Sådan starter du et Tech-firma: 21 afgørende trin

det er let at blive fanget i glamouren ved at lancere en vellykket opstart med muligheden for, at det bliver den næste Google eller Facebook. På grund af spredningen af succeshistorier natten over dykker for mange grundlæggere imidlertid ind i iværksætteri uden en plan, hvilket begrænser deres chancer for formue og herlighed.

derfor har vi her på Founder Institute leveret en dybdegående guide til tip og tricks til at starte en opstart, komplet med ekspertrådgivning og nyttige tip til alle faser i din virksomhed.

Før Du Starter Din Opstart…

…Du bør overveje dine grunde til at starte et firma i første omgang. Og hvem er bedre til at give dig crashkursus i virkeligheden ved at blive iværksætter end den tidligere Evernote CEO Phil Libin?

kom til en gratis opstartsbegivenhed i nærheden af dig for endnu mere opstartsrådgivning!

Navngiv din virksomhed og få dit domæne

1. Vælg et navn til din virksomhed, der er let at stave og let at huske. Selvom det kan være udfordrende at holde sig til så få stavelser som muligt, kan det at tvinge dig til at være kreativ at sætte begrænsninger på længden af din virksomheds navn.Hvis det er muligt, hold dig til to stavelser. Se på navnene på følgende virksomheder med korte navne:

 • Google
 • kvidre
 • firkant

2. At have et matchende domænenavn er ubetydeligt, så bekymre dig mere om et navn, der understreger, hvad din virksomhed er og gør, og mindre om, hvor godt det svarer til det faktiske navn på din virksomhed.

Mint.com er kvalitet, det er et sted, hvor penge er lavet, det er kort og stavet utvetydigt. Det er et meget godt mærke for det, vi laver. Vi tilbragte tre måneder, hundreder af timer, og flere penge, end jeg plejer at kommentere for det domæne – men det var det værd. Offhand, hvem stoler du mere på: Mint.com eller MoneyAnalyzr.com? ” – Aaron Patser (grundlægger, Mint.com)

nedenfor er nogle ressourcer, der hjælper dig med at navngive din virksomhed og sikre dit domæne:

 • Startup Company Name Generator-Indtast bare dine vigtigste søgeord for hurtigt at generere firmanavne og kontrollere domænetilgængelighed.

 • GoDaddy.com -en domæneregistrator og hostingfirma

 • HostGator-en udbyder af delt, forhandler, virtuel privat server og dedikeret hosting.

 • Google Domains-Registrer et domæne, få hosting og opbyg et site.

Design din virksomheds Logo

3. Dit logo, som din opstarts navn, skal være enkelt og mindeværdigt, der resonerer med din målgruppe, mens det klart repræsenterer det, du har tilbud.

4. Medmindre du er designer, skal du ikke oprette din opstarts logo selv. Behandl dit logo med respekt og ansæt en designer til at lave det ideelle logo til din virksomhed. Mens du muligvis bliver nødt til at bruge nogle penge på dette, kan det at have et professionelt udseende logo adskille dig fra konkurrencen.

5. Vær original! Det er alt for let at blive forelsket i andre virksomheders ikoniske logoer, men husk, at dit logo er det, der skal hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden og ikke blande dig sammen med resten. Tænk også på eftertiden; vil din virksomheds logo blive husket 5, 10 eller 20 år fra nu?

selvom de ofte kun er små billeder, har logoer en masse mening –og design af en kommer med et stort ansvar. Logoer er normalt den mest genkendelige repræsentation af en virksomhed eller organisation, og med mere information tilgængelig for den gennemsnitlige forbruger i dag, skal logoer også hurtigt og effektivt kommunikere på vegne af deres brand.”- Dale Partridge (grundlægger, StartupCamp.com)

hvis du har brug for hjælp til at oprette billeder til din opstart, her er nogle ressourcer til at komme i gang:

 • 99Designs-en markedsplads for grafisk design, herunder logodesign, internetdesign og andre designopgaver.
 • Fiverr – en markedsplads for kreative og professionelle tjenester, på budget og til tiden.
 • Canva – Canva gør design enkelt for alle. Perfekt til begyndende designere.

start din side eller destinationsside

6. Din opstarts destinationsside skal indeholde dit logo og en beskrivelse, der perfekt og tydeligt viser, hvad dit tilbud er, og hvad det gør.

