fire Indianer – amerikanere blev tildelt det prestigefyldte 2020 Guggenheim-stipendium

fire Indianer-amerikanere er blevet tildelt et prestigefyldt amerikansk stipendium for deres præstationer og “enestående løfte”. Pradeep Sharma, maskiningeniør ved University of Houston, Kavita Ramanan, professor i Anvendt Matematik ved Brunt Universitet, Dilip da Cunha, arkitekt, planlægger og lærer ved Harvard University og Columbia University og Mukul Sharma, professor i Jordvidenskab ved Dartmouth College, er blevet tildelt Guggenheim-stipendierne i 2020.

cirka 175 sådanne stipendier tildeles hvert år. Størrelsen på tilskuddet varierer og tilpasses stipendiaternes behov under hensyntagen til deres andre ressourcer og formålet med og omfanget af deres planer. Det gennemsnitlige tilskud i 2008 Canada og USA konkurrence var ca USD 43,200.

årets stipendier anerkender 173 personer, udvalgt fra et indledende felt på 3.000.

“Guggenheim-fællesskabet kom som en overraskelse. De er så konkurrencedygtige, jeg forventede virkelig ikke det,” fortalte Pradeep, dette års eneste modtager i ingeniørkategorien, til PTI.

Pradeep, M D Anderson formand Professor i maskinteknik og formand for afdelingen, bruger matematiske og beregningsmæssige tilgange til at forstå fysiske fænomener på tværs af en række discipliner, fra materialevidenskab til biologi.

studerende til at bruge tilskud til yderligere forskning

Pradeep sagde, at han vil bruge tilskuddet til at fremme sit arbejde med et spørgsmål, der har forvirret ham i årevis: hvorfor er nogle mennesker, selv dem, der ikke er uddannet som musikere, i stand til at høre et stykke musik og straks gengive melodien på et klaver eller et andet instrument, mens andre ikke kan.

“en del af det er hjernen, men det spørgsmål, jeg vil stille, er, er der noget strukturelt anderledes i hendes ører, at hun kan høre musik bedre? Jeg leder efter en fysik forklaring på hendes evne,” sagde han.

forskere har en god forståelse for, hvordan høremekanismen fungerer, når lydbølger kommer ind i øret og bevæger sig mod de små hårceller indeni. Disse hårceller ændrer vibrationerne genereret af lydbølgerne til elektriske signaler, der sendes til hjernen til afkodning.

Pradeep sagde, at han vil undersøge, om visse fysiske egenskaber ved disse hårceller – geometri, fysiske egenskaber og endda elektrisk aktivitet omkring cellerne – spiller en rolle i, hvordan folk forstår og fortolker Musik.

studerende viser enestående løfte

ifølge hans universitet har Pradeeps arbejde længe været nationalt anerkendt. Han modtog 2019 James R Rice Medal fra Society of Engineering Science for “kreative bidrag til forståelsen af den videnskab, der understøtter fleksoelektricitet og dens applikationer til konstruerede og biologiske systemer.”Guggenheim-stipendierne ærer kunstnere, forfattere, lærde og videnskabelige forskere, der vælges ud fra deres tidligere præstationer, og hvad stiftelsesembedsmænd beskriver som deres “ekstraordinære løfte”.

Guggeinheim Foundation har bevilget mere end USD 375 millioner i stipendier til over 18.000 personer siden stipendierne begyndte i 1925.

modtagerne inkluderer nobelpristagere, Fields medaljevindere, digterpristager, medlemmer af de nationale akademier og vindere af Pulitserprisen, Bancroft-prisen, Turing-prisen og nationale bogpriser, blandt andre hædersbevisninger.

Læs: Kudos! Denne studerende-opstart udvikler billig ventilator til at hjælpe med at behandle Covid-19 patienter

Læs: Odisha starter online uddannelse for klasse 10 studerende på regeringsskoler