en Adda alums nye dronninger Indian Restaurant er et vegetabilsk Eventyrland

der skal være 20 indiske og pakistanske restauranter i centrum af Jackson Heights, de fleste serverer en kødintensiv menu med Punjabi eller Indo-kinesisk mad-derfor er Angel Indian Restaurant, der åbnede for tre uger siden, et pust af vegetarisk frisk luft. Den nye restaurant har specialiseret sig i den vegetariske halvdel af Punjabi-menuen, mens den også indeholder andre tydeligt nordindiske specialiteter.

Angel Indian, placeret på 74-14 37.Rd. mellem 74th og 75th gader, er en kort vandretur fra Jackson Heights metrostation. Det drives af kok Amrit Pal Singh, der blev født i bystaten Pathankot, midt i Punjab lige ved grænsen til Indien og Pakistan, og kom til USA for seks år siden. Han bekræftede et Rygte, jeg havde hørt: han havde tidligere arbejdet sammen med kokken Chintan Pandya på Long Island Citys berømte Adda, hvor pan-regional Indisk hjemmelavet mad er i fokus.

Angel Indian ligger i nærheden af Jackson Heights station.

interiøret er behageligt almindeligt.

Angel har en dum biryani, en skål, der også er en underskrift hos Adda. (Singh siger, at han hjalp med at oprette versionen der.) Her er geden dog væk, og en ven og jeg savnede det ikke. Faktisk er kagen ($11,99), som består af en gryderet dækket med et ark naan dej til at forsegle i smagene under bagning, måske mere smagfuld uden kødet. Den vegetabilske sortiment indeholder takkede gulerødder og kartofler, samt ærter, blomkål, løg, og frisk paneer ost. Smagen er drevet af safran og gigantiske skår af ingefær. Når skålen ankommer, skærer tjeneren ceremonielt den åben med en stor ske, og damp skynder sig ud.

den friske paneer vises også i flere andre sammenhænge. Det er ikke den plastindpakket og overdrevent komprimerede ost, der findes i Indiske supermarkeder, men en frisklavet på stedet-svampet, smuldrende og i stand til at absorbere saucer. Kokken anbefalede paneer khurchan ($10,99), en skål populær tilbage i Indien på vejkanten restauranter kendt som dhabas. Det var den spiciest ting, vi smagte den eftermiddag, oversået med gule sennepsfrø og redolent af tomater og grøn peber.

Dum biryani har en top skorpe af naan dej.

det indre af kagen afsløret

vi prøvede også Aubergine skålen kaldet baingan bharta, som var omkring gennemsnittet for nabolaget, men mere mashed op end normalt, og et par apps, herunder en klassisk pani Puri. Denne snack elskede af børn har hule og sprøde krakker glober med linser inde. For at spise orbs, hæld tamarind chutney og et aromatiseret vand ind i sprækket øverst, så pop det hele ind i munden. Ikke at spilde nogen af væsken bliver en behagelig konkurrence.

der er flere uventede valg i menuen, herunder Amritsari fyldt kulcha, en sød rulle på størrelse med en hamburgerbolle med en aromatiseret kikærtfyldning. Det er en populær vejkant på tværs af Amritsar; Angel-versionen er modelleret efter disse gadesælgerversioner, ifølge kokken, der selv bragte maden til vores bord. Det kan minde dig om de fordoblinger, der findes i Brooklyn ‘ s trinidadiske cafeer.

Amritsari fyldt kulcha

Paneer khurchan

spisestuen er lille og tyndt dekoreret med et par potter med kunstige blomster her og der og nogle foliestjerner på væggen. Et bånd af kunstig mursten arbejder sig rundt i lokalet, og et køkken løber langs den ene side, adskilt fra spisepladsen med en fem fods væg, over hvilken kokkens hoved kan ses glædeligt, når han tilbereder mad, hvoraf det meste er lavet på bestilling.

Angel er en vidunderlig restaurant med en menu med ufejlbarligt smagfulde og skarpe retter, der giver et miniaturebillede af vegetarisk nordindisk madlavning. Heck, der er endda en sydlig masala dosa på menuen, som jeg ser frem til at prøve. Virkelig, som en tilskyndelse til vegetarisme, få restauranter i byen er dette overbevisende.