7. Din destinationsside er også det ideelle sted at indsamle dine potentielle brugeres e-mail-adresser og holde dem opdaterede og øge kundefastholdelsen.

8. Husk, det er helt acceptabelt at starte din destinationsside, før dit produkt er bygget, så længe du er på forhånd om status for dit produkt. Sørg dog for at medtage så mange oplysninger om, hvad du har at tilbyde for at øge kundernes forventning til, når du frigiver dit produkt.

min pre-launch side tillod mig at udvikle min ‘salgstale’ – værdien proposition af min bog. Det hjalp mig med at forfine mine ideer samt finde måder at få det til at forbinde med mit tilsigtede publikum bedre.”- Brian Casel (grundlægger, Audience Ops)

for mere information om lancering af din hjemmeside eller destinationsside, tjek følgende ressourcer:

 • det er en hjemmeside, der indeholder en træk-og-slip hjemmesidebygger.
 • Unbounce – Unbounce lader marketingfolk bygge, udgive og teste destinationssider uden IT eller programmer.

Opret Din Virksomheds Blog

9. Din virksomhed blog bør fokusere mindre på dit tilbud og mere på at give dit publikum med nyttige og indsigtsfulde oplysninger og vil generere mere organisk trafik mod din hjemmeside.

10. Sørg for at optimere din blog til konverteringer og gøre det nemt for dit publikum at tilmelde dig mere indhold eller investere i dit tilbud. Alle andre funktioner er bare distraktioner.

11. Bloggen til din virksomhed bør ikke kun bestå af informative blogindlæg, men en række medier, herunder infografik, billeder, videoer, podcasts, præsentationer og meget mere. Dette kombineret med en række relevante emner hjælper dig med at skabe tillid til dit publikum yderligere.

for at hjælpe dig med at vælge den bedste blogging platform for dig, nedenfor er en blog platform sammenligning diagram, leveret af Matt Banner fra hans blogindlæg, bedste Blogging Platform muligheder for at bruge:

indhold er den nemmeste måde at engagere sig med nye mennesker online, og det er rygraden i min trafikstrategi. Det vigtigste her er at finde ud af, hvem dit publikum er, og skabe noget nyttigt indhold til dem.”- Dan Norris

her er en liste over ressourcer til at hjælpe dig med at få din virksomheds blog op at køre:
 • Byg en hjemmeside eller blog med hundredvis af gratis, tilpasses, mobil-klar design og temaer.
 • firkant – en nem måde at skabe en enestående hjemmeside, komplet med sider, gallerier, blogs, e-handel, domæner, hosting og meget mere.
 • tekstmønster – et fleksibelt, elegant og brugervenligt content Mmanagement system.

Undersøg Dine Kunder

12. En af de mest effektive måder at bestemme, hvad dine kunder ønsker, er at anvende undersøgelser. Husk, holde undersøgelser korte (5-10 spørgsmål) og kun omfatte spørgsmål, der vil generere de mest nyttige svar.

13. Nå ud direkte til dine kunder for at få værdifuld feedback. Mens samtaler med dine kunder via e-mail, over telefonen eller, endnu bedre, personligt, kan være tidskrævende, kan det også give den mest nyttige indsigt i, hvor godt dine kunder kan lide dit produkt.

14. Udfør brugbarhedstest for at få et dybtgående overblik over, hvordan typiske brugere interagerer med dit produkt og/eller sted, da dette vil informere dig om, hvor nøjagtigt dine brugere går tabt, hvilke funktioner der er mest nyttige osv. Mens der er mange betalte brugervenlighedstjenester, er gør-det-selv-versionen at bringe en testbruger (med et løfte om gratis frokost, måske?) og bare se dem interagere med dit tilbud.

kundefeedback hjælper os med at forstå hvorfor bag hvad folk laver. Hvorfor bruger folk en funktion tre gange så ofte som en anden? Hvorfor stopper de fleste af dine kunder med at oprette konti på det sidste trin? Eller hvad får kunderne til at bruge dit produkt sjældnere?”- Lars Lofgren (direktør for vækst, Jeg vil lære dig at være rig)

nedenfor er nogle værktøjer, der hjælper dig med at undersøge dine potentielle kunder og få den mest pålidelige feedback:

