Sådan kan du nemt dampe mad i en ovn

det er en kendsgerning, at næsten alle ejer en komfur. Det er her, du laver størstedelen af din madlavning. Du kan stege, simre, langsomt koge, koge, saute, røre stege og endda damp mad på komfuret. Det er den mest alsidige af køkkenmaskiner og velsagtens, den mest nyttige.

selvom det kan gøre alt det og mere med en vis kreativitet, kan det være udmattende at stå foran ovnen hele dagen, når der er andre måder at lave mad på.

en ubesværet måde at lave mad på er ved at gøre, hvad franskmændene kalder “en papillote” eller i pergament. Du gør sandsynligvis allerede dette (måske bruger du ikke pergament, men folie), men var ikke klar over det. Det er almindeligt at gøre, da det er en af de bedste måder at tilberede skaldyr på. Det pakker ikke kun smagen, men det koger også alt forsigtigt og lader de naturlige smag af de ingredienser, du tilføjede, tage en hovedrolle i madlavningsprocessen.

Annonce-CONTINUE READING Nedenfor

der er to måder at gøre dette på. Disse to teknikker er afhængige af, at du bruger et stykke pergament og en bakke for at få arbejdet gjort.

Sådan gør du det:

billeder af Aldin Aspillera
fortsæt med at læse nedenfor
anbefalede videoer

1 Sådan tilberedes mad i pergament

du har brug for pergamentpapir, der er stort nok til at dække din mad (ingen pergament? Brug folie!). For at bestemme dette skal du bruge dit største stykke mad som vejledning, og dit pergamentpapir skal kunne foldes over det med plads til overs. Placer din hovedingrediens lidt væk til midten af pergamentpapiret. Top det med dine aromater-normalt citroner, hvidløg, løg, friske urter og lignende-eller læg det nedenunder, sæson, og drys det derefter med en væske for at aktivere dampen. Du kan bruge vand, men det er bedst, hvis du bruger en allerede smagfuld væske i stedet som lager, hvidvin, sojasovs eller eddike og endda lidt olie.

Annonce-CONTINUE READING Nedenfor

brug en smagfuld væske plus lidt olie for at få de bedste resultater.

tid til foldning: For at sikre din mad inde i pergamentet skal du folde den ene ende af pergamentet over maden mod den anden side. Begynd derefter at folde. Tag begge ender og lav små folder i hjørnet mod den mad, der er indkapslet i midten. Fortsæt med at lave små folder rundt om den åbne ende, indtil du er gået hele vejen rundt om maden, og kanterne er forseglet lukket med dine folder.

du er klar til at placere denne og andre pakker som den i ovnen for forsigtigt at dampe inde, indtil den er kogt igennem. Husk bare at være forsigtig, når du åbner, da dampen kan brænde!

her er opskrifter, du kan prøve at eksperimentere med denne teknik:

Se også
Jan 7, 2016

Se også
maj 28, 2017

Se også
Jul 1, 2017

billeder af Bianca
Annonce-Fortsæt med at læse Nedenfor

2 Sådan bages i et vandbad

den anden teknik bager i et vandbad, og det er lettere end du tror. Tricket her er at bruge drypbakken i ovnen og derefter fylde den med vand, inden den forvarmes. (Ingen drypbakke? Brug en større gryde.) Lad det komme til den ønskede temperatur, og vandet skal forsigtigt dampe, når du placerer din leche flan kage eller ostekage inde.

bekymret for, at din ostekageskorpe bliver gennemblødt i springformspanden? Brug folie til at forberede din kagepande! Pakk den rundt om bunden af bagepanden-brug om nødvendigt to!-så højt som det kan gå, og sæt det derefter i midten af det varme vand. Folien skal forhindre lækage, mens vandbadet gør sit job ved forsigtigt at tilberede ostekagen uden revner.

her er opskrifter, du kan prøve med denne teknik:

Annonce-CONTINUE READING Nedenfor
Se også
Sep 13, 2017

Se også
Dec 14, 2016

Se også
okt 17, 2017

let? Det er, og det fjerner indsatsen for at stå foran en varm komfur, når du ikke har brug for det. Plus, når du koger din mad i pergament og damper den i ovnen, vil du smage alle smag af pakken i hver bid!

Se Også
Mar 22, 2018