Uddrag: ‘opfør dig som en dame, Tænk som en mand’

Feb. 24, 2010 — med en årtier lang karriere inden for tv, herunder hans egen serie, har Steve Harvey erobret medieverdenen. Men under hans raketlignende skud til toppen, Harvey havde sin andel af forhold og fik en masse erfaring med kvinder.

nu forvandler han denne oplevelse til vismandsråd til det mere retfærdige køn. Som titlen på hans bog siger, en kvinde kunne lære meget, hvis hun ville “opføre sig som en dame, Tænk som en mand.”

tjek et uddrag af bogen nedenfor, og gå derefter til” GMA ” – biblioteket for andre gode læsninger.

Kapitel 10: De Fem spørgsmål, som enhver kvinde skal stille, før hun kommer for dybt

var lige kommet til Holly, og jeg så en masse ting, som mine daværende otteogtredive år gamle øjne aldrig havde set før. En af dem, der stod mest ud, var livsstilen for en berømt og velanset berømthed, hvis Navn jeg bare vil fortsætte og holde for mig selv. Men så meget vil jeg fortælle dig: denne mand havde det hele-penge, berømmelse, og et væld af super-skønheder så slemt, at han let kunne have fået Hugh Hefner til at ridse hovedet og undre sig over, hvordan han kunne komme ind på den handling. Jeg mener, at denne mand var omgivet af smukke kvinder. Masse. Alle. Den. Tid. Og jeg var forbløffet over dette, fordi jeg ikke kunne forstå, hvordan en person kunne få alle disse fine kvinder som denne. Jeg mener, han var ikke den flotteste fyr i branchen-der var andre med flere penge, mere prestige, og bestemt bedre udseende end ham. Alligevel var han en mester i at holde en stak solide tiere til enhver tid med forpligtelser over for ingen af dem. Jeg havde hørt om disse superspillere med supermodeller på deres arme og alt, men da jeg så det tæt på, jeg var forbløffet over, hvordan de faktiske forbindelser kunne ske, og især hvorfor disse kvinder blev hos denne fyr, vel vidende at de var en af mange hængende på hans arm.

og jeg havde brug for at vide, hvordan dette blev gjort (um, ikke nødvendigvis, så jeg også kunne have supermodeller hængende på hvert eneste ord, men fordi jeg virkelig blev blæst væk af fænomenet). Så jeg satte mig ned og talte med denne fyr og en flok andre mænd, der var i lignende “forhold” og spurgte dem blanke: Hvordan holder du disse kvinder tilbage for mere? Og hver enkelt, inklusive den mest berygtede af flokken, lo, rystede på hovedet, og sagde stort set den samme ting: disse kvinder vil have pengene, berømmelsen, og livsstilen, og de er villige til at klare en masse ting—ikke mange af dem gode—for at få det. “Men er de klar over, “spurgte jeg i al alvor,” at dette ikke går nogen steder?”Den ene fyr rystede på hovedet lidt mere og sagde simpelthen: “de ved ikke, hvor det går, fordi de aldrig spørger.”Han tilføjede:” Hvad skal jeg gøre—fortæl dem, at jeg bare bruger dem til køn og arm slik? Det er bare, hvad det er.”

blæste mig væk.

og jo mere jeg stillede de samme spørgsmål om fyre i lignende situationer, hørte jeg det samme svar igen og igen. Og hver gang spurgte jeg dem, hvad der kunne have gjort det anderledes for de kvinder, de var sammen med, næsten ned til brevet, hver af disse mænd sagde det samme: hvis en kvinde kom til mig og spurgte mig foran om mine intentioner, de ville have vidst fra starten, at jeg ikke leder efter noget seriøst. De spørger ikke, hver sagde, fordi de tror, de vil køre mig væk, så jeg får bare snor dem sammen. Og den ene berømthed, der syntes at være herre over alt dette, sagde ganske enkelt: “Jeg har nok af dem, så når jeg får spørgsmålene, behøver jeg ikke svare, for for hver eneste kvinde, der spørger, Har jeg to mere, der ikke vil.” kald dette hvad du vil: foul; forkert; utilgivelig—uanset hvad. Men sådan er det. Og denne form for tænkning fra fyre sker ikke bare i berømthedskredse, stol på mig. Det sker med hverdagens fyre-læger og advokater, truckere og leveringsfolk også. Nogle af dem har så mange kvinder som nogle af mine berømthedsvenner, og de kvinder, de kører spil på, er lige så fine som nogle af supermodellerne, der klamrer sig til stjernernes arme. Men hvis du er en kvinde på en streng på tre eller treogtredive, er du stadig på en streng. Og både du og jeg ved, at det ikke er et godt sted at være. Dit mål er at undgå at være på strengen.

