Sådan vælger du de bedste Taghaveplanter

de bedste taghaveplanter er lav vedligeholdelse og i stand til at overleve de barske forhold, der findes på hustagene. Urban rooftop gardens gøre udsøgte rum, der kan være overraskende lav vedligeholdelse, hvis du bruger en god blanding af de bedste tag haven planter.

Taghaveplanter skal modstå disse 2 ting

høj varmeeksponering
taghaver udsættes regelmæssigt for meget varme. Det betyder, at planter skal være tolerante over for høj varme og sol.

høj Vindeksponering
jo højere en bygning er i forhold til de omkringliggende bygninger; jo mere modtagelige taghaverne er for kraftig vind.

nøgleegenskaber mange af de bedste Taghaveplanter deler

de har taprødder
planter med taprødder er defineret af det faktum, at de kan opbevare fugt i specialiserede rodvæv. Eksempler på tap rod planter omfatter sommerfugl ukrudt, falsk Indigo og Coneflooms.

de har lodne blade
planter med uklar blade og sølvløv har tendens til at vise langsommere fordampning af vand fra blade. Dette hjælper dem med at modstå meget varme og direkte sollys uden at tørre ud så hurtigt. Gode eksempler på lodne bladplanter til hustage inkluderer salvie og lavendelblomster.

de er en del af den saftige plantefamilie
saftige planter er hårdføre som pokker! De opbevarer overskydende fugt i deres blade, hvilket giver dem mulighed for at overleve barske tørre forhold—derfor er de en populær ørkenplante. Nogle eksempler på saftige planter, der vokser godt i containere, inkluderer yuccas og stonecrops.

betydningen af Hårdførhedsområder for taghaver

Tagplanter udsættes for hårdere forhold end planter på jorden. Det er ikke kun solen. Containerplanter er mere modtagelige for nedkøling om vinteren sammenlignet med jordplanter, fordi de ikke har så meget jord, der beskytter deres rødder. Som et resultat skal du kigge efter planter, der er godkendt til mindst en til to hårdhedsområder, der er koldere end din region.

Hvad Med Tagterrasse Træer?

stedsegrønne træer og buske bruges ofte til at udstyre taghaver på grund af deres hårdføre og tørkebestandige egenskaber. Takket være kompakte bladoverflader mister disse træer og buske langsomt vand. Plus, den voksagtige rest på løv giver en ekstra barriere mod kraftig vind, der ellers kan tørre planter ud. Nogle store stedsegrønne træer omfatter Oregon drue, enebær, og arborvitae.

Kousa Korneltræet er hårdfør til område 5 og betragtes som et lille træ, men kan vokse så stort som 30 fod. Træet indeholder en række små hvide og lyserøde blomster, der bliver en levende grøn om sommeren. I løbet af efteråret spirer træet med rød-lilla blade og frugt.

Harry Luaders stok tilføjer dimension til ethvert rum takket være dens snoede rødder. Træet / busken producerer et rundt, hjerteformet løv. Det kan vokse så højt som 10 fod. Hardy i områder 4-8. Husk, at denne plante betragtes som invasiv i nogle områder.

Diverse planter til taghaver

nogle dele af din tagterrasse kan være lysere end andre. Hvis du har et godt skyggefuldt sted, kan du overveje at plante Big Daddy Hosta. Bladene på denne plante er imponerende på grund af deres lyse blågrønne farve og monstrøse størrelse. Hardy i område 3-8, dette er en stor fyldstof plante for skraverede dele af din tagterrasse.

hvad med rooftop vines? Klatring af hortensia er en fremragende mulighed, hvis du vil tilføje vinstokke til din tagterrasse. Denne type selvhæmmende plantevin blomstrer med delikate hvide blomster og kan nå op til 60 fod i længden. Godkendt til hårdføre områder 4-8; dette er et anlæg med lav vedligeholdelse, der tilbyder smuk farve om efteråret og foråret.

Sådan vandes Tagplanter

et drypvandingssystem er en fantastisk måde at styre taghaver på. Du kan også overveje at investere i selvvandende planter. Dette vil hjælpe med at forhindre planter i at opsuge for meget vand—i tilfælde er der en storm eller nogen overvande dem. Det forhindrer også rodrot, fordi vand opbygges i et kammer under rødderne, i modsætning til i jorden med rødderne.

selvvandende planter er også gavnlige om sommeren, da de kan hjælpe med at forhindre, at planter tørrer ud. Der er adgang til vandopsamlingskammeret, når rødderne strækker sig nedad.

hvilken type planter skal du bruge til taghaver?

hvis det bliver koldt om vinteren, har du brug for solide vintertætte planter. Mange planter er ikke lavet til at modstå frysende kolde temperaturer og vil revne som et resultat. I varme somre betyder de rigtige materialer noget for at forhindre, at planter tørrer hurtigt ud. Derudover ønsker du ikke at få for meget vægt på et tag, og det er her lette planter kommer til nytte. Plus, lette plantageejere er lettere at transportere oven på dit tag i første omgang.

vores plantageejere er lavet til at modstå de barske forhold på hustagene—fra varme, kulde og alt derimellem. Ingen gør en mere holdbar planter end os. Plus, de er lavet lige her i USA!

Køb vores store udvalg af Erhvervs-og boligplanter her: https://www.terracastproducts.com/our-shop/planters/