Hvor Længe Holder Vandblødgørere?

at have et blødgøringsmiddel i dit hjem giver en række fordele. Disse inkluderer fjernelse af unødvendige mineraler fra dit ledningsvand, såsom magnesium og calcium. Uden disse mineraler kan du forhindre negative virkninger af hårdt vand på dine apparater, vandhaner og endda din egen krop.

uanset om du for nylig er flyttet ind i et nyt hjem, lige har udskiftet dit blødgøringsmiddel eller har haft det samme i mange år, undrer du dig sandsynligvis over, hvor længe de varer, og hvor ofte de skal udskiftes. Også, som de fleste husholdningsapparater, kræver vandblødgørere regelmæssig vedligeholdelse?

mens vandblødgøringsmidler spiller en afgørende rolle i behandlingen af dit ledningsvand, vil de ikke vare evigt. Afhængigt af den type og kvalitet, du køber, kan vandblødgøringsmidler generelt vare mellem 10 og 20 år. Ligesom ethvert andet husholdningsapparat vil kvalitetsinstallation og regelmæssig vedligeholdelse også påvirke levetiden på dit blødgøringsmiddel og muligvis forlænge det.

lad os undersøge mere med hensyn til, hvor længe vandblødgørere holder, hvad du kan gøre for at forlænge levetiden og sikre, at den holdes i god stand.

Hvad Gør En Vandblødgøringsmiddel?

afhængigt af hvor du bor, kan dit hjem have hårdt vand forårsaget af høje koncentrationer af calcium og magnesium. Selvom disse mineraler ikke i sig selv er farlige, kan de tørre dit hår og hud ud, forårsage en ophobning af sæbeskum og pletter på dine brusedøre, tallerkener og inventar.

Calcium og magnesium kan også gøre din vandsmag uønsket og potentielt tilstoppe din vandvarmer. Installation af en vandvarmer i dit hjem eliminerer eventuelle problemer forårsaget af hårdt vand.

før dit vand fordeles i hele hjemmet, træder vandblødgøreren ind og filtrerer dit hårde vand gennem harpiksperler, hvilket effektivt fjerner calcium og magnesium fra vandet. Mere specifikt initierer disse harpiksperler en ionbytning, der omdanner det hårde vand til blødt vand.

Hvor Længe Holder Vandblødgørere?

mens den faktiske levetid for dit blødgøringsmiddel er påvirket af en række faktorer, kan du forvente, at det varer hvor som helst mellem 10 og 20 år. Lad os undersøge nogle af de mest almindelige vandblødgøringsmidler, og hvor længe de typisk varer.

saltbaseret Ionbytningsvandblødgøringsmiddel

den saltbaserede ionbytningsvandblødgøringsmiddel er uden tvivl den mest almindelige type. Det tager de hårde mineraler i dit vand, som calcium og magnesium, og udveksler dem med natriumioner leveret af salt i saltvandstanken.

for at foretage denne kontakt passerer vandet gennem harpiksperlerne, og resultatet er blødt vand, fri for hårde mineraler. Disse typer vandblødgøringsmidler bruger oftest en enkelt tank til saltopløsningen og harpiksen. Gennemsnitlige vandblødgøringsmidler som saltbaseret ionbytning vil vare dig 10 til 15 år.

kontrolleret on-Demand blødt vandsystem

on-demand, kontrollerede bløde vandsystemer fungerer næsten nøjagtigt som konventionelle Blødgørere, men inkluderer et ekstra trin, der forbedrer effektiviteten. Mens standardblødgøringssystemer skynder saltharpiksen med saltvand for at fjerne hårde mineraler på en tidsplan, sporer Blødgørere efter behov vandforbrug og aktiverer regenerering, når det er nødvendigt.

regenerering udløses først, når en programmeret mængde vand er blevet cyklet igennem. Dette får regenereringen til altid at forekomme på det rigtige tidspunkt og ikke for sent eller for tidligt. Med korrekt installation og tilstrækkelig vedligeholdelse vil kontrollerede on-demand bløde vandsystemer vare dig mellem 10 og 15 år.

Dual Tank vandblødgøringsmiddel

Dual Tank vandblødgøringsmiddel er nøjagtigt som det lyder, et blødt vandsystem, der implementerer to tanke snarere end en. Mens de fungerer meget som deres kolleger med en enkelt tank, de håndterer regenerering forskelligt.

i et dobbelt tanksystem sker regenerering efter behov, men når det sker i en tank, skifter systemet over til det andet. I dette tilfælde er der ingen nedetid, når processen slutter, og der venter ikke på, at blødt vand er tilgængeligt.

denne enhed indeholder også en blanding af saltvand med blødt vand, der grundigt renser systemet og øger effektiviteten. Med regelmæssig vedligeholdelse kan Dual-tank vandblødgøringssystemer vare 10 til 15 år. Imidlertid kan Kinetico-systemet, en type dobbelt tank vandblødgøringsmiddel, faktisk vare så mange som 20 år.

dette bløde vandsystem bruger stadig saltvandstanke, salt, natriumioner og harpiksperler, men er ikke-elektrisk og drevet af kinetisk energi. Brugen af kinetisk energi gør Kinetico-systemet meget energieffektivt.

