historien om Guillermo del Toro ‘ s unmade Haunted Mansion reboot

den store skærm genstart af Disneys The Haunted Mansion så ud til at være instruktør Guillermo del Toro – men det kom aldrig til at være.

Guillermo del Toros genstart af Disneys The Haunted Mansion – baseret på temaparkattraktionen med samme navn – blev annonceret for ti år siden på San Diego Comic-Con. det var en film, som han var indstillet til at skrive og producere, men ligesom spøgelserne, der bor i hjemsøgte steder, viste opdateringer om filmen sig at være undvigende. Endelig indrømmede Pan ‘ s Labyrinth og formen på vandregissøren i 2019, at han var usikker på, at filmen nogensinde ville blive lavet.

desuden blev det den 28.August meddelt, at en separat Haunted Mansion-film var i værkerne med Katie Dippold, der skrev manuskriptet, tilsyneladende bekræfter afslutningen på del Toros engagement. Dette rejser spørgsmålet om, hvad der skete med Guillermo del Toros hjemsøgte palæ, og hvorfor drev han væk fra projektet?

fra starten havde del Toro henvist til filmen som en ‘genindspilning’, men han gjorde det også klart, at den ikke ville have nogen relation til originalen, både med hensyn til karakterer og tone. Fokus ville hovedsageligt have været på et enestående spøgelse, kendt som Hat boks spøgelse. En åbenbaring af en ældre mand med en stok, han dukkede først op på Haunted Mansion Disneyland theme park ride, da den debuterede, men blev fjernet kort efter. del Toro sagde, at filmen ikke ville være en komedie – som Eddie Murphy-overskriften film baseret på attraktionen havde forsøgt at være – og at han ville gøre det så skræmmende som turen. Målet var at lave en familiefilm, der var både mørk og sjov.

efter den første meddelelse kom nyheder om projektet sjældent. I 2012 blev det rapporteret, at et udkast til manuskriptet var blevet leveret, og at det fik en meget positiv reaktion. del Toro fortalte Collider dengang, at han troede, at Disney ville have ham til at instruere filmen, men på det tidspunkt, at han havde travlt med at arbejde på Pacific Rim.

nyheder om det modsatte ankom derefter i 2015, da det blev sagt, at del Toro ikke kun ville instruere, men at Ryan Gosling var i samtaler for at spille hovedrollen i filmen. Kort efter, begge sprang over fester på Oscars-helgen for at gå gallivanting rundt i Disneyland sammen. Dette styrkede kun rygterne om et nyfundet partnerskab mellem de to.

desværre var dette sidste store nyheder, der opstod på projektet, og alle blev tavse indtil 2019. I en samtale med Moviefone blev instruktøren spurgt om filmens udvikling og indrømmede, at dens øjeblik måske er gået. “Jeg ved ikke, om det nogensinde vil ske”, sagde han om filmen. Han afslørede også, at der var to eller tre manuskripter, som han med glæde ville have skudt, og at han troede, at filmen var klar til at blive lavet.

del Toro er kendt for at være knyttet til film, der sidder fast i det såkaldte ‘udviklingshelvede’, og er af den opfattelse, at en films naturlige tilstand ikke skal laves. “Jeg tror, at en film er ægte, når Blu-ray kommer ud. Sådan ved jeg, at det kommer til at ske”, fortalte han Moviefone. Hans projekter, der har været fast i udviklingen, inkluderer Hobbit, som til sidst blev instrueret af Peter Jackson og Pinocchio. Sidstnævnte, en mørkt tema stop-motion animeret musical, gik ind i udviklingen helt tilbage i 2008. Det forventes nu at blive frigivet i 2021.

stumt, selvom: hvad skete der med Haunted Mansion?

uundgåeligt er der mange grunde til, at visse projekter sidder fast i udviklingen, fra ikke at finde den rigtige rollebesætning til at have vanskeligheder med at perfektionere scriptet. Studiobureaukrati spiller også en enorm rolle i, om et projekt ser dagens lys. Dette er en faktor, som del Toro tog op i samtaler og sagde, at Disney Studios havde gennemgået enorme ændringer som virksomhed i løbet af det sidste årti. Han er bestemt ikke forkert. I 2012 Alan Horn blev Studio formand, og flere store ændringer i Disneys prioriteter fulgte.

i løbet af det næste år øgede Disney sit ejerskab af film i Marvel Cinematic Universe og købte distributionsrettighederne til hele fase et. Det købte også rettighederne til fremtidige Indiana Jones-film, købte Lucasfilm og annoncerede Stjernekrigens efterfølgertrilogi. I 2015 var Marvel et fuldt datterselskab af Disney med Kevin Feige rapporterer direkte til Alan Horn.

