Kina siger, at miljøet stadig er grumt på trods af 5 års fremskridt

Shanghai, Kina Kinas miljøforhold er “dystre”, der ikke lever op til de offentlige forventninger, selv efter fem års bestræbelser på at forbedre luftkvaliteten, øge ren energi og begrænse drivhusgasemissioner, sagde En højtstående embedsmand onsdag.

der var stadig en lang vej at gå, sagde viceminister for økologi og miljø, selvom Kina havde opfyldt en række mål for smog, vandkvalitet og kulstofemissioner i de fem år fra 2016.

“mens du ser forbedringerne … det skal klart erkendes, at kvaliteten af det økologiske miljø forbliver langt fra folks forventninger til et bedre liv,” fortalte han journalister i Beijing.

se mere

Kina er fortsat afhængig af tung industri og kul, og de “dystre miljøtendenser” har ikke fundamentalt ændret sig, tilføjede han.

sidste måned satte præsident Jinping en frist for 2060 for at opnå “kulstofneutralitet” som en del af Kinas forpligtelser over for Paris-klimaændringsaftalen. Det sigter også mod, at emissionerne topper inden 2030.

meddelelsen blev set som en udfordring for De Forenede Stater, der skulle trække sig ud af Paris-aftalen den Nov. 4. Mandag kritiserede Udenrigsministeriet USA ‘ s klimarekord og kaldte det en konsensusbryder og en ballademager.

Kina udarbejder en ny femårsplan for 2021-2025, som eksperter siger ville kræve stærkere engagement i at kontrollere kulforbruget og fremme kulstoffattig energi for at opfylde 2060-målet om kulstofneutralitet.

Jao gav ikke detaljer om den næste femårsplan, men sagde, at Kina ville øge bestræbelserne på at kontrollere fossilt brændstofforbrug og fremme kulstoffattig teknologi, mens de lovede større bidrag til at tackle klimaændringer.