Hvordan man laver en udstødning mere støjsvag

en støjende udstødning kan tage alt det sjove ud af at køre, medmindre du selvfølgelig kører en sportsvogn, og udstødningens øresplittende brøl er en visceral del af det hele!

hvis du læser denne artikel, er chancerne for, at du ikke ejer en Lamborghini Gallardo, i stedet ejer du sandsynligvis noget lidt tamer og har nogle problemer med en alt for støjende udstødning.

de fleste biler bruger nu udstødningsdæmpere, hvilket reducerer lyden fra din udstødning betydeligt, men hvis du ejer en relativt gammel bil (15 år+), har du muligvis ikke en.

dette betyder, at lyden fra din udstødning vil være meget højere, og det vil også betyde, at din udstødning kan være mere modtagelig for at blive beskadiget af vejslitage (sten, der flyver op og rammer den) eller rust, begge disse kan forårsage lydproblemer, hvis de forårsager tilstrækkelig skade til at skabe et hul i dit udstødningsrør.

Leder du efter flere måder at gøre din bil mere støjsvag? Læs vores guide til lydisolering af din bil.

indhold

problemer, der får din udstødning til at være for støjende

det kan være, at dit køretøj bare har en høj udstødning som standard. Hvis dette er tilfældet, skal du ikke bekymre dig, der er masser af ting, du kan gøre (længere nede på denne side) for at gøre det mere støjsvagt.

 VV Beetle bliver lydisoleret

overdreven udstødningsstøj skyldes ofte en fejl med din udstødning. Disse kan identificeres ved lyden din bil gør, så længe du ved, hvad lyde til at lytte til.

ændringer i Udstødningsstøj og hvad de betyder

for at finde ud af, hvad der nøjagtigt skal gøres for at løse din udstødning, skal du først identificere, hvor problemet stammer fra, og for at gøre det er vi nødt til at forstå, hvad lydene din udstødning gør betyder.

hvis din udstødning begynder at lave en meget høj brølende lyd, indikerer dette, at din lyddæmper er beskadiget.

hvis du hører en hvæsende støj, indikerer dette, at gas slipper ud fra en del af din udstødning, som den ikke skal slippe ud af, det er sandsynligt, at du har udviklet et hul eller en revne et eller andet sted i dit udstødningsrør.

hvis din udstødning lyder som om den kæmper for at få gassen ud, kan den producere en chugging lyd, som tyder på, at der kan være noget inde i din udstødning, som blokerer gassen fra at undslippe.

høje metalliske raslende lyde indikerer, at enten dine fittings er løsnet, og din udstødning hopper lidt rundt, eller at dit rør muligvis er blevet forkert justeret.

visuel Udstødningskontrol

det er også værd at kigge under dit køretøj, mens motoren kører for at se, om du visuelt kan identificere støjkilden.

udstødningsgasser

for at gøre dette skal du tænde for motoren (pas på at lade håndbremsen være tændt og dit køretøj i neutral), læg dig derefter ved siden af din bil og se efter huller, revner og tegn på gas, der slipper ud.

sørg for at bære en ansigtsmaske for at forhindre indånding af farlige ufiltrerede udstødningsgasser.

du bør også tjekke for tegn på rust, især på din bils lyddæmper, da dette område er mest modtageligt for rust på grund af hvor udsat det er, og de kemiske processer, der forekommer i det, der forårsager opbygning af sur fugt.

hvis du bemærker nogen rust give det en stikke med en skruetrækker for at se, om det har rustet hele vejen igennem hvis det er bare overflade rust det er ikke for meget af et problem, men hvis det har rustet hele vejen igennem så din lyddæmper skal udskiftes.

andre måder at gøre din bil mere støjsvag:

hvis du leder efter andre måder at reducere mængden af lyd, som din bil laver, så tjek vores artikel om stille dæk.

Sådan repareres & lydisoleret enhver udstødning

der er en række grunde til, at din udstødning muligvis laver overdreven støj. Nogle af disse er relativt enkle at rette, mens andre sandsynligvis kræver hjælp fra en mekaniker.

nedenfor er vi nogle af de mest almindelige udstødningsproblemer, og hvordan du løser dem:

et lille hul eller en revne i udstødningsrøret

for at fastgøre et lille hul i din udstødning (5 cm eller mindre) skal du bruge; en stålbørste, sandpapir, en lille smule kridt, acetone og udstødningstape eller reparation.

