Department of Health

  • engelsk version

¿Hvad er dengue?

Dengue er en mygbåren sygdom forårsaget af en virus. Sygdommen er hovedsageligt af tropisk oprindelse; dog kan lejlighedsvis beboere eller besøgende fra andre lande ankomme til dette land med dengue. Mens der ikke er kendte tilfælde med oprindelse i USA, har der for nylig været rapporter om epidemiske niveauer på nogle steder i Caribien og Mellemamerika.

hvem får dengue?

Dengue kan forekomme hos mennesker i alle aldre, der udsættes for inficerede myg. Sygdommen forekommer hovedsageligt i tropisk Asien og Caribien, normalt i regntiden i områder med et stort antal inficerede myg.

hvordan transmitteres dengue?

Dengue er kontraheret gennem bid af den inficerede Aedes myg.

hvad er symptomerne på dengue?

Dengue er kendetegnet ved den hurtige udvikling af feber, der kan vare mellem fem og syv dage med svær hovedpine, led, muskler og udslæt. Udslæt udvikler sig på fødder eller ben tre til fire dage efter, at feberen vises. Den hæmoragiske form af dengue er mere alvorlig og er forbundet med tab af appetit, opkastning, høj feber, hovedpine og mavesmerter. Stød og kredsløbssvigt kan forekomme. Ubehandlet hæmoragisk dengue forårsager død i op til 50 procent af tilfældene.

hvor hurtigt vises symptomer?

Dengue kan manifestere tre til 14 dage efter eksponering for en inficeret myg, ofte fire til syv dage.

gør en tidligere dengue-virusinfektion en person immun?

infektion med en af de fire sorter af dengue-virussen producerer generelt immunitet over for denne sort, men beskytter ikke mod de andre sorter.

Hvad er behandlingen for dengue?

der er ingen specifik behandling for dengue. Intravenøse væsker og iltbehandling bruges ofte til patienter, der oplever chok under deres sygdom.

Hvad kan der gøres for at forhindre spredning af dengue?

da der importeres nye Dengue-sager, er kontrolforanstaltninger begrænset til at rådgive folk, der rejser til berørte områder for at minimere deres eksponering for inficerede myg. Brug af myggenet og afskrækningsmidler kan være nyttigt for at minimere eksponeringen.