Sådan organiserer du dit liv med en notesbog

  • del
  • Kvit
  • Pin
1725shares

dette indlæg er for alle jer procastinators derude {og jeg er nok den største af alle!}. Føler du, at du konstant løber rundt hele dagen lang, men stadig ikke har lyst til at få tingene gjort? Hvis ja, så er dette planen for dig! Det er så simpelt, at alle kan gøre det-alt det kræver er en notesbog og lidt viljestyrke. 😉

Brug dette enkle system og en lille notesbog til at organisere din dag og øge din produktivitet. Det er så nemt, men gør sådan en forskel!!

jeg er en frygtelig procrastinator. Jeg vil udskyde at udføre en opgave, som jeg ikke vil gøre så længe som muligt – til det punkt, hvor jeg ofte er super stresset med at prøve at få det gjort i sidste øjeblik. Jeg følte konstant, at jeg arbejdede hele dagen lang, men havde stadig ting på min opgaveliste i slutningen af natten, som jeg var nødt til at få gjort. Jeg ville ofte være op til midnat {eller senere!} forsøger at få alt færdigt, da jeg virkelig ikke havde nogen energi tilbage. Jeg skrev alt ned på en opgaveliste hver dag, så hvad gjorde jeg forkert?

problemet med at have en lang opgaveliste er, at den vejer alle opgaver ens, når der i virkeligheden sandsynligvis er nogle opgaver, der skal udføres den dag, og andre opgaver, der kunne vente på en dag eller to {eller sandsynligvis endnu længere!}. Hvis jeg havde en liste over 10 ting, som jeg ville gøre den dag, ville jeg generelt starte med den nemmeste opgave eller noget, som jeg mere nød at gøre, og ville udskyde de ting, der enten var sværere at komme i gang eller noget, som jeg ikke kunne lide. Selv når de lettere job var udført, ville jeg komme med endnu flere ting, der “skulle gøres” for at undgå de vanskeligere opgaver. Mod slutningen af dagen ville jeg begynde at blive stresset over, at jeg ikke ville være i stand til at få de vigtige ting afsluttet og gik i paniktilstand.

så jeg kom op med denne lille notesbog plan, der er så let som 1,2,3!

 Brug dette enkle system og en lille notesbog til at organisere din dag og øge din produktivitet. Det er så nemt, men gør sådan en forskel!! jeg kan godt lide at bruge en lille 3 liter 5 notesbog, så den er let at tage med mig {og kan passe i en lomme i min dagplanlægger, hvis det er nødvendigt}. Et af mine hårbånd fungerede perfekt for at holde det lukket, og det fungerer også godt til en penholder. Dybest set skal du oprette tre forskellige faner i din notesbog {jeg har lige brugt noget vaskebånd til dette} og vil derefter opdele din opgaveliste i tre forskellige lister. Den første fane er for opgaver, der skal udføres den dag. Den anden fane er til opgaver, der skal udføres inden for den næste uge eller deromkring, og den sidste fane er til større projekter, som jeg virkelig vil gøre. men har i øjeblikket ikke en tidslinje knyttet til dem. Jeg lægger også en fjerde fane {som du ikke behøver at gøre} til andre lister, som jeg kan lide at lave, såsom ideer til blogindlæg, gaveideer, opskrifter, som jeg vil prøve osv.

hver aften før jeg går i seng, skriver jeg ned alle de obligatoriske ting, der skal gøres næste dag i den første fane. Du skal bruge en lille dom her og sørge for, at du ikke forventer for meget ud af dig selv – dine opgaver skal være gennemførlige inden for den tidsramme, du har til rådighed for dig. Jeg laver bare en løbende liste her-ikke en ny side for hver dag. Hvis der af en eller anden grund var en opgave, som jeg ikke kunne gøre den foregående dag, vil det være min Nummer et opgave at få gjort. Jeg har en regelmæssig morgen-og aftenrutine, som jeg er ret god til at følge, så jeg tilføjer ikke nogen af disse opgaver til min liste.

 Brug dette enkle system og en lille notesbog til at organisere din dag og øge din produktivitet. Det er så nemt, men gør sådan en forskel!!

den anden fane er til opgaver, der skal udføres inden for ugen. Jeg begynder ikke at arbejde på denne liste, før alt fra tab 1 er afsluttet. Dette kan virke meget grundlæggende, men det er forbløffende, hvor mange gange jeg ville finde mig selv at vende ud af sporet til andre ting, der ikke var min højeste prioritet. Jeg mindede konstant mig selv om at få tab 1-opgaver udført først. Til sidst bliver mange af tab 2-opgaverne tab 1-opgaver, når deadlines nærmer sig {eller det badeværelse skal bare virkelig rengøres!}, men på dage, hvor jeg har tid, vil jeg også få et par ting afkrydset af denne liste.

den tredje fane er for det meste til større projekter, som jeg gerne vil udføre, eller opgaver, som jeg ved, at jeg bliver nødt til at udføre i de næste par måneder. Når jeg har skrevet det ned, kan jeg lade det gå fra mit sind. Tab 3-opgaverne skal nogle gange planlægges i min dagplanlægger på en helg, som vi ikke har meget planlagt eller en anden gang, som jeg ved, ikke vil være lige så hektisk. Nogle af disse job vil i sidste ende flytte op til tab 1 eller 2, og nogle af dem ender aldrig med at blive færdige, og jeg beslutter at tage dem ud af listen.

at gennemgå denne lille bog er det sidste, jeg gør hver aften, og det tager virkelig kun et par minutter. Du kan gøre det første ting om morgenen, hvis du foretrækker det, men jeg er ikke meget af en morgenperson.

hvis du har lyst til, at dit liv kommer væk fra dig, så prøv denne plan. Du vil begynde at indse, at der sandsynligvis er mange ting, du gør hele dagen, der virkelig kan overlades til en senere dato {eller behøver slet ikke gøres!}. Når du først har prioriteret, hvad der virkelig skal gøres – og du får dig til at holde dig til det – vil du føle, at noget af den stress begynder at forsvinde, og du vil føle en større følelse af præstation i slutningen af din dag. Få de obligatoriske opgaver udført så tidligt på dagen som muligt, så du har lidt nedetid for dig selv eller ekstra tid til at tilbringe med familien, når slutningen af dagen ruller rundt.

og jeg vil slutte med min nye favorit citat…

“må ikke udskyde ‘indtil i morgen, hvad der kan være lige ud annulleres!”

Brug dette enkle system og en lille notesbog til at organisere din dag og øge din produktivitet. Det er så nemt, men gør sådan en forskel!!

For flere organisationsideer, tjek disse indlæg…

Sådan organiserer du regninger

 gode tips til at organisere dine regninger med gratis printables inkluderet. Alt hvad du behøver!

psykologi Decluttering

fantastiske tips til at hjælpe dig med at overvinde din frygt for decluttering!

den 31-dages Hjemmeafgiftning

 Følg denne enkle 31-dages plan for at starte din decluttering proces!