Evo-Stik hårdt og hurtigt Metal Kit 50g 1,7 ounce

1 anmeldelser
Evo-Stik hårdt og hurtigt Metal Kit 50g 1.7 ounce

 • 50g / 1.7 ounce Evo-Stik Hard & Fast metal Kit
 • en stærk vandtæt hurtig indstilling kit, der er designet til langvarige reparationer
 • bindinger til kobber, messing, stål, aluminium, fiberglas, glas, hård plast, træ og meget mere

følg følgende trin for at reparere dit hul:

 1. Jack op dit køretøj.
 2. støtte din bil med jack stande.
 3. Identificer nøjagtigt, hvor hullerne er, og marker dem med kridt, så du nemt kan finde dem.
 4. skrub rundt om hullet ved hjælp af stålbørsten for at fjerne al snavs og give mulighed for en tæt tætning.
 5. skru røret op med sandpapir for at gøre det muligt for dit bånd at gribe det bedre.
 6. tør rundt om hullet med acetone for at rengøre det.
 7. sæt udstødningsbåndet rundt om hullet. Vær opmærksom på, at forskellige bånd har forskellige metoder til forsegling. Nogle kræver, at rørene er varme, andre kræver, at båndet er vådt for at det kan forsegle.

et stort hul eller revne i udstødningsrøret

hvis du har et stort hul eller revne på din udstødning, varierer metoden til at rette den lidt. Et stort udstødningshul ville være alt, hvad der er mere end 5 cm på tværs.

du har brug for alle de samme materialer som til et lille hul; en stålbørste, sandpapir, en lille smule kridt, acetone og udstødningstape eller reparationsepoksi.

Læs Også: 14 af de bedste Billyddæmpningsmaterialer

ud over dette til et stort hul har du også brug for enten et udstødningsreparationssæt eller en lille smule tin, der kan skæres af en sodavand, et stærkt saks og slange (eller rør) klemmer.

Følg de foregående trin 1-6 for at gøre din udstødning klar. Derefter:

 1. tag dit udstødningsreparationssæt eller læskedrikke, og klip et stort plaster, der mere end dækker hullet, hvilket giver masser af plads til rådighed (et plaster, der er stort nok til at vikle rundt om udstødningen, vil være det mest sikre) dette kan gøres ved hjælp af en saks.
 2. dæk området omkring udstødningsrørshullet, og sørg for, at der er tilstrækkeligt med overfladeareal til, at hele plasteret kan forsegles.
 3. sæt plasteret på plads og hold det der i et minut for at give det tid til at gribe fat i det.
 4. dæk plasteret i et andet lag af Epoksi, og sørg for, at du tilføjer Epoksi hele vejen rundt om plasteret, da det er her, der er størst sandsynlighed for lækager.
 5. Tag et par slangeklemmer, og spænd plasteret tæt på røret med klemmerne, der sidder på hver side af, hvor hullet er. Stram dem så meget som muligt. Disse slangeklemmer skal forblive på plads permanent for at fastgøre plasteret på plads.

rustet udstødning

de fleste biler vil ruste før eller senere. Din udstødning er ofte den første ting at ruste på grund af, hvor udsat den er.

Rust kan skabe udseendet af din udstødning på dens sidste ben, men meget rust er kun overfladeskader og seriøst arbejde (som at udskifte hele din udstødning) er muligvis ikke nødvendigt.

Rust på egen hånd får ikke din udstødning til at være for støjende, medmindre den skaber et hul i rørledningen.

for at finde ud af, hvad omfanget af rustskaden er, skal du tage en skruetrækker og stikke på rusten for at finde ud af, om udstødningen har rustet hele vejen igennem eller ej.

 en støjende udstødning

hvis ikke, kan du behandle rust ved først at slibe det hele af og polere det ud og derefter bruge metalmaling med høj temperaturbestandighed til at male din udstødning og forsegle den fra elementerne.

hvis det har rustet hele vejen igennem, skal du udføre trin 1-11 ovenfor, og sørg for, at du tager dig tid til at sikre, at al rust slibes af udstødningen og poleres ud, før hullet forsegles.

løse eller forkert justerede udstødningsrør

over tid kan bolte og fittings på din udstødning løsne sig, hvis de gør det, begynder din udstødning at hoppe rundt, når du rejser over ru eller ujævn terræn, dette kan give en masse høje metalliske klankende lyde, som kan variere i, hvor høje de er, afhængigt af hvor løs din udstødning er!

nogle af de mest almindelige problemer, der kan forårsage en metallisk klanglyd, er:

 • løse eller beskadigede bøjler til udstødningsrør.
 • løs eller beskadiget varmeafskærmning.
 • en forkert justeret samling i udstødningsrøret.
 • en løs baffel inde i din lyddæmper.

det er muligt at diagnosticere nøjagtigt, hvad problemet er ved at være meget opmærksom på den type rasling, din udstødning laver.

høje ‘tin can like’ rangler indikerer, at et varmeskærm på undersiden af din bil er løsnet.

stødlyde med lavere tonehøjde indikerer, at en hangar kan være løsnet eller brudt, eller at din udstødning muligvis er blevet forkert justeret.

hvis dit varmeskjold er løsnet, skal du enten fastgøre skjoldet på karosseriet på din bil, eller du skal svejse det tilbage på dit udstødningsrør afhængigt af, hvordan det oprindeligt blev monteret.

hvis dine udstødningsrørsbøjler er løsnet. For at gøre dette skal du blot vrikke udstødningsrøret rundt for at prøve at replikere den klankende lyd, dette skal hurtigt afsløre, hvor røret er blevet løst eller forkert justeret. Når du har fundet ud af, hvor problemet er, skal du blot sikre det korrekt ved hjælp af en ny hangar.

