Kan Du Lægge Polyurethan Over Voks?

billede af polyurethan gulv, men kan du sætte polyurethan over voks?

at have din overflade færdig med polyurethan vil altid efterlade meget at ønske. Poly produkter kurere ind i en skinnende finish, og frem for alt tilbyde beskyttelse til dine strukturer. Voks gør derimod meget ved polering af forskellige overflader. Hvad hvis du vil bruge både voks og polyurethan i dit møbel, kan du lægge polyurethan over voks?

Nej, ikke. Det ville være bedst, hvis du ikke lægger polyurethan over voks. Tommelfingerreglen kræver, at du først anvender polyurethan og derefter bruger voks som den sidste topcoat til dit møbel. Voks gør det godt, når det bruges som polering, og det ville være godt at bruge det til samme formål.

selv når du påfører polyurethan på din træoverflade, skal du påføre tynde lag, så det først hærder og klæber ordentligt til overfladen. Derudover hjælper tynde lag med at sikre, at finishen ikke har bobler.

Indholdsfortegnelse

hvor længe skal du vente på, at polyurethan tørrer, før du vokser?

dette spørgsmål siver ned til, hvor lang tid din polyurethan vil tage at hærde, så den er klar til påføring af voks. Normalt tager oliebaseret polyurethan cirka 24 timer at tørre. Vandbaseret poly-produkt tager dog kun 6 timer at tørre. Samlet set bliver du nødt til at vente op til en måned på, at din polyurethan-færdige overflade hærder.

derfor, hvis du ønsker at vokse overfladen, skal du vente, indtil polyurethanfinishen hærder, før du påfører voks.

faktorer, der påvirker tørrings-og hærdningstiden for polyurethan

polyurethan er en unik finish, der tager lang tid, før den er klar. Og når du taler om tørring og hærdningstid af polyurethan, kan du tale om dage og uger.

nedenfor er nogle faktorer, der bestemmer, hvor hurtigt eller langsomt din polyurethanfinish tørrer og hærder.

 • Trætype: Der er træsorter, der vil tage længere tid og måske ikke engang helbredes tilstrækkeligt, i betragtning af at de muligvis producerer nogle kemikalier, der kan kompromittere tværbindingsprocessen. Sådant træ omfatter palisander og andre aromatiske cedertræer.
 • Type Polyurethanformel: der er så mange forskellige polyurethanformler i kategorierne vandbaseret eller oliebaseret polyurethan. Forskellige producenter bruger forskellige tilgange til fremstilling af disse formler. Nogle vælger at tilføje olier; andre tilføjer tørremidlerne i stedet. Inkluderingen af forskellige komponenter i disse formler betyder, at de er bundet til at have nogle på tørrings-og hærdningstiden for polyurethanfinish. Samlet set finder du tørrings-og hærdningstiden for vandbaserede poly-produkter kortere end deres oliebaserede kolleger.
 • temperatur og fugtighed: den tørretid, som jeg har talt om så længe i denne artikel, er baseret på en 70 liter F (21 liter C) dag og 70% fugtighed. Hvis temperaturen er høj, og luften er tør, får du din polyurethan tørring så meget hurtigere end de timer, der er angivet ovenfor. Det modsatte er tilfældet, når temperaturerne er lavere, og luften er fugtig.
 • overfladens tilstand: hvis dit træ er råt og slibet, vil du bemærke en hurtigere tørretid for polyurethan, fordi træet absorberer det første lag meget hurtigt, hvilket forkorter tørretiden. Så hvorfor er det? Nå, den første frakke fugter og forsegler træoverfladen tørrer derfor hurtigere. For efterfølgende frakker lå de over et eksisterende lag af polyurethan; som et resultat vil det tage længere tid at tørre og hærde.

Hvad er fordelene ved voks?

meget som polyurethan har været det første produkt i efterbehandling af trægulve og andre overflader, voks bringer noget andet. Enhver eventyrlysten person ville elske at prøve det. Voks giver dig noget af en mindre almindelig finish, en mærkbar berøring.

voks giver dig en lav glans med en afslappet fornemmelse og udseende, som du måske ikke let finder i en polyurethanfinish.

andre fordele ved voks inkluderer:

 • ikke-giftig

det ville være bedst, hvis du overvejede voks til træ, da de er en sundere mulighed i betragtning af at både flydende og fast pastavoks indeholder lave niveauer af flygtige organiske forbindelser; dette gør dem derfor mindre giftige sammenlignet med polyurethan. Hvis du har sundhedsrelaterede komplikationer, der kan udløses af kemiske dampe, skal du vælge voks som din finish.

 • enkel at anvende

jeg har interageret med forskellige slags færdige gennem hele mit liv som træarbejder, og jeg må indrømme, at voks er den mest behagelige finish at anvende. Hvis du ønsker at afslutte dit trægulv ved dig selv og har brug for noget, der ikke vil spise dig op, så skal du straks gå til en voks.

 • lugten

de fleste, hvis ikke alle, af voksproduktet, som jeg har brugt, har ingen irriterende eller stødende lugt som dem, jeg har stødt på med polyurethanerne. Hvis du har en allergi over for stærke lugte, ville det være godt at vælge at bruge voks.

 • høj Penetration

voksfinishen kommer med stor penetration og finder det let at gå dybt ind i dit trægulv; til gengæld får du et fremragende beskyttelsesniveau for din træstruktur. Derudover vil du give dit gulv en lav glans finish, hvis du bruger voks.

Bemærk: voks har nogle mangler, såsom farvning af overflader. Desuden holder voks ikke længe på overfladen sammenlignet med polyurethan.

sikkerhedsforanstaltninger ved arbejde med polyurethan

så er polyurethan giftig? Samlet set er polyurethan giftigt; det afhænger dog af det mærke, du bruger i dette tilfælde. Hvad er nogle af de forholdsregler, du skal tage, når du arbejder med en polyurethanformel?

 • først skal du læse instruktionerne og være særlig opmærksom på sikkerhedsanbefalinger!
 • mens din polyurethanformel tørrer og hærder, udsender de oliebaserede formler normalt giftige dampe, der er ildelugtende. Det kan forårsage åndedrætskomplikationer, derfor have en næsemaske, sørg for, at dit værelse er godt ventileret, eller hold dig væk fra området. Alternativt kan du bruge vandbaseret polyurethan, som indeholder mindre giftige forbindelser.
 • undgå udvidet eksponering under påføring af polyurethan og mere, når det begynder at tørre og hærde. Det bedste valg er altid at sikre, at dit område er godt ventileret.
 • den oliebaserede polyurethan er brandfarlig, når den stadig er våd. Det begynder at tørre, fordi olier og opløsningsmidler, der er til stede i det, genererer brandfarlige dampe, der let fanger brande. Hold derfor brandkilder væk fra dine polyurethanprodukter.

konklusion

i dette indlæg har vi set på både polyurethan og voks som gode finish til træoverflader som gulve. De to produkter giver forskellige, men alligevel attraktive færdige og frem for alt beskytter dine trækonstruktioner. Afhængigt af hvad du har brug for, kan du altid bruge disse produkter som et alternativ til den anden. Hvad med en sag, hvor du gerne vil bruge de to i et produkt?

Kan Du Lægge Polyurethan Over Voks?

Nej, Det ville være bedst, hvis du aldrig lægger polyurethan over voks, i stedet skal du bruge voks som den endelige finish efter påføring af polyurethan på overfladen.