det første skridt, tror jeg, er at komme over frygten for at miste en mand ved at konfrontere ham. Bare stop med at være bange, allerede. De mest succesrige mennesker i denne verden erkender, at det at tage chancer for at få det, de ønsker, er meget mere produktivt end at sidde og være for bange for at tage et skud. Den samme filosofi kan let anvendes på dating: hvis du lægger dine krav på bordet, risikerer du, at han går væk, det er en risiko, du skal tage. Fordi den frygt kan rejse dig op hver gang; alt for mange af jer lader fyren slippe af sted med at respektere dig, lægge en minimal indsats og holde fast i forpligtelsen over for dig, fordi du er bange for, at han vil gå væk, og du vil være alene igen. Og vi mænd? Vi genkender dette og spiller på det, big time. Ved dette: spillet er gammelt, og det vil aldrig ændre sig. Mine sønner vil gøre det på samme måde, fordi de kan, og der vil være kvinder, der tillader det at ske. Men du kan helt sikkert kende reglerne foran, og ændre din strategi, så du ikke bliver spillet.

Hvordan gør du det? Start med at få manden til at være virkelig klar foran, hvad han vil have ud af sit liv og hans forhold til dig. Du gør dette ved at stille ham disse centrale fem spørgsmål— spørgsmål, der hjælper dig med at bestemme med det samme, hvilke værdier denne fyr har, og hvordan du passer ind i hans planer. Jeg udtænkte disse spørgsmål efter år med at se mænd spille kvinder, og kvinder falder for det, og konstant spørger mig selv og endda nogle af mine venner, der er mestre i spillet, “hvis jeg var kvinde, hvordan kunne jeg undgå alt dette?”Det er også gode spørgsmål—svarene fortæller dig alt hvad du behøver at vide om denne fyr i dit liv eller den fyr, du håber at have i dit liv. At stille disse spørgsmål hjælper dig med at afgøre, om du skal holde dig rundt for at se, hvor dit forhold går, eller hvis du skulle løbe rigtig hurtigt i den modsatte retning. Bemærk: Der er ingen grund til at forsinke med at stille disse spørgsmål—spørg dem med det samme, så snart du tror, du måske er fjernt tiltrukket af en mand, du har mødt. Hvis han er slukket af spørgsmålene, så hvad: du har ret til oplysningerne. Og hvis han ikke er villig til at svare dem, ved du godt fra porten, at han ikke er den for dig.

så lad os bare komme i gang med spørgsmålene. Husk: Nej. Frygt.

Spørgsmål Nr. 1: Hvad Er Dine Kortsigtede Mål?

hvis du kommer ind i et forhold med en mand, skal du vide, hvad hans planer er, og hvordan de passer ind i de nøgleelementer, der gør en mand—hvem han er, hvad han gør, og hvor meget han tjener. Disse tre ting, som jeg allerede har fortalt dig, er ekstremt vigtige for enhver moden, voksen mand, og du har al ret til at vide, hvad han laver lige nu, og hvad han planlægger i løbet af de næste tre til fem år, at være den rigtige, Voksen mand, han vil være. Hans svar vil også hjælpe dig med at afgøre, om du vil være en del af denne plan eller ej. Du ved at kaste dit meget tiltrængte røde flag op, hvis han slet ikke har en plan.

