20 Tips til Blod efterstillede hjorte

er du en blod-efterstillede pro? (Bill Konvej foto)

blod efterfølgende er ikke kun en færdighed. Det er en kunst. Det tager mange års praksis og mange blodspor for at få den erfaring, det kræver for at blive dygtig. For at opnå dette skal du ikke bare blodspore din egen hjorte. Hjælp andre mennesker med blodspor deres, også. Dette vil øge din viden om blod efterfølgende hjorte. Men i mellemtiden, tjek disse 20 tip, som vi har samlet for at øge dine chancer for at finde din hjort.

ved, hvor du rammer hjorten

dette lyder måske afhjælpende, men det er vigtigt. En af de vigtigste ting, du kan gøre for at finde din hjort, er at vide, hvor pilen ramte. Fokuser, når du tager skuddet. Lad ikke adrenalinet forhindre dig i at se pilen. Andre metoder til at hjælpe med dette er at bruge tændte nocks (hvor lovlige) og at filme dine jagter, så du kan se pilens flyvning.

Marker synligt, hvor hjorten stod, da du skød

brug et fysisk vartegn til at huske, hvor hjorten stod, da du skød den. Dette er det sted, du skal starte blod efter, selvom du så hjorten løbe en god afstand. Start altid bagud fra begyndelsen, medmindre du ser hjorten vælte. Dette hjælper dig med at få en fornemmelse for, hvordan blodsporet er.

Vær opmærksom på Hjortens opførsel efter skuddet

at se, hvordan en hjort reagerede på skuddet, kan hjælpe dig med at bestemme, hvilket hit du havde. Hjorte, der muldyr spark er undertiden hjerte og / eller lunge ramt. En buck, der løber 50 til 100 yards, stopper og så humps op som det er syg, er sandsynligvis gut/paunch shot. Listen fortsætter.

Marker synligt, hvor hjorten løb til

selvom du skal begynde at følge blodsporet, hvor du skød hjorten, skal du stadig vide, hvor hjorten løb hen. Dette vil give dig en ide om, hvilken retning du skal gå ind og se, om blodsporet tørrer op.

Bliv i træet, indtil hjorte rydder området

nogle gange dør hjorte på 10 sekunder, og nogle gange er det 10 timer (eller mere). Det hele afhænger af det skud, du laver. Men bare hvis du lavede et dårligt skud, skal du afstå fra at skræmme hjorten, du lige har skudt, og andre hjorte omkring det, der kunne advare det om din tilstedeværelse. Bliv stille og stille, indtil alle hjorte har forladt området.

Bushnell G-Force ARC afstandsmåler i Realtree

Bushnell G-Force ARC afstandsmåler i Realtree

gå ikke glip af: Deer Shot placering: hvordan man ved, hvor din pil Hit

tilbage ud og Give hjorte nogen tid

den første forretningsorden kontrollerer ikke for blod eller forsøger at finde din pil. Den første ting du skal gøre er at komme ud derfra, gå og få en kiks og give hjorten lidt tid. Skub ikke hjorten. Det værste du kan gøre er at tage blodsporet for tidligt.

ventetiden varierer afhængigt af Skudplacering

ved, hvor længe du skal vente, før du tager blodsporet op. For at få mere information om dette, følg linket i sidepanelet til vores interaktive guide til skudplacering. Det er en stor ressource, der hjælper dig med at undersøge skudplacering, studere pilen, analysere blodsporet og i sidste ende vil afsløre, hvor længe du skal vente, før blod efterstilles.

Undersøg pilen, hvis det er muligt

det er vigtigt at se på pilen. Det vil sige, hvis du kan finde det. Hvis det er tilfældet, vil det at se på blodet (eller manglen på det) på skaftet afsløre meget om dit skud. Mørkerødt blod kan betyde et hjerte-eller leverskud. Lyserødt blod antyder et lungeskud. Grønt stof og en dårlig lugt antyder et tarmskud. For mere information om dette, igen, følg linket til vores shot placement guide.

analyser farven på blodsporet

blodets farve er vigtig. Som tidligere nævnt kan forskellige farver betyde, at forskellige organer blev påvirket af din pil eller kugle. Undersøg det omhyggeligt.

overvej mængden af blod

jo mere blod, jo bedre. Så meget er indlysende. Sikker på, det er sværere at følge, men mindre blod er ikke nødvendigvis en dårlig ting, når man overvejer dødeligheden af skuddet. Høje lungeskud-dødelige sår-resulterer generelt i mindre blodspor på grund af det faktum, at det tager længere tid for kropshulen at fylde op med blod.

