Sådan ser du Spanien om 2 uger (med tog)

nu har du sikkert hørt alle de gode anmeldelser om Spanien. Fortællingerne om smukke strande, et perfekt klima, uovertrufne tapas, den konstante strøm af sangria og uendelige fester… og de gode nyheder? Det hele er sandt! Landet er mangfoldigt, kompakt, og en ideel destination at udforske med tog med et omfattende netværk. Togene er også nogle af de hurtigste og mest effektive på kontinentet. Hvis du vil se Spanien om 2 uger, så er her et actionfyldt forslag.

et indlæg delt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den 24. April 2016 kl 12: 06 PDT

Spanien i 2 uger rejseplan

  • dage 1 – 3: San Sebastian
  • Dage 3 – 4: Pamplona
  • dage 4 – 8: Barcelona
  • dage 8 – 9: Valencia
  • dage 9 – 12: Madrid
  • dage 12 – 13: Granada
  • dag 14: Sevilla

dage 1 – 3: San Sebastian

San Sebastian er en smuk travl lille by i Spaniens Baskerland, lige ved Biscayabugten. Selvom det låner påvirkninger fra hele landet, er der noget særskilt og smitsomt ved San Sebastian. Strandene og bjergene får al opmærksomhed i løbet af dagen, men når natten kommer, handler det om den gamle bydel. Du hopper mellem dusinvis af berømte barer til de ultimative retter i bidestørrelse.

et foto indsendt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den 14. Marts 2016 kl 1: 36 PDT

gå ikke glip af: en aften gåtur langs Playa De la Concha slutter med Pintos i den gamle bydel.

hvordan man kommer dertil med tog: Der er mindst fire tog dagligt mellem Madrid og San Sebastian, som kræver en overførsel. San Sebastian er også let at nå fra Frankrig, med daglige tog fra Paris til den nærliggende landegrænse.

dag 3 – 4: Pamplona

Pamplona ‘s omdømme kan stadig være sammenflettet med Juli’ s begivenhed the Running of the Bulls (Feast of San Ferment), men der er meget mere til denne lille by end den kontroversielle sport. Det ligger på toppen af en bakke i Navarra-provinsen, så du får en utrolig udsigt over bjergene og dalen nedenfor. Arkitekturen er smuk og byen er lille, gåbar, og fyldt med historie. Der er også en levende bar og tapas scene hele året (Ja!).

et foto indsendt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den 2. maj 2016 kl 11: 30 PDT

gå ikke glip af: en tur gennem den gamle bydel. Du kan gå din egen vej eller spore ruten, der er taget under tyrens løb.

Sådan kommer du dertil med tog: der er cirka tre daglige tog fra San Sebastian, der tager mellem 1 time 42min og 3 timer 40min afhængigt af tidspunktet på dagen.

dag 4 – 8: Barcelona

lad os være ærlige – hovedårsagen til, at du er kommet til Spanien, er at se, hvad alt ståhej handler om Barcelona. Byen ved havet skuffer sjældent, uanset om du leder efter fine eksempler på Gaudis arkitektur, dovne dage tilbragt på stranden, eftermiddage, der går tabt i Det Gotiske Kvarter, eller back-to-back fester hele natten i nogle af kontinentets mest legendariske barer og klubber.

et foto indsendt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den 4. juni 2016 kl 1: 11 PDT

gå ikke glip af: Sagrada Familia. Det er en af den moderne verdens mest dramatiske strukturer, og et besøg i denne katolske kirke er en primær årsag til de fleste besøg i Barcelona.

Sådan kommer du dertil med tog: der er et tog omtrent hver 2.time mellem Pamplona og Barcelona med en rejsetid på cirka 4 timer.

dag 8 – 9: Valencia

Valencia er en spændende havneby, og det er kun en kort togtur væk fra Barcelona. Selvom mange turister på en stram tidsplan har tendens til at overse det, får du meget ved et kort stop her. Arkitektonisk er det en smuk by at gå igennem. Hvis du er en fan af udendørs, er der et bredt udvalg af strande samt Albufera Park, som har en smuk sø og flere vandrestier.

et foto indsendt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den 22. April 2016 kl 12: 54 PDT

gå ikke glip af: en tur, jogge, eller cykle gennem Jard Kristian Del T – Det er en af de største byparker i Spanien og hjemsted for masser af populære attraktioner og museer.

Sådan kommer du dertil med tog: der er flere daglige tog mellem Barcelona og Valencia, som tager cirka 3 timer.

Dag 9 – 12: Madrid

den spanske hovedstad er en fascinerende blanding af gammelt og nyt. De elegante parker, boulevarder, og pladser giver en tilbagevenden til en anden æra, mens shopping, natteliv, og spirende Malasa Turra-området tilbyder en helt anden vri. Madrid er også hjemsted for flere af landets bedste museer, hvoraf mange huser internationalt berømte værker.

et foto indsendt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den Mar 14, 2016 på 11: 51PM PDT

gå ikke glip af: Picassos Guernica, et maleri i vægmaleri, der hænger i Reina Sofrista. Det er et imponerende og kraftfuldt arbejde at se i det virkelige liv.

hvordan man kommer dertil med tog: der er timetog mellem Valencia og Madrid, der tager 1 time og 40 minutter.

dag 12 – 13 Granada

Granada sidder ved foden af de maleriske Sierra Nevada-bjerge. Selvom der er meget at se og gøre i byen og dens omgivelser over et par dage, tager de fleste turen her for at udforske et af de bedste eksempler på maurisk arkitektur: Alhambra.

et foto indsendt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den 25. marts 2016 kl 1: 11 PDT

gå ikke glip af: Alhambra. Det er juvelen i byens krone, og det er også hovedårsagen til, at de fleste rejser. Sørg for at bestille billetter online på forhånd, så du kan få adgang.

hvordan man kommer dertil med tog: der er regelmæssige daglige tog fra Madrid til Santa Ana, hvor passagererne skal forbinde med en af flere daglige tog på vej til Granada. Den samlede rejsetid inklusive overførsler er cirka 5 timer.

Dag 14: Sevilla

Spaniens andalusiske region er smuk og ofte ikke udforsket nok af tid-skyndte rejsende. Mange vælger at tage til kysten og nyde strålerne i Malaga, Marbella eller Cadis. Nogle opholder sig inde i landet og udforske folk som Ronda eller jeres. Men hvis du har en stram tidsplan med lige nok tid til at se Spanien om 2 uger, er regionens hovedstad Sevilla rig på historie, kultur og klassisk arkitektur.

et foto indsendt af Andreas Thompson (@Andreas compsonsa) den Dec 12, 2016 på 11: 32AM PST

gå ikke glip af: En tur gennem Park De Maria Luisa, der slutter i en tur til Espa-pladsen.

Sådan kommer du dertil med tog: der er mindst fire daglige tog mellem Granada og Sevilla, der tager mellem 3 og 4 timer.

hvis du vil engagere dig fuldt ud i alt, hvad landet har at tilbyde, er det måske ikke nok at se Spanien om 2 uger. Men du vil helt sikkert få en smagsprøve på, hvorfor dette er et af de mest populære lande i Europa. Det omfattende jernbanenet og lynhurtige tog gør også dette til den perfekte destination at medtage på din næste Big Europe-tur-så tjek Eurail Spain Pass og gør det hele med jernbane!

Spanien om 2 uger bonusguider:
Sådan ser du Spanien på en backpacker ‘ s budget
Sådan tilbringer du 3 dage i Barcelona
8 ting at gøre i Valencia for første timere