hvis han har en plan, godt Godt. Opfør dig som om du er superinteresseret og still opfølgende spørgsmål-vær den nysgerrige, entusiastiske detektiv, som du er. Mænd elsker at tale om sig selv. Vi gør dette, fordi vi ved, at for at fange dig, vi er nødt til at imponere dig. Så lad os imponere. Jo mere nysgerrig og interesseret du er, jo flere oplysninger vil han give dig. Sig ting som: “Hvordan kom du ind i det felt?”eller” hvor interessant-Hvad skal der til for at gøre det vellykket?”Og hør godt efter. Hele tiden taler han, Du skal evaluere, om han rent faktisk arbejder hårdt for at nå sine mål, eller om han er en doven drømmer, der bare taler en hel masse vrøvl. Du skal også finde ud af, om du ser dig selv i den kortsigtede plan; hvis du ved, hvad hans plan er, kan du straks vurdere, om du vil være en del af den, og hvilken rolle du kan spille i den, eller hvis du har brug for at fjerne dig selv fra den ligning. For eksempel, hvis han siger: “jeg er tekniker for kabelfirmaet, men jeg går på college om natten for at tjene min BA i teknik, så jeg kan flytte op i rækken på mit job,” så ved du, at denne fyr har en plan, og han udfører den. Måske kan du endda se dig selv hjælpe ham med at studere eller være der for ham ved eksamen og give ham forslag til, hvordan man forvandler sig fra den blå krave, der installerer kablet, til ingeniøren, der hjælper med at opbygge teknologien til kabelfirmaet. Pointen er, han har en plan, og han arbejder hen imod det, hvilket betyder, at han forsøger at være den mand, han ønsker at være—den slags, der bare kan passe i tråd med det, du leder efter i en god, solid kammerat.

men hvis du spørger ham, hvad hans kortsigtede mål er, og han fortæller dig noget vanvittigt, som “jeg er i street pharmaceuticals, og lige nu har jeg en blok, men mit mål i de næste par år er at have ti blokke på Vestsiden fra Henry Street til brun Street,” nå, så ved du lige da og der, at du kan fortsætte og holde det i bevægelse. Det samme gælder for den mand, der angiver sine kortsigtede mål, men tydeligvis ikke har nogen plan om at gennemføre dem. For eksempel, hvis han siger, at hans drøm er at være producent, men han gør ikke noget i marken for faktisk at blive en—han er ikke praktikant eller arbejder for et filmfirma, han skriver ikke eller læser nogen manuskripter, han opretter ingen forbindelser i branchen, der kan åbne nogle døre for ham, han har ikke arbejdet i fire måneder og har ingen udsigter til et job i det felt, han siger, at han er interesseret i-så ved du, at denne mand ikke har en plan. Og hvis han ikke har en plan, vil han ikke nå sit kortsigtede mål-eller det er virkelig ikke et mål, han taler bare ud af hans bag. På den ene eller anden måde, du ønsker måske ikke at tilmelde dig hans plan. Bare hold dig til din egen. Jo da, der er en chance for, at han kan få det sammen og gøre det i branchen, men hvorfor skal du tilmelde dig det? Hvis han har hele denne pie-in-the-sky drøm, finde ud af, om han ligger der og ser på stjernerne, eller hvis han har en jetpakke fastgjort til ryggen, og han er ved at tage afsted for at få fat i den drøm.

Spørgsmål Nr. 2: Hvad Er Dine Langsigtede Mål?

tro mig på dette: en mand, der virkelig har en vision for, hvor han ønsker at se sig selv i ti år har kigget ind i hans fremtid og seriøst overvejet, hvad det vil tage for ham at komme dertil. Det betyder, at han har fremsyn, og han planlægger trinene til sin fremtid. Hvis han siger noget fjollet som” jeg prøver bare at klare det dag for dag, ” løb. Hvis hans langsigtede plan er den samme som hans kortsigtede plan, kom ud. Straks. Fordi hans svar fortæller dig, at han ikke har tænkt sit liv igennem, eller han ser dig ikke i det, og derfor har han ingen grund til at videregive detaljerne til dig. Alt, hvad han har til dig, er spil. Hvis han ikke har en plan, hvorfor vil du have ham til at holde sig rundt, alligevel?

