Hvorfor stopper kolibrier med at besøge foderautomater?

Hvorfor stopper kolibrier med at besøge foderautomater

kolibrier er en af de mest populære fugle og en af de mest velkomne i folks værfter. Vi elsker at se dem flagre rundt i haven og foderautomaterne, men nogle gange er der ikke så mange, som vi har brugt til. Hvorfor sker det?

årsagerne kan være forskellige: fra årlig migration og fuglenes anden iboende opførsel til tilstanden af foderstoffer, andre fødekilder og endda rovdyr som en mantis.

kolibrier

der er over 320 arter af kolibrier, og de er alle hjemmehørende i Nord-og Sydamerika. Arten varierer for det meste i størrelse og farve. Den største er omkring 20 gram ( omkring 0,7 ounce), og den mindste vejer kun omkring to gram. Deres regning er lang i forhold til deres kroppe, så de med succes kunne suge nektar fra blomsterne.

farven på deres fjer er normalt meget levende og slående hos mænd (rubinrød, nuancer af blå eller grøn, orange osv.), og når de rammes af sollys, ser farven iriserende ud, mens hunnerne er mindre farverige, og deres fjer er for det meste i nuancer af gråbrun med mindre farverige områder. Dette forklares med det faktum, at hunnerne skal være mindre synlige i hekkesæsonen, og hannerne bruger deres farverige liv til at tiltrække hunner i parringssæsonen.

de fik deres navn på grund af den lyd, de producerer, mens de flyver. De klapper deres vinger så hurtigt, at det producerer en brummende lyd, derfor – Kolibrien. Deres evne til at svæve eller endda flyve på hovedet (bortset fra det ‘almindelige’ op, ned, venstre og højre) er blot en af grundene til, at de er folks favorit at se.

Hvorfor stopper kolibrier med at besøge feedere

lad os se på nogle af grundene til færre kolibrier i din have og hvordan du løser problemet:

1. Migration

kolibrier er trækfugle, og baseret på en art har de forskellige vandrende mønstre. De fleste af arterne, selvom, migrere fra nord til syd om vinteren, men nogle forbliver i det samme er hele året rundt.

migrationen sker på jagt efter mad, da nogle blomster, som de kan lide, blomstrer i forskellige dele af året i forskellige områder. For eksempel migrerer rubin-throated kolibri fra det nordlige Canada så langt som til Florida og endda Sydamerika på jagt efter deres yndlingsblomster.

så hvis du ser mindre af dem så måske for et par måneder siden, vær ikke foruroliget, da det nok kun er et normalt adfærdsmønster, og kolibrier vender tilbage til Nordamerika om foråret. Nogle mennesker overvejer at lægge flere foderautomater om efteråret for at holde dem til at migrere, men det hjælper bare ikke. Alt du behøver er tålmodighed.

hvis du er ivrig efter at lære, hvilken hummer der besøger din have, så tjek dette ud. Linket indeholder detaljer om hver stat og dens mest almindelige indbygger.

2. Nesting

i hekkesæsonen kan du også se mindre af dem i dine værfter, da hunnerne bliver i rederne og tager sig af æggene. Hannerne er også kendt for at forlade området for ikke at gøre maden knap for hunnerne og de unge.

3. Territoriebeskyttelse

selvom det er meget lille og tilsyneladende charmerende, er kolibrier blevet karakteriseret som iltre og ‘stridbare’. For at beskytte deres territorium har de været kendt for at dykke angribe større fugle som orioles og blue jays eller endda høge.

sjældent vil de angribe et dyr, som en huskat, der frit strejfer rundt i gården, især hvis den jager fuglene (hvilket er kattens instinktive opførsel). Hvis din kat fortsætter med at jage dem, vil de sandsynligvis flytte til det sikrere område uden naturlige rovdyr rundt.

de mandlige hummere er også meget territoriale og vil forsøge at afværge andre mænd fra en feeder, som de betragter som deres græs, selvom der er nok mad til at gå rundt. Du kan undgå dette problem og bringe flere af fuglene til at komme til din gård, hvis du placerer flere foderstoffer i en vis afstand fra hinanden. Fortrinsvis bør du sætte føderne op på en sådan måde, at kolibrier, der fodrer på en, har svært ved at se dem, der fodrer på den anden feeder. For eksempel placere dem rundt om hjørnet eller i forskellige højder.

4. Frisk mad

kolibrier har mange måltider i løbet af dagen, da de har meget hurtige stofskifte. De har en sød tand, og deres primære kilde til mad er nogle blomster med nektar, der indeholder over 10% sukker.

en af grundene til, at de er stoppet med at komme til din have, er, at der er haver i dit kvarter, der tilbyder dem ‘frisk mad’- blomster. Udover at sætte foderautomater, hvis du er til rådighed, plante nogle af deres foretrukne planter og de vil komme til din have mere, da de foretrækker naturlige kilder til foderautomater. Og de appellerer også til det menneskelige øje. Her er nogle kolibri foretrukne blomster.

det er også vigtigt at være opmærksom på dine feedere. De skal rengøres temmelig ofte, og nektar må aldrig forkæles. Du skal skifte nektar hver tredje til femte dag og endnu oftere, hvis temperaturen går over 90 liter F (omkring 32 liter C), eller hvis du bemærker, at opløsningen er blevet uklar.

et andet alarmerende problem, når rengøring skal ske med det samme, er når du bemærker skimmel på føderne. Skimmelsvamp er farlig for fuglene og kan potentielt være dødelig. Rengør foderautomaterne med varmt vand og en flaskebørste, og brug ikke kemikalier. Skyl dem grundigt, og lad dem tørre helt, inden du sætter dem op igen.

undrer du dig over, hvordan du laver nektar til din feeder? Det er virkelig nemt. Bland bare sukker med vand i 1 til 4 billedformat (en kvart kop sukker til en kop vand). Det er bedst at bruge hvidt granuleret sukker i modsætning til organisk sukker eller honning. Når du har fyldt dine feedere, kan du bevare resten af opløsningen i køleskabet.

kolibrier baserer deres ernæring på nektar, men de spiser også insekter, så du kan placere en bananskal eller en rådnende frugt tæt på føderen. Det vil tiltrække frugtfluer, som er en stor kilde til protein til hummers.

hvilken feeder skal du vælge?

når du vælger en feeder, er en af de vigtigste ting, du skal overveje, let at rengøre. For at rense dem ordentligt, skal du tage dem fra hinanden, så prøv at vælge en, der har det som en mulighed. Vælg måske en med gennemsigtig nektarflaske for bedre at se opløsningens tilstand for ikke at gå glip af O ændre det, hvis det går dårligt.

en anden vigtig ting er, hvor store de er. Vi har allerede sagt, at kolibrier er territoriale, så det er måske bedst at sætte 2 eller 3 mindre foderautomater i stedet for bare store. Udover, større foderautomater kan tiltrække større fugle, og vi har allerede sagt, at det kan være stressende for hummers.

feederne kan være plast eller glas. I dette aspekt er der ingen præferencer, da begge tjener formålet perfekt. Forskellen er hovedsagelig i pris. De kommer i form af en flaskeføder og en tallerken, med eller uden aborre. Aborre er ikke nødvendig på grund af deres evne til at svæve, og det kan tiltrække større fugle, da de ikke kan svæve, men det er lettere for kolibrier at aborre på en feeder.

interessant er, at farven på feederen viser som meget vigtig. Det betyder ikke noget, hvad din personlige farvepræference er, gå med de foderstoffer, der er røde (nuancer af rød og orange). Kolibrierne ser farven rød tydeligst, så de kan få øje på din feeder langt væk. Farven, der skal undgås, er gul, fordi den kan tiltrække bier, og du skal holde bier og andre insekter væk fra dine foderstoffer.

Placer fødere i skyggen og beskyt dem mod vind – sukkervandet ødelægges hurtigere, og flaskefodere er kendt for at purre i solen. kolibrier er modige små fugle og vil ikke vige tilbage fra din feeder, selvom det er på din veranda eller endda vindue.

nogle interessante fakta om kolibrier:

  • de klapper deres vinger mere end 50 gange på et sekund.
  • de nyder fuglebade (at placere en i din have kan være endnu en måde at tiltrække dem på).
  • de spiser næsten halvdelen af deres kropsvægt i løbet af dagen.
  • kun nogle af arterne synger regelmæssigt, andre producerer aggressive opkald, især hvis de kæmper om mad.
  • når de svæver deres vinger danner en figur 8.
  • på grund af sin lille størrelse og hurtige metabolisme falder kolibrier i torpor, en tilstand svarende til dyb søvn eller dvaletilstand for at spare energi.

sidste ord

da vi gennemgik de mulige årsager til, at kolibrier undgik din have og gav dig nogle måder, du kan tiltrække dem tilbage, håber vi, at du igen vil kunne nyde selskabet med disse yndige og brændende fugle.