10 vs 12 geringssav sammenligning

lige siden 12 tommer geringssav blev ret almindelig, opstår det åbenlyse spørgsmål: 10 vs 12 tommer geringssav, hvilken er bedre? Til denne dag er der ikke noget definitivt svar, selvom de klart tilbyder forskellige skæreresultater.

vil du blive overrasket over at høre, at denne hang jury ikke er så stor af en aftale? Ikke alle sammenligninger skal ende i en vinder, nogle gange er sammenligninger kun med det formål at fremhæve forskelle.

denne artikel vil gøre netop det, fremhæve de klare forskelle, så du får en bedre forståelse af, hvorfor 10 vs 12 tommer debatten er lidt overvurderet. Efter at have gjort dig bekendt med de funktioner, der gør hver sav bedre til en bestemt opgave, er du måske bare klar til at sortere gennem nogle elite geringssavvalg og vælge dit perfekte værktøj.

denne video viser dig en dejlig sammenligning mellem 10 tommer og 12 tommer geringssav

10 tommer geringssav

ligesom 8.5 ” geringssav var engang den mest populære, 10 tommer geringssav er måske dagens mest populære størrelse. Det er kraftigt og har evnen til at arbejde med både blødt og hårdttræ, forudsat at bladet er af høj kvalitet og designet til effektivt at skære træ.

den 10 tommer geringssav kan skære igennem en 4-prit 4, men det kan tage at vende materialet over for at få jobbet done.In enhver begivenhed, det er i stand til. Nu vil du risikere at gå gennem knive som skøre, bare så du ikke behøver at opgradere din sav? Det er ikke produktivt ud fra et økonomisk synspunkt.

mens en 10 tommer geringssav noget kan matche skæreevnen for en 12 tommer geringssav, betyder det ikke, at du skal bruge den større sav, hvis du ikke behøver det. Små projekter såsom skæring krydsfiner og noget omkring den maksimale anbefalede dybde og tykkelse af dit værktøj, er, hvad du skal bruge din 10 tommer geringssav til.

hvis du ikke kan bruge begge dele, og du ikke er for sikker på, hvilken type træbearbejdning du vil gøre, så er det nok bedre at få en 12 tommer over en 10 tommer bare for at være sikker på, at du har nok strøm og klinge clearance til dybere nedskæringer. Når det er sagt, at købe en 12 tommer geringssav, når det er uklart, om du nogensinde vil skære igennem noget dybere end 6″ kunne være spild af penge.

et andet aspekt, der er værd at overveje, er, at en 10 tommer geringssav vil dreje bladet lige så hurtigt, hvis ikke hurtigere end en 12 tommer sav. Og selvom TPI betyder noget med hensyn til finskæring, kan et meget hurtigt spindeblad bare være på niveau med et større, men langsommere spindeblad på mindre projekter.

12 tommer geringssav

at dømme efter størrelsen alene, skal det være indlysende, at et 12″ geringssavblad vil være i stand til at udføre dybere snit end en 10″ sav. Hvad der er interessant er, at når du laver en miter sav sammenligning baseret på finessen af klippet, viser 12″ bedre resultater. For andre sav er det normalt det tyndere og mindre blad, der efterlader glatte kanter og holder støvproduktionen på et minimum.

10 inch versus 12 tommer geringssav

når det kommer til en 12 tommer geringssavs evne til at lave fine snit, handler det om tænderne pr. 12 ” knive kan nemt findes med 60 og endda 80 TPI,op fra standard 24 TPI for sammensatte og almindelige geringssave. 10 tommer knive deler ikke denne brede TPI rækkevidde

en 10″ klinge vil skære langs kornet af en 4-liters 4. Nogle gange afhænger det af værktøjet snarere end bladet, men selv da skal du sandsynligvis lave et 2-trins snit.Imidlertid, – en 12 tommer geringssav vil overgå enhver 10 tommer geringssav ved ripping, uanset hvor tykt eller lille træstykket er.

nu betyder alt dette, at du bare skal få en 12 tommer geringssav og være færdig med det? Sandheden er, at du ikke altid har brug for en. Hvis dine projekter ikke involverer en masse 4 liter 4 skæring eller 2 liter 12 brædder krydsning, så behøver du ikke en 12 tommer geringssav. En 10″ sav af god kvalitet vil gøre tricket i små projekter, og forskellen ville ikke være så mærkbar som de ekstra penge, du kan betale for en 12 tommer model.

10 vs 12 Geringssavskompatibilitet

ikke mange amatørtræarbejdere ved dette, men nogle(vægt på nogle) 12 tommer geringssave kan udstyres med et 10 tommer blad. Hvis saven leveres med en arbor, der gør det muligt at montere både 10″ og 12″ knive og bruge dem i høj hastighed, kan du i det væsentlige få det bedste fra begge verdener.

det betyder, at du også kan modvirke den øgede feedback på 12″ save ved at bruge den mindre klinge, når den store ikke er nødvendig. Det betyder også, at du kan skære i blødt træ med det lille blad og få et finere snit i stedet for at ødelægge kanterne med det store blad.

10 eller 12 tommer geringssav

Husk dog, at bare fordi du kan skifte knive, betyder det ikke, at du også klemmer mere strøm ud af din sav. Bladets størrelse eller vægt har ingen effekt over omdrejningstallet. På grund af dette hævder nogle, at det faktisk kan være bedre at enten bare bruge den ene sav eller den anden, eller begge, når du har råd til det, i stedet for at skifte knive på en one-trick-pony motor.

du kan lære mere om dette emne såvel som andre almindelige træbearbejdnings-og geringssavemner på træbearbejdningsforum.

konklusion

begge save er helt forskellige i, hvad de kan opnå. De kan virke udskiftelige, men resultaterne er ikke så gode, når du skifter mellem dem til bestemte opgaver. En 12 tommer geringssav kan virke som en god ide, fordi den har overlegen skærekraft til ripping, og den opnår dybere snit, men det kan også give dig en masse kantslibning at gøre, hvis du bruger den på tyndt træ.

det samme gælder for 10 tommer saven, som næsten kan gøre alt, hvad en 12 tommer kan gøre, det tager bare to kørsler at gøre det. Dette kan dog reducere bladets levetid. Vælg den, du ved, du vil arbejde mest med, og hvis du virkelig er så usikker på dine fremtidige projekter, skal du kontrollere lister for geringssave, der tilbyder både 10″ og 12″ bladkompatibilitet.