den mand, du bør overveje at bruge lidt tid på, er den, der har en plan—en gennemtænkt plan, som du kan se dig selv i. Fordi tro mig, når jeg fortæller dig—og som jeg fortalte dig i et tidligere kapitel—har en mand altid en plan. Jeg ved, at jeg gjorde det, da jeg først begyndte at arbejde som komiker. Jeg vidste, før jeg selv fortalte min første vittighed foran et publikum, at inden for de næste fem år var mit mål at blive headliner og lave mindst $2.500 om ugen. Med mit øje på den præmie tjente jeg snart $2.500 om ugen, og også glad for det. Alligevel ønskede jeg at blive headliner, og jeg øgede ante: nu ville jeg lave $5.000 til $7.500 om ugen. Det tog mig omkring otte år, men det lykkedes mig at nå mit økonomiske mål—og det var jeg også glad for.

og så mødte jeg Sinbad.

på det tidspunkt arbejdede Sinbad på en komedieklub i Birmingham, hvor han var blevet så stor, at han tjente $50.000 til $70.000 om ugen på denne ene klub. Hver. Syv. Dag. Og jeg vidste, at jeg ville have et stykke af den handling. Hans succes fik mig til at indse, at der var noget ved denne komedie—ting-at jeg var nødt til at indføre en langsigtet plan, der ville give mig den slags liv, jeg kunne se, var muligt for en komiker. Jeg ønskede at komme på TV for at give en livsstil for min familie, der ville gøre dem stolte. Jeg forestillede mig mit liv på denne måde og lavede derefter en plan for, hvordan jeg skulle få det. Nu, jeg vidste, at det ikke ville være let—at det ville tage tid, fordi der var meget få komedieklubber, hvor du kunne tjene den slags penge, og du var nødt til at have de rigtige forbindelser og et godt team til at hjælpe dig der. Men pointen er, jeg havde en langsigtet plan, med trin til, hvordan jeg skulle komme dertil. Til sidst nåede jeg disse mål og derefter nogle.

når du hører din potentielle kompis svar på spørgsmål nummer et og nummer to, har du en fast forståelse af den slags mand, du har at gøre med. Bind ikke dit liv sammen med et menneske, der ikke har en plan, for du finder ud af, at hvis han ikke går nogen steder, før eller senere, vil du også sidde fast.

spørgsmål nr. 3: Hvad er dine synspunkter på Forhold?

nu er dette et spørgsmål i flere dele, der størrelser op, hvordan en mand føler om en række forhold-fra hvordan han føler om sine forældre og børn til hans forbindelse med Gud. Hvert svar vil afsløre meget mere om ham-om han er seriøs omkring engagement, den slags husstand, hvor han blev rejst, hvilken slags far og mand han kunne være, om han kender HERREN, alt dette. Og den eneste måde du finder ud af svarene på disse spørgsmål er at spørge. Gør det, før du kysser denne mand, måske endda før du accepterer at gå på en date med ham—det er helt sikkert en god telefonsamtale. Og vær ikke genert eller nervøs for at stille disse spørgsmål, enten, for hvad skal du gøre med denne mand, hvis du ikke taler med ham? Hvis han har et problem med at tale om dette lige her, så er der noget galt. Køre.

find først ud af, hvordan han har det med familien. Hvad er hans syn på det? Vil han have en familie? Hvordan har han det med børn? Hvis du har et barn, fortæl din mand om ham eller hende—det er hans forretning at vide, men vigtigere er det din virksomhed at finde ud af, om han ser sig selv som far. Hvis han ikke vil have børn, og du gør det, så kan du stoppe alt dette lige nu. (Vær venlig at vide, at hvis en mand siger, at han ikke vil have børn, vil han nok ikke ændre sig, uanset intensiteten af hans følelser for dig.) Desuden, hvis han ikke kan lide børn, og du allerede har dem, hvor, præcis, går dette forhold?

