter og femten minutter for at hjælpe med at nedbringe smerter og hævelse.
 7. Fordyb dine ømme, hævede led i et varmt Epsom saltbad. Epsom salt lindrer smerter, øger blodcirkulationen og reducerer hævelse.

lægemidler

Inflammation

ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler som Aspirin, Ibuprofen (Advil, Motrin, Midol, Nuprin) Ibuprofen, naproksennatrium, Naproksen Aleve og Diclofenac.

hævelse

Ibuprofen og Acetaminophen.

resume af betændelse Vs. hævelse

punkterne for forskel mellem betændelse og hævelse er opsummeret nedenfor:

 • forfatter
 • Seneste indlæg
forskningskonsulent: PhD i miljøvidenskab ved arbejdshistorie i Eliteforskningsinstitutter som FNs udviklingsprogram
Dr Amita Fotedar er en erfaren forskningskonsulent med en demonstreret historie med at arbejde i eliteforskningsinstitutter som FNs udviklingsprogram, Istanbul, Tyrkiet, Indian Institute of Science, Bangalore, Indien og International Vandforvaltningsinstitut, Colombo, Srilanka.
hun er uddannet inden for Biologiske Videnskaber, Miljøsundhed, naturressourcer, vandressourceforvaltning og vedvarende energi og har en ph.d. i Miljøvidenskab fra University of Jammu, Indien. Udover sin ph. d. – grad har hun en Postgraduate Diploma i International Studies fra International Pacific University, og er også blevet belønnet med en certificering i Klimastudier fra Harvard University. Hun er en modtager af Akademisk udmærkelse pris fra International Pacific University, Ny Sjælland campus. På nuværende tidspunkt forfølger hun MicroMasters i bæredygtig energi fra University of Australien.
hun er medstifter og Forskningsrådgiver for en virksomhed inden for bæredygtighed og miljøtjenester og er også medlem af Environmental Peacebuilding Association på SDG Academy, der tilbyder mentorskab (et samarbejdsnetværk af akademiske og forskningsinstitutioner i regi af FN ‘ s generalsekretær). Hun har omkring 35 nationale og internationale publikationer til hendes kredit.

Seneste indlæg af Dr. Amita Fotedar-Dr (SE alle)
 • forskel mellem Sinovac – Vaccine og Moderna-Vaccine-18. marts 2021
 • forskel mellem Sinovac-Vaccine og Moderna-Vaccine-15. Marts 2021
 • forskel mellem Helgenomsekventering og Haglgeværsekventering – Februar 26, 2021