Tegn dit vandblødgøringsmiddel fungerer ikke korrekt

der er en række tegn, der indikerer, at dit hjems vandblødgøringsmiddel ikke fungerer som det skal og ikke producerer den vandkvalitet, du forventer. Selvom disse tegn muligvis ikke betyder, at dit blødgøringsmiddel skal udskiftes, kan det betyde, at det kræver service.

her er fire tegn på, at dit blødgøringsmiddel skal serviceres eller udskiftes:

 1. Vaskeri problemer. Når du vasker dit tøj i hårdt vand, kan dit tøj være ridset og stift. Mens skyllemiddel kan hjælpe lidt, en mere effektiv løsning er at sikre, at dit blødgøringsmiddel korrekt fjerner mineraler, der gør dit tøj stift.
 2. ikke nok skum. Et andet almindeligt tegn på hårdt vand er, når din sæbe nægter at skumme. Hvis du bemærker, at din sæbe har svært ved at skumme op i brusebadet, skal du inspicere dit blødgøringsmiddel.
 3. dit vand smager anderledes. Utvivlsomt har hårdt vand en anden smag end blødt vand. Mange foretrækker den glatte smag af blødt vand og vil kunne fortælle, hvornår vandet i deres hjem stiger i mineralindholdet. Hvis du drikker vand fra hanen, skal du være opmærksom på ændringer i smag, da det kan betyde, at dit blødgøringsmiddel skal udskiftes eller serviceres.
 4. opbygning omkring vandhaner og rør. De naturligt tilstedeværende mineraler i hårdt vand kan forårsage crusty opbygning omkring dine vandhaner og rør. Når du rengør dit badeværelse og køkken, skal du se på dine vandhaner. Hvis du ser et kalkholdigt stof dannes omkring dem, kan dette være et tegn på, at du skal være opmærksom på dit blødgøringsmiddel.

hvordan forlænger jeg min blødgørings levetid?

du kan effektivt undgå almindelige problemer med blødgøringsmiddel og forlænge enhedens levetid ved at overholde følgende tip:

 • sørg for korrekt installation. Mens du helt sikkert selv kan installere et blødgøringsmiddel, vil ansættelse af en professionel sikre, at det gøres korrekt og kan forhindre potentielle problemer forårsaget af forkert opsætning.
 • brug det rigtige salt til dit system. Mens de fleste systemer bruger terninger af renset salt, bør du se enhedens manual for at se, hvad der anbefales.
 • kontroller saltniveauet hver 4-6 uge. Vent ikke på, at problemer dukker op alene. Overvåg nøje saltniveauet og sørg for, at det altid er halvt fyldt eller mindre.
 • genopfyld saltet i systemet hver anden til tredje måned. Harpiksperlerne får deres natriumioner fra saltet i saltvandstanken. Det skal dog genopfyldes for at systemet skal fungere korrekt.
 • Undersøg udstyret kvartalsvis. Hold øje med eventuelle lækager eller andre potentielle problemer. Kig ind i saltvandstanken og kontroller for saltbroer. Disse skal brydes op med hånden eller ved at bruge noget, der ligner håndtaget på en kost.
 • Skift filter. Se din brugervejledning for, hvordan denne proces udføres. Generelt skal de udskiftes hver anden til tredje måned, men varierer afhængigt af producenten.
 • skyl harpiksen. Hvis du har et enkelt tankblødgøringssystem, skal harpiksen rengøres årligt med en vandblødgøringsrenser. Dette vil bidrage til at opretholde effektiviteten af harpiksperlerne.
 • Tilføj regenerant. Det er vigtigt, at dit blødgøringsmiddel aldrig løber tør for regenerant. Det skal genopfyldes, før der er vand i blødgøringsskabet eller saltvandstromlen. For højere renhed og for at reducere restopbygning, brug en højkvalitets terning eller pellet i stedet for sten.
 • rengør saltvandstanken. Dette trin skal udføres ca. hvert halve år. Tjek din manual for detaljerne og eventuelle særlige anbefalinger.
 • undgå at sætte indstillingen for højt. At få dit blødgøringssystem til at arbejde for hårdt kan forårsage slid og reducere dets levetid. Indstillingen skal kun være høj nok til at blødgøre dit vand korrekt.

relevante spørgsmål

hvor længe holder harpiksperlerne i et blødgøringsmiddel?

i lighed med enhedens samlede levetid skal harpiksperlerne selv tjene dig i omkring 10 til 15 år. Dette vil dog variere afhængigt af vandkvaliteten i dit område.

Hvordan ved du, hvornår dit vandblødgøringsmiddel skal udskiftes?

nogle af de mest almindelige indikationer på et blødgøringsmiddel, der skal udskiftes, er, hvis dit vand smager anderledes, du oplever opbygning omkring inventar, du får ikke nok skum i brusebadet, eller din hud og hår er tørrere det sædvanlige.

hvor meget koster det at udskifte et blødgøringsmiddel?

mens du kunne betale så lidt som $400 for en DIY vandblødgøringsinstallation, kunne en professionel installation køre dig op til $4.000.

indpakning af det

generelt kan du forvente, at dit blødgøringsmiddel holder dig omkring 10 til 20 år. Men med lidt indsats kan du med succes forlænge levetiden på dit vandblødgøringssystem og nyde de fordele, der følger med at have blødt vand i mange år.