næste, spørg ham om hans forhold til sin mor. Det er det første forhold, en mand har med en kvinde, og hvis han har en god track record med hende, så er chancerne for, at han ved, hvordan man behandler en kvinde med respekt og har en slags ide om, hvordan man bekender sig, give, og beskyt ikke kun en kvinde, men en potentiel familie, også. Jeg kender ikke en dreng, hvis mor ikke er elsket. Vi lærer at beskytte hende og sørge for hende; vi lærer om den grundlæggende kerne af kærlighed til en kvinde fra hende. Ja, hvis en mand er i strid med sin mor, det er en sikker indsats, at han vil være i strid med dig. Hvis du hører nogen del af ” mand, mig og min mor? Vi kommer bare ikke overens . . .”i hans svar skal du slette hans nummer og tekster fra din telefon og holde det i bevægelse.

når du har fundet ud af, hvordan han har det med sin mor, så spørg ham om sin far. Hvis han havde et godt forhold til sin far, så blev han sandsynligvis opvokset med et kernesæt af værdier, som han vil bringe til dit potentielle hjem sammen. Nu, jeg forstår, at en hel række mænd voksede op uden fædre i deres husstande, men chancerne er, at den mand, du er interesseret i, havde en mandlig rollemodel i sit liv, der viste ham mandskabets reb, eller måske fraværet af sin egen far lærte ham et par ting om, hvad han ikke vil gøre, når han bliver far. I hvert fald, stille spørgsmål om hans forhold til sin far, og hans svar er bundet til at afsløre den slags far, han bare kan vise sig at være.

du bliver også nødt til at spørge ham om hans forhold til Gud. Lad mig være direkte: hvis du møder en mand, der ikke har et forhold til Gud, han går ikke i kirke og har ingen intentioner om nogensinde at gå, og han har intet trossystem, han kan pege på som en vejledende kraft i sit liv, så er det et problem. Når alt kommer til alt, hvilket moralsk barometer svarer han på, hvis ikke til Gud? Hvad får ham til at overveje at være loyal over for dig? Hvad får ham til at gøre det rigtige ved dig og børnene? Hvad får ham til at føle sig hel? Jeg siger ikke, at du ikke skal gå ud med en mand, der ikke går i kirke, eller som har et andet trossystem end dig. Men hvis hans grundlæggende overbevisning ikke stemmer overens med din, du har sandsynligvis et problem.

disse næste to spørgsmål skal stilles, når du har talt og dateret i et stykke tid. Ideelt set spørg dem, før du har skilt dig med cookien (du ved hvad jeg mener). Hvis du allerede har haft et seksuelt møde med manden, kan du alligevel stille disse spørgsmål. Svarene kan skade lidt mere, men i det mindste ved du det.

Spørgsmål Nr. 4: Hvad Synes Du Om Mig?

nu skal du spørge efter et par datoer, fordi han får brug for tid til at lære dig at kende. Men hans svar vil være kritisk, fordi det vil afsløre for dig, hvad hans planer for dig er. Hvis du har været ude på et par datoer, og du har haft masser af samtale, du ved noget om ham, men hvad er vigtigere, du vil vide, hvad han tænker på dig. Du har ret til at vide det. Stol på mig, han tænkte noget på dig, da han først gik hen til dig, og du skal vide, hvad det er. Han blev tiltrukket af noget-han kunne godt lide dit hår, dine øjne, dine ben, dit tøj. Han gik ikke derovre bare for at gå. Ud over den oprindelige attraktion, imidlertid, mænd ved stort set, om du er den slags kvinde, de skal sove med og holde den i bevægelse, eller hvis de vil holde fast og se, om de vil have mere. Dette vil du kunne fortælle ved hans svar.