 • SurveyMonkey-gør det muligt for enhver at oprette professionelle onlineundersøgelser hurtigt og nemt.
 • Key Survey – et program på virksomhedsniveau, der giver brugerne mulighed for at indsamle, administrere og udnytte feedback inden for deres kundebase.
 • SurveyMonkey – et brugervenligt værktøj til spørgeundersøgelser, der giver dig mulighed for nemt at oprette online spørgeundersøgelser, spørgeundersøgelser, afstemninger og internetformularer.

Kortlæg dit produkts funktioner

15. Konstruer en produktkøreplan ved hjælp af følgende metode:

 • på sticky notes skal du skrive en række funktioner ned, som du vil have dit potentielle tilbud.
 • Organiser funktionerne i logiske grupper, som kan være i kategorier som “registrering” eller “søg.”
 • på en væg eller et andet fladt, tomt rum skal du organisere sticky notes ved at placere de vigtige funktioner oven på mindre vigtige funktioner lodret i gruppen og placere den vigtigere gruppe til højre for de mindre vigtige grupper.
 • Batchelementer fra top til bund og fra venstre mod højre til navngivne udgivelser, såsom “MVP, “Beta”, “Test” eller “Version 1.”

*for en mere detaljeret version af denne proces er nedenfor en Produktudviklingskøreplan for at komme i gang:

kortet viser os det store billede af vores produkt og giver os mulighed for at ændre vores tankegang. Vi er nu fokuseret på den overordnede vision og formål bag produktet og ikke kun på særlige funktioner, vi skal levere. Så er det lettere for os at besvare spørgsmålet: ‘Hvorfor bygger vi det?’, hvilket sandsynligvis er det vigtigste spørgsmål, man kan stille, mens man opretter produkter.

Opret trådrammer og Mockups af din hjemmeside

16. Giv detaljerede forklaringer og kommentarer til alle aspekter af din trådramme, især hvis du arbejder med designere. Dummy bokse skal også fyldes med tekst, selvom det kun er pladsholdertekst, da dette vil give dig en ide om, hvor meget tekst der faktisk skal eksistere på din side.

17. Undgå at kode tidligere i processen, hvis det er muligt, da opbygning af en struktur i HTML og derefter flytte til CSS for det grundlæggende layout kan strømline hele udviklingsprocessen.

18. Opret din hjemmeside trådrammer og mockups i high-fidelity til bedre replikere udseendet, føler, og funktionalitet, du stiving for.

oprettelse af en solid trådramme som det kernedokument, du giver din designer til at arbejde ud fra, er en af de bedste måder at komme videre og gøre din iværksætteridee til en pengeskabende virkelighed.”- Chelsea Balduin (chefredaktør, Broke Girl Gets Rich)

hvis du har brug for hjælp til at bringe din vision til live, her er nogle rammeværktøjer og mockup-værktøjer, der kan komme i gang:

 • Gliffy – Opret rutediagrammer, trådrammer, UML-diagrammer og meget mere i professionel kvalitet.
 • dejlige diagrammer – dette gratis værktøj er bygget til at skabe prototyper hurtigt og intet andet.
 • NinjaMock – alt fra mobil app design til hjemmeside design er muligt med denne gratis online applikation.
 • en simpel hjemmeside rammeværktøj, der giver dig mulighed for at oprette tegninger, mockups af hjemmesider som drupal.

Start Din Virksomhed

19. Bekymre dig mere om funktionalitet og mindre om udseendet af din hjemmeside. Det er vigtigt at starte din hjemmeside og dit produkt, selvom de stadig er i en uraffineret tilstand, da du skal begynde at skabe interesse for dit tilbud og holde potentielle brugere opdateret om din virksomheds status.

20. Indsamle feedback, analysere data og forfine dit tilbud. Dette er en løbende proces, så jo før du begynder at forbedre dit tilbud jo bedre.

21. Og endelig, når du starter din virksomhed, skal du huske disse ord:

det er fint at fejre succes, men det er vigtigere at være opmærksom på lektionerne om fiasko.”- Bill Gates