denne strøm af køb viser, at dens fokus klart var på mere kommercielt pålidelige franchisefilm, et afprøvet format, der resulterede i film, der har bestemt billetkontortrækning. Populariteten og potentialet i både Marvel-og Stjernekrigsuniverserne er tilsyneladende uendelig. Selv når en rate som stigningen i Skyvandrer skuffer, indløses den af spin-offs som Rogue One eller den kritikerroste the Mandalorian series. Desuden steg Skyvandrerens stigning – for al sin pushback – stadig over $1bn på billetkontoret.

det er ikke, at remakes selv er upopulære hos Disney, for i årenes løb er mange blevet frigivet. Disse har dog tendens til at være reinkarnationer af animerede klassikere, så deres popularitet mindskes af deres elskede forgængere. Mens Haunted Mansion i 2003 muligvis har gjort nok for at have fået nogle fans, var det på frigivelsestidspunktet upopulært blandt både kritikere og publikum og en stor skuffelse i billetkontoret. En genindspilning af filmen er derfor en meget større risiko for Disney og kunne delvist forklare, hvorfor del Toros projekt flounderede.

nu hvor Disney faktisk genstarter filmen uden del Toros involvering, forekommer det sandsynligt, at der er andre faktorer i spil. På papiret virker direktøren som det perfekte valg til jobbet. Når man ser tilbage på hans filmografi, er det klart, at han er ekspert i mørk fantasi og eventyrfilm. Hans spansksprogede arbejde viser især hans mestring af både den mørke grafik og tone, der er nødvendig for en film om et hjemsøgt hus. Men denne forkærlighed for mørke temaer og gotisk æstetik kunne være præcis, hvad der satte ham og Disney i strid.

eventyrene fortalt af Disneys animerede klassikere er farverige, glade anliggender, omend med nogle mørke korridorer, og genindspilningerne har ofte fulgt trop. Historierne har lykkelige slutninger og holder skræk og vold på et minimum. I sidste ende er filmene familievenlige eventyr. Til sammenligning har Del Toros filmografi mere til fælles med Brødrene Grimms uhyggelige fortællinger.

i tiden efter Haunted Mansion blev annonceret del Toro instrueret andre film, hvoraf den ene, Crimson Peak, var en gotisk fortælling sat i et hjemsøgt hus. De åbenbaringer, der blev fundet deri, var groteske, blodrøde spøgelser, der virkelig formidlede de rædsler, der fandt sted i herregården. Filmen var også meget seksuelt ladet, ligesom hans næste projekt, den Oscar-vindende form af vand. Hans arbejde er altid bedst, når han er i stand til fuldt ud at omfavne sine gotiske rædselsfølelser.

i Disneys verden af strengt PG – 13 – klassificerede genindspilninger-selv når filmene er beregnet til sin Disney+ streamingtjeneste snarere end biografen-ville disse følelser ikke blive fuldt ud værdsat eller brugt bedst muligt. Det er sandsynligt, at studiet havde problemer med at forene tanken om at lave en film, der ville være virkelig skræmmende for et ungt publikum. Når alt kommer til alt, sidste gang Disney lavede en film, der havde en åbenlyst mørkere, skræmmende tone, var uden tvivl 1985 ‘ s The Black Cauldron. Og det var en film, der næsten bragte Disneys animationsside ned.

del Toros kommentarer om manuskripter, han ville have været tilfreds med, antyder, at han havde fundet en vej ind i den film, han kunne lide, som Disney ikke gjorde. studiets efterfølgende valg af forfatter til den nyligt annoncerede genstart er således interessant. Katie Dippold er en dygtig komiker, hvis skrivekarriere mest fremtrædende inkluderer NBC Vis parker og rekreation, samt co-skrivning af 2016 Ghostbusters genstart. Kunne hendes ansættelse antyde, at Disneys viger væk fra en mørkere, skræmmende hjemsøgt palæ til fordel for en tilbagevenden til den finurlige komedie, der er tydelig i den Eddie Murphy-ledede original? Det føles sådan.

uanset hvilken retning filmen i sidste ende går, ser det ud til, at Guillermo del Toros fortolkning af Haunted Mansion er et projekt, som vi desværre aldrig vil se. Hans nye film Pinocchio skal frigives i 2021, og han arbejder i øjeblikket på psykologisk thriller Nightmare Alley, så vi bliver ikke sultet af del Toro-film. Det er bare en skam, at hans overtagelse af Haunted Mansion skal føjes til de spændende film, vi aldrig fik at se…

—-

tak for dit besøg!

vi er fundraising for at holde vores magasiner i gang i 2021-kan du venligst støtte os eller sprede ordet:
https://www.kickstarter.com/projects/filmstories2021/film-stories-and-film-stories-jr-2021-independent-magazines

eller bliv protektor her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Følg filmhistorier på kvidre her, og på Facebook her.

Køb Vores filmhistorier og filmhistorier Junior trykte magasiner her.