Spørgsmål Nr. 5: Hvordan Har Du Det Med Mig?

nu er dette ikke at forveksle med hvad du “tænker” om mig—”tænker” og “føler” er to helt forskellige ting. Og hvis en mand ikke kan fortælle dig, hvordan han har det med dig efter en måned dating, Det er fordi han ikke føler noget for dig—han vil bare have noget. Spørg en mand, hvordan han har det med dig, og han bliver forvirret og nervøs: “jeg fortalte dig før—jeg tror, du er . . .”han begynder. Du skar ham lige af og siger, “nej, nej, jeg vil vide, hvordan du har det med mig.”Han kan skifte i sin stol, ridse hovedet, tænde en cigar—alt for at komme ud af at give dig et svar eller tænke på, hvad han tror, du vil have ham til at sige. Men du bliver nødt til at få ham til at svare på det.

svaret “Jeg tror du er cool” kommer ikke til at skære det her, damer. Og hvis, efter at du har stillet spørgsmålet og undersøgt dybere, du er klar over, at hans følelser for dig ikke løber meget dybt— at han bare ikke er der—så skal du ikke være der, også. Pump bremserne, indtil du begynder at høre og føle fra ham de ting, som du synes er vigtige at høre og føle fra en mand, som du er villig til at skabe et forhold til.

vi mænd er fuldt ud klar over, at vi er nødt til at besvare disse spørgsmål, og enhver rigtig mand vil besvare dem. Du kan ikke nødvendigvis lide svarene, men han vil svare på dem. Hvis han nægter, så gider ikke med ham. Tro ikke, at du vil finde ud af det senere—at du venter ham, indtil han bliver mere komfortabel med dig—for det ville ikke være andet end blindt håb. Før du ved af det, finder du ud af den hårde måde, at dette ikke er fyren for dig, og du starter alle samtaler med dine veninder sådan: “du ved, jeg sov med ham, og han handler ikke om noget, jeg ved ikke engang, om han kan lide børn. . . .”Lad ikke dette ske. Styrk dig selv-det er din ret til at kende alle disse svar foran; i henhold til min halvfems-dages regel, som du vil opdage i det næste kapitel, du er nødt til at stille disse spørgsmål inden for de første par måneder af et frieri.

hvis du allerede er i et forhold med nogen, er disse spørgsmål stadig gyldige, hvis du ikke kender svarene. Du kan bede dem om afklaring. Eller du skal muligvis spørge dem med håb om, at de vil størkne det, du måske allerede ved—enten at du har brug for at komme ud af dit forhold, eller at du er på vej i den rigtige retning. Hans svar kan hjælpe dig med at reducere dine tab, før du investerer for mange år i et forhold, der ikke går som du vil have det til at gå. Eller de kan få dig til at sige, “Hold da op, Jeg er glad for, at jeg er sammen med denne mand.”

ved også, at selvom vi besvarer spørgsmålene, fordi vi kan lide at tale om os selv, kan vores svar bare få os til at overveje kvinden, der stiller spørgsmålene i et andet lys. Vi vil bestemt vide, hvor vores kvinder står på disse spørgsmål, også, men vi vil ikke bringe det op—især hvis vores intentioner for dig ikke er rene. Men i dine samtaler omkring disse problemer, din mand kan bare lære noget om dig, også, noget der får ham til at vide, at han har en ret solid kvinde på sin side. Sige, for eksempel, Han fortæller dig, at han vil være ingeniør, og han går på natskole for at få sin grad, og du fortæller ham, at du har et par venner, der er ingeniører, og du kan tilbyde at introducere ham for dem, så de kan give nogle nyttige råd, når han arbejder hen imod sin nye karriere. Når du tilbyder den hjælpende hånd, han begynder at tænke, “hold da op, denne kvinde er interesseret i mine mål og ambitioner. Hun tilbyder at hjælpe mig. Måske er hun måske den, der får mig til det næste niveau.”Og han kan bare forestille sig at inkludere dig i disse” næste niveau ” planer.

se, Du får information fra ham og tilslutter dig alle disse slots—ser jeg mig selv i hans kortsigtede planer, hans langsigtede planer, som en del af hans familie, at have babyer med ham, hjælpe ham med at fortsætte et solidt forhold til sin mor, være en rollemodel far for vores børn, hele billedet? Men det er en tovejsgade: ved, at denne fyr, du spørger, lytter til disse intelligente, nysgerrige spørgsmål, og beregne, om du er en kvinde, der er hans keeper eller bare en sportsfisk.

Klik her for at vende tilbage til “Good Morning America” hjemmeside.