Nyhedsmager 2020 / Surfer dræbt i hajangreb husket for tro, lidenskab

Ben Kelly, den 26-årige Santa Cruce surfer og surfboard shaper, der mistede sit liv lørdag fra et hajangreb på en Santa Cruces strand. (Foto af Baker Carroll)

APTOS — surfingfællesskabet i Santa Cruce mistede en af sine egne i år i et hajangreb i Maj.

Ben Kelly surfede den 9.maj ud for Sand Dollar Beach i Aptos, da han blev angrebet af en ung voksen stor hvid haj, cirka 10-12 fod lang. En gash til Kellys højre ben fik ham til at bløde ihjel, ifølge vidner til obduktionen udført et par dage senere. Hans død markerede det første fatale hajangreb i Californien siden 2012.

Santa Cruce County Supervisors udsendte en proklamation for at ære den afdøde surfer, iværksætter, bestyrelsesformer og mand, der markerer 27.maj som “Ben Kelly Day.”En indfødt i Orange County, Kelly, sammen med sin kone Katie, flyttede til Pleasure Point for tre år siden.

venner og familie husker Kelly for hans dybe kristne tro, som en hengiven mand, som en lidenskabelig surfer og bestyrelsesformer og for hans iværksættertilgang til forretning og liv.

ud over sit surfbrætmærke grundlagde Ben Kelly Surfboards og hans kone Det Digitale marketingfirma Authentic Approach.

“jeg har været så overvældet af den måde, at Santa Cruse-samfundet er kommet sammen med mig og Ben og virkelig støttede os,” sagde Katie Kelly under Maj Tilsynsrådsmødet. “Vi har kun været her i tre og et halvt år, siden det hele skete, og vi takker dig virkelig, virkelig — den måde, vi lige er kommet som familie på, det sætter jeg virkelig pris på. Gud velsigne jer.”

i Juli deltog snesevis af surfere i en padle-out for at ære Kelly på nordsiden af Capitola kaj.

ifølge vidner surfede Kelly med en ven og cirka syv andre, da han blev bidt på benet og slået af sit bord. Han kom hurtigt tilbage og begyndte at padle til kysten — ligesom hans ven, der surfede længere udenfor.

de brugte en surfbånd fra et af deres brædder som en turnering, men kunne ikke stoppe blødningen i tide.

2-mile — området fra Sand Dollar til Cementskibet i Seacliff — området i Aptos har været hjemsted for så mange som to dusin hvide hajer-flertallet af unge-siden 2015. Det er blevet døbt af lokale observatører som Shark Park.