når du har gjort dette, skal dine støjende ujævn drev blive en fortid, og du kan igen nyde at køre i relativ stilhed!

overdreven motorstøj fra udstødningsrøret

overdreven støj fra motorens udstødningsrør betyder, at din udstødning sandsynligvis er fuldt funktionel, i stedet er det sandsynligt, at problemerne stammer fra din motor.

bil udstødningsrør

det kan være, at din motor simpelthen er bygget til at være høj, eller der kan være et problem med det, som kræver yderligere undersøgelse. Hvis du er bekymret for mængden af motorstøj, der kommer fra din udstødningsrør, skal du få en diagnosekontrol udført i en garage for at bekræfte, at der ikke er nogen alvorlige problemer.

hvis din bil simpelthen har en støjende motor, er der et par ting, du kan gøre for at gøre din udstødning mere støjsvag:

få en bedre lyddæmper

der findes en lyddæmper, der dæmper lyden fra din udstødning. Hvis du har problemer med overdreven udstødningslyd, og du har forseglet eventuelle huller og sikret din udstødning, men stadig ikke er tilfreds med resultaterne, vil investering i en lyddæmper af høj kvalitet sandsynligvis gøre en betydelig forskel.

når du vælger en lyddæmper, skal du sørge for at købe en, der er designet specielt til dit mærke, model og bilår.

Læs også: sådan dæmpes en generator for relaterede tip til håndtering af støjende udstødninger.

når du har fundet en, der passer, skal du fjerne din gamle lyddæmper. Disse vil ofte blive rustet på grund af mange års vandeksponering, så påfør smøremiddel rigeligt for at få klemmerne og boltene af.

du skal muligvis også bruge en penetrantspray for at hjælpe med at nedbryde rusten og lade dig skubbe lyddæmperen helt af.

metoden til fastgørelse af din nye lyddæmper varierer lidt afhængigt af det produkt, du køber, bare sørg for at kontrollere producentens instruktioner for at få det rigtigt. Når du sikrer din lyddæmper, skal du sørge for at bruge masser af lyddæmper til at forsegle lyddæmperen, hvilket vil hjælpe med at dæmpe bilens udstødning yderligere.

brug en Udstødningsindpakning

Udstødningsindpakninger er designet til at stoppe varmen fra dit udstødningsrør, de bruges mere almindeligt på motorcykeludstødninger, hvor der er fare for, at dit ben utilsigtet kommer i kontakt med en skoldende varm udstødning.

Artr Titanium Lava Fiber 2 tommer 50 fod udstødning Header indpakning Kit med 10stk 11,8 tommer rustfrit...

3,695 anmeldelser
Artr Titanium Lava Fiber 2 tommer 50 fod udstødning Header indpakning Kit med 10stk 11,8 tommer rustfrit…

 • universel anvendelse. Modstår 1800f direkte / 2500f intermitterende varme
 • fremmer øget strømning for forbedret ydelse. Reducerer temperatur & vibrationsnedbrydning
 • materiale fremstillet af knust lavasten. Udkonkurrerer billige eftermarkedet farvet glasfiber tape isolering indpakninger

Udstødningsindpakninger kan hjælpe med at dæmpe en udstødning til en vis grad, jo tykkere en indpakning du bruger, jo mere påvirkning vil det sandsynligvis have, men tilføjelse af en udstødningsindpakning vil have mindre indflydelse end at fastgøre huller i din udstødning og få en bedre lyddæmper, så du udstøder indpakninger som en finish i stedet for hele din lydisoleringsstrategi for udstødningen.

sørg først for, at du får en god kvalitetsindpakning, ellers er det simpelthen ikke værd at investere din tid i.

en god indpakning at bruge ville være noget, der ligner titaniumvarmeindpakningen under, som har en meget høj temperaturgrænse på 1400 liter C, Disse er bedre end de fleste ved lydisolering på grund af deres tætte titaniumfibre.

Artr Titanium Lava Fiber 2 tommer 50 fod udstødning Header indpakning Kit med 10stk 11,8 tommer rustfrit...

3,695 anmeldelser
Artr Titanium Lava Fiber 2 tommer 50 fod udstødning Header indpakning Kit med 10stk 11,8 tommer rustfrit…

 • universel anvendelse. Modstår 1800f direkte / 2500f intermitterende varme
 • fremmer øget strømning for forbedret ydelse. Reducerer temperatur & vibrationsnedbrydning
 • materiale fremstillet af knust lavasten. Udkonkurrerer billige eftermarkedet farvet glasfiber tape isolering indpakninger

for at sikre en udstødningsindpakning skal du først suge indpakningen i vand og derefter trække den stramt og indpakke den langsomt rundt og omkring dit rør og sikre, at du holder den tæt, mens du går.

hver 10 cm fastgør den på plads med en slangeklemme. Fortsæt, indtil hele udstødningen er dækket, og du er færdig!

Læs Også: Motorløfter Tick Noise: Årsager & Sådan Stopper Du Det