CBS 7: forskning viser, at Permian Basin sinkholes vokser

DALLAS (SMU) – SMU geofysiker Jong Lu blev afhørt af CBS-7 ‘ s Shane Battis for at diskutere det igangværende spørgsmål om Vestens synke.

indtil videre er der dannet to store synkehuller nær Blink. Men Lu bemærker, at problemet kun forventes at blive værre over tid, på grund af det permiske bassin i blink og andre nabobyer, der har et lag salt under jorden. I mange tilfælde har olie-og gasboring gjort det muligt at lække vand for at blødgøre det saltlag og få overfladen til at hule ind, forklarede Lu.

Lu og SMU-geofysikeren Jin-Voo Kim har lavet en række undersøgelser af fænomenet med, at jorden synker med alarmerende hast. Tidligere undersøgelser har afsløret betydelig jordbevægelse, der antyder, at de to eksisterende huller udvides, og nye dannes.

forskerne brugte satellitradarbilleder, der blev offentliggjort af Den Europæiske Rumorganisation, og supplerede det med olieaktivitetsdata fra Jernbanekommissionen.

Lu og Kim er begge i SMU ‘ s Roy M. Huffington Department of Earth Sciences, som er en del af Dedman College of Humanities & Sciences.

som Lu fortalte Battis, kan forringelsen forårsage alvorlige problemer for folk i Blink.

“jeg tror, at hvis du bor i dette område, ville jeg være meget bekymret,” sagde han.

for eksempel bemærkede han, at synkende jord kan bøje veje i usikre former, der sætter chauffører og risici, og det kan også skade rørledninger under jorden.

se CBS-7 nyhedssegmentet.

uddrag

blink. (KOSA) – forskning fra geofysik har vist, at Perm-bassinet kan blomstre økonomisk, men det synker også fysisk.

Blink er kendt for sit massive synkehul, men ny forskning tyder på, at synet i de kommende år måske ikke er så usædvanligt.

det viser sig, at Blink ikke er det eneste sted, der er udsat for synkehuller.

forskere ved Southern Methodist University har fundet punkter over hele Perm-bassinet, hvor jorden synker 5 til 53 centimeter hvert år.

men hvorfor?

CBS7 talte med en Dr. Jong Lu, en geofysikprofessor ved SMU, der har studeret synkehullemønstre i Perm-bassinet.

han forklarede, at Perm-bassinet har et lag salt under jordoverfladen, og i mange tilfælde har olie-og gasboring gjort det muligt at lække vand for at blødgøre dette lag og få overfladen til at hule ind.

“foringsrørene på oliebrøndene, det har problemer, og det revner og lækker gennem huset,” sagde Lu. “Og korrosion af metalrøret kan også ske så godt, der gør det muligt for vandet at diffundere ind i dette område.”