Hvordan man undgår og helbreder vaginal candidiasis

Vaginal candidiasis er en af de mest almindelige infektioner, der påvirker det kvindelige kønsorgan. Det er en meget almindelig lidelse blandt kvinder i den fødedygtige alder og forekommer i mange tilfælde flere gange i hele livet. For at give os en ide lider næsten 75% af kvinderne det mindst en gang.

Vaginal candidiasis er ikke en farlig sygdom, men det er ret irriterende, blandt symptomerne er kløe og brændende fornemmelse i området.

hvad er vaginal candidiasis

er en vaginal infektion forårsaget af en svamp kaldet Candida Albicans. Vaginal candidiasis forveksles ofte med vaginismus, men det har intet at gøre, da vaginismus er kvindelig seksuel dysfunktion, det er ikke nogen form for infektion.

hovedsymptomer på vaginal gærinfektion

det er meget vigtigt for vores helbred at holde vagina sund og plejet, men hvis vi på trods af alt tager gærinfektioner, er det de symptomer, der vises længe efter svampen vokser i slimhinderne:

 • kløe meget irriterende.
 • øget vaginal udledning.
 • udseende af hvidlige sekretioner.
 • røde pletter på huden, der strækker sig til lårene, skinkerne og endda i bunden af ryggen.
 • tarmirritation.
 • generaliseret muskelsmerter.
 • ønske om at tage slik. Candida Albicans lever normalt af enkle kulhydrater, så når det føler behovet for disse stoffer, begynder Candida Albicans at dø og frigiver nogle toksiner, der virker på det berørte centralnervesystem, så det inducerer forbruget af slik.

normalt ugen før menstruation bliver symptomerne mere akutte.

det skal bemærkes, at hvis du tror, du lider af disse symptomer, skal du tage højde for, at du kan inficere din seksuelle partner, da det er en af de mest almindelige seksuelt overførte sygdomme, der overføres gennem køn . Candida Albicans-svampen er normalt asymptomatisk hos mænd, men nogle gange kan der forekomme betændelse og udslæt på glansens hud såvel som intens forbrænding.

årsager til, at Vaginal Candidiasis svamp normalt prolifererer

vi skal finde ud af, hvad der er de vigtigste risikofaktorer, der favoriserer den unormale spredning af Candida Albicans svamp er følgende:

 • Diabetes.
 • har en diæt rig på sukker og / eller gær.
 • brug af aggressive rengøringsmidler til tidligere tøj.
 • hyppig brug af stramme bukser.
 • anvendelse af syntetiske fibre undertøj.
 • hyppige strande og / eller pools.
 • ubeskyttet køn.

Vaginal candidiasis under graviditet

Candida Albicans infektioner er meget almindelige, når kvinden er gravid på grund af hormonelle ændringer, der opstår, da disse afspejles i ændringer i sammensætningen af slimhinden, der bliver mere sukkerholdig og med en anden pH. inden for graviditetsstadiet er anden trimester den mest berørte.

behandling kan udføres med recept på mange lægemidler, der er helt sikre selv under graviditeten, og heldigvis forårsager infektionen ikke komplikationer for moderen eller fosteret.

behandling af vaginal candidiasis

i øjeblikket har vi mistanke om, at vi kan have infektion med svampen af candidiasis, vi skal gå til lægen for at stille en diagnose og verificere eller ikke vores mistanker.

der er forskellige behandlinger for candidiasis, afhængigt af infektionens sværhedsgrad vil lægen afgøre, hvilken der er mest hensigtsmæssig. Normalt når vi går til lægen, tages en prøve af vaginalvæsken, og der udføres en kultur for at bestemme, hvad der forårsager infektionen. Behandling kan være med vaginale æg eller svampedræbende cremer. I tilfælde af tilbagevendende infektioner gives behandlingen normalt oralt, men også ved mindre eller moderate infektioner kan den behandles med en enkelt oral dosis medicin.

Sådan forhindres vaginal candidiasis

for at forhindre vaginal candidiasis er det vigtigt at opretholde forhold til svangerskabsforebyggende midler, hvor vi også undgår seksuelt overførte sygdomme som klamydia. Vi skal også tage maksimal pleje af intim hygiejne, helst med specialiserede geler til kvindens intime område. Det er vigtigt at vaske efter samleje og efter vandladning. Endelig er det også nyttigt at bære bomuldsundertøj, undgå nylon og mikrofiber samt stramt tøj.

det skal også tages i betragtning, at når kvinden begynder med overgangsalderen, er hun også tilbøjelig til at tage denne sygdom på grund af det hormonelle fald.

i tilfælde af tilbagevendende infektioner er ernæring og diæter, der begrænser forbruget af sukker, alkohol, mælk og mejeriprodukter, vigtige.