Deer Shot Placement Interactive Guide

Deer Shot Placement Interactive Guide

Aim Small, Miss Small

vi taler ikke skyde her. Den del er allerede forbi. Men det samme koncept gælder også for at finde bloddråber. Se ikke efter skoven, der skal males rødt. I stedet skal du kigge efter ærter (eller mindre) bloddråber, så får du mere succes med at finde hjorte.

få lav

det er svært at følge sparsomme blodstier, især under dårlige lysforhold. Crouch eller knæl ned, så det er lettere at finde blod. Det kan være en lang, udmattende proces, hvis blodet er så svært at finde. Men det er nødvendigt at gøre dette.

brug noget til at markere Sidste blod

dette er vigtigt. Marker altid sidste blod, før du går videre for at finde næste blod, især hvis det er et dårligt blodspor. Flagstape, lyse tøj og andre let at se genstande fungerer fint.

gå ikke fremad, før du har fundet mere blod

gå ikke målløst rundt. Det er en god måde at ødelægge blodsporet på. Det er for nemt at smøre blod og vende vegetationen med blod på det for at risikere tankeløst at gå rundt. Gå kun videre, når du har fundet næste blod.

brug buede halvcirkler, når du mister blod

hvis du går 10 minutter uden at finde blod, skal du udføre små buede halvcirkler for at komme tilbage på stien. Bevæg dig i den retning, blodsporet gik, da du mistede det. Ofte finder du blod igen.

Beman ICS hvid ud pil

Beman ICS hvid ud pil

gå ikke glip af: Sådan blodspor en hjorte

tænk på blodsporet i forhold til såret

hvordan du rammer hjorten vil diktere, hvordan blodsporet ser ud. Var det et højt indgangssår? Var det et lavt udgangssår? Crouch ned og komme på hjorte niveau. Se ikke bare på jorden efter blod. Se på siderne af træer og vegetation, som hjorten måske har børstet op imod, også.

Overvåg temperatur og vejr

Vejr og temperatur er altid en faktor, når blod efterfølgende hjorte. Husk at huske begge, når du beslutter, hvor længe du skal vente. Men giv stadig hjorte rigelig tid baseret på skudplaceringen. Skub ikke hjorten. Det er bedre at finde hjorten senere end slet ikke.

se efter hjorte at fordoble eller cirkel tilbage

nogle gange, afhængigt af hvor du rammer hjorten, og hvor lang tid det tager at udløbe, kan hjorte fordoble eller cirkulere tilbage. Hjorte, der cirkler tilbage, er ikke nødvendigvis svært at spore. Men hjorte, der dobbelt tilbage, især dem, der gør en hård dobbelt tilbage direkte som de kom, kan være meget vanskeligere. Husk dette, hvis sporet pludselig stopper. Hvis det gør det, dobbelt tilbage og se om sporet vender væk et eller andet sted.

Bring hjælp, men ikke for meget

en person er ikke nok (efter min mening). Mere end tre er en menneskemængde. Jeg kan godt lide at få en person til at tage point i blodsporet. Den person kalder skuddene. Den anden fyr forbliver lige til højre eller venstre, da begge søger efter blod. Den tredje fyr står altid til sidst blod og fortsætter med at søge efter blod derfra.

brug en hund (hvor lovlig) når det er nødvendigt

først skal dette være lovligt i alle stater. Hvis det ikke er i din, lobby for det. Når det er sagt, hvis du kan bruge dette tip, er det dumt ikke at. Brug alle juridiske værktøj til din rådighed for at finde din hjorte.

gå ikke glip af: 20 Deer Hunting Lies din bedstefar fortalte dig

Redaktørens Note: Dette blev oprindeligt offentliggjort 27.September 2017.

er du en hjortejæger, der ønsker at lære at nå dine mål? Tjek vores historier, videoer og hårdtslående vejledning om hjortejagt.

Følg os på Facebook.