Lisa får en “A”

Broadcast and controversyEdit

i sin oprindelige amerikanske udsendelse den 22.November 1998 modtog “Lisa Gets an “A” en 8,0-vurdering, ifølge Nielsen Media Research, der oversatte til cirka 8 millioner seere. Episoden sluttede på 51. plads i klassificeringerne for ugen den 16.-22. November 1998 bundet med ABC-programmet Sabrina Teenageheksen.

efter den oprindelige udsendelse fik episoden kontrol fra Catholic League, en amerikansk romersk-katolsk advokatgruppe. I en scene i episoden er Simpsons på vej hjem fra en gudstjeneste, og Bart siger “jeg sulter. Mor, kan vi gå katolske, så vi kan få Nattverd vafler og sprut?”Som Marge svarer” nej, ingen går katolsk. Tre børn er nok, tak.”I et nummer af den katolske Ligas månedlige avis Catalyst skrev organisationen” ræven animerede TV-serie, The Simpsons, er elsket af millioner for sine engagerende karakterer. Det var med beklagelse, derfor, at vi blev tvunget til at tage spørgsmålet med sin November 22 episode .”De tilføjede, at Vilhelm Anthony Donohue, den nuværende præsident for organisationen, havde sendt et brev til ræven og læst “kan du muligvis forklare, hvorfor denne dialog var inkluderet i forestillingen?”Som svar skrev Thomas Chaves, rævs manager for broadcast standards and practices, et “langt” brev, der delvist blev trykt om det samme nummer af Catalyst. Det læste:

i dit brev satte du spørgsmålstegn ved en udveksling i dialog mellem Bart og hans mor, Marge. Fordi Bart sulter, foreslår han, at de konverterer til katolicismen, da han er opmærksom på, at nattverdskiver og vin udleveres i den katolske ceremoni. Ligesom andre børn