Karrierecenter

spekulerer på, hvordan man vælger en karriere, men ved ikke, hvor man skal starte? Du er på det rigtige sted. Uanset om du stadig er i skole eller ønsker at starte dit liv i en ny retning, følg disse syv vigtige trin for at komme fra “jeg har ingen anelse!”til” jeg har en plan.”

trin 1: FIND interesser + lidenskaber

en del af at vælge en karriere er at finde ud af, hvad der virkelig driver dig. Hvad interesserer dig? Hvad nyder du? Hvad vil du have ud af livet?

for at gøre dette skal du smide gamle ideer om, hvad du “skal” lide, eller hvad dine venner/familie/samfund mener er det rigtige valg. Denne proces handler om at finde, hvad der får dig til at krydse—uanset dine omstændigheder, køn, race eller yndlingssmag af is.

hvis du ikke ved, hvordan du kommer i gang, kan du prøve at besvare disse fem grundlæggende spørgsmål:

• hvilke slags ting interesserer mig? Hvad er jeg naturligt tiltrukket af?

• Hvad har jeg altid ønsket at lære mere om?

• Hvad vil jeg gerne ændre i mit samfund eller i verden?

• hvornår er jeg den lykkeligste? Hvad laver jeg?

du skal ikke bekymre dig om, hvordan disse interesser kan relateres til en karriere. Vi kommer til det i et senere trin. Nu er det tid til at tænke stort!

Action Purpur lav en liste over dine top fem interesser eller lidenskaber.

trin 2: Identificer færdigheder + styrker

du vil vælge et karriereområde, der matcher nogle af de færdigheder, du allerede er god til. Er du en god Festplanlægger? Elsker knusende tal? God til at kommunikere store ideer?

du kender måske allerede nogle af dine evner, men for at få et fuldt billede, spørg dig selv disse spørgsmål:

• hvilke skoleklasser er mine favoritter? Hvilke kommer normalt let?

• udfyld blanket: “når mine venner har brug for hjælp med , kommer de til mig.”

• Hvad er jeg god til uden for skole eller akademisk arbejde?

• Hvornår har jeg følt mig mest succesrig? Hvad lavede jeg?

Action Kris Opret en liste over dine top fem færdigheder eller styrker.

trin 3: Udforsk KARRIEREIDEER

der er bogstaveligt talt tusinder af forskellige karrierer—du har måske ikke engang hørt om din fremtidige karriere endnu! Som resultat, nøglen til at udforske karrierer er at starte med at kaste dit net bredt.

en måde at gøre dette på er ved at tilslutte dine interesser og færdigheder (se trin 1 og 2) til Karrierecentret. Dette værktøj giver dig også mulighed for at gennemse karriereideer efter yndlingsskoleklasser, personlighedsstyrke, karrierekategorier og mere.

handling Krist begynde at generere ideer om karrieremuligheder. Jo flere oplysninger du har, jo større er dine chancer for at vælge en karriere, der virkelig passer.

trin 4: sammenlign karriere

hver af de karriereprofiler, du finder på Inside Jobs, giver dig information om det daglige liv for en person, der arbejder i jobbet, sammen med andre data som løn, jobudsigter og det første skridt på uddannelsesvejen for at træne til den karriere.

når du har fundet nogle karrierer, der interesserer dig, skal du sammenligne dem ved at se på disse nøglepunkter:

• Løninterval. Vil denne karriere økonomisk støtte det liv, jeg ønsker?

• Personlighedstræk. Er denne karriere en god pasform til min personlighed?

• Job Outlook. Vokser dette felt? Er der mange ledige stillinger?

Action Karrus Identificer dine tre bedste karriereideer, så du kan træffe dit endelige valg!

trin 5: Tag det til et testdrev

for at få en bedre ide om, om en karriere passer til dig, prøv det på to måder. Først, forbinde med skoler, der tilbyder relateret uddannelse, så du kan få en bedre forståelse af, hvad det ville tage at forberede sig til karrieren.

hos Inside Jobs gør vi denne del let. Hver af vores karriereprofiler leveres med en liste over skoler i landet, der tilbyder relateret uddannelse. Du kan også bruge vores College Finder værktøj. Bed om flere oplysninger fra en skole for at lære, hvordan de kan forberede dig på din fremtid.

for det andet, gøre nogle hands-on forskning. For eksempel, hvis du er interesseret i medicin, kan du prøve at melde dig frivilligt et par timer om ugen på en lokal klinik eller et hospital. Du kan også prøve en praktikplads, en informativ samtale eller et mentorprogram. Det er overraskende, hvor glade de fleste mennesker er for at fortælle dig om deres karriereoplevelse—du er lige nødt til at spørge.

Action får du en førstepersonsfølelse for både træningen og jobbet, så du kan træffe det bedste karrierevalg for din fremtid.

trin 6: Sæt dine mål

nu hvor du har valgt en karriere, du vil forfølge, er det tid til at lave en plan. Dette behøver ikke at være en detaljeret beskrivelse af, hvad du skal gøre i de næste 5-10 år! I stedet skal du fokusere på at sætte dit grundlæggende, store karrieremål i ord.

det skal være klart defineret, indeholde en tidsramme og være noget, du virkelig er begejstret for at forpligte dig til. For eksempel kan dit mål se sådan ud:

jeg sigter mod at opgradere om to år med en associeret grad i lydteknik og derefter begynde at arbejde som lydtekniker.

dette kan være et hårdt skridt, men at formulere dit mål er det første skridt til at nå det! Du kan dele dette mål med dine venner og familie—dette supportnetværk holder dig i gang, giver dig brændstof, og cheerlead dig gennem de hårde programrettelser.

Action Karrus Skriv en karrierefokuseret målerklæring for at hjælpe dig med at komme, hvor du vil hen.

trin 7: spring ind

Tillykke, du har nået det så langt! Du har foretaget forskningen, sjælsøgningen og målsætningen. Du er klar til at starte ned ad vejen til din karriere og din fremtid.

handling Kristian kom i gang. Gør forpligtelsen. Hop ind.

klar? Udforsk karrieremuligheder eller find skoler + træning!