For Mike Rosier betalte det for at spille i USFL

bare sig det ikke til Mike Rosier. USFL har været meget, meget venlig over for Rosier.

reklame

“jeg kunne ikke skrue ned $3 Millioner til at spille fodbold,” sagde Rosier, University of Nebraska Heisman Trophy vinder, der ankom i National Football League med Houston Oilers denne sommer.

og hvad gjorde to sæsoner i USFL-en med Pittsburgh Maulers og en med Jacksonville Bulls-gøre for ham?

“jeg lærte meget om forretning,” sagde Rosier. “Jeg lærte om de forretningsmæssige aspekter af it: hvordan man håndterer mange penge, hvem man skal håndtere, hvem man skal stole på, hvem man skal tale med.”

reklame

folkens, vi taler om en masse penge her. Tyg på disse tal et stykke tid, og forstå derefter, hvorfor Rosier ikke har et nedslående ord at sige om USFL.

i januar 1984 underskrev han en kontrakt om personlige tjenester på 3,1 millioner dollars med Edvard DeBartolo Sr., der ejede Maulers i Pittsburgh. Rosier modtog $1 million af disse penge foran.

da det blev tydeligt, at DeBartolo ikke kunne klare kontrakten, købte han resten af det ud og betalte Rosier et sted i nærheden af en anden $600.000 eller deromkring. Efter en sæson i Pittsburgh flyttede Rosier videre til Jacksonville, hvor hans løn måske var mere beskeden, men alligevel imponerende.

reklame

hans kontrakt med Oilers vil betale ham $1.385 millioner over fire år, og ingen af disse penge udskydes. En stor del af Houston-kontrakten vil blive betalt til ham næste januar, i slutningen af NFL-sæsonen.

den nederste linje er dette: i januar 1986 vil Rosier være blevet betalt 2,9 millioner dollars over en 24-måneders periode; og det er kontanter på tøndehovedet.

så tæt som nogen kan fortælle, har ingen anden professionel fodboldspiller nogensinde tjent så mange penge på bare to år.

reklame

selvfølgelig, Rosier har været nødt til at spille en masse fodbold for at tjene det. Han gik lige fra Nebraskas 1983 sæson ind i Maulers’ 1984 forårssæson, og han går i øjeblikket lige fra Jacksonville ‘ s 1985 forårssæson til Houstons 1985 efterårsplan.

lige præcis hvordan han passer ind i Oilers’ planer denne sæson er ikke klart endnu. Houstons coachingpersonale er klar over, at Rosier har brug for så mange pauser fra spillet som muligt, hvis kun for at holde ham i et stykke.

og på trods af den store pengekontrakt, som Oilers gav ham, er hovedtræner Hugh Campbell ikke klar til at gøre Rosier til efterfølgeren til den tidligere Houston All-Pro Earl Campbell. Faktisk, Rosier er måske ikke engang Oilers ‘ top, der løber tilbage, i det mindste for at høre coachingpersonalet fortælle det.

reklame

“han er endnu ikke ankommet på det niveau, hvor vi kan sige,” Han er vores fyr, ” sagde Campbell.

“da han var i Nebraska, troede jeg, at han var den største ting siden cornbread,” sagde Al Roberts, Oilers running backs coach. “Men hans første år i Pittsburgh var virkelig en nedtur for mig og for ham, dybest set fordi han kom ud af en anden sæson, tror jeg.

“da han havde et hvileår, så han fantastisk ud igen på Jacksonville. Så når vi lærer den lektion, ved vi, at vi ikke kan trække hans kæde og køre ham i jorden lige nu.”

reklame

Rosier har stadig ikke spillet et spil i NFL, og så ved han stadig ikke, om denne liga virkelig er den største liga for professionel fodbold.

så meget ved han dog: den mulighed, USFL gav ham, var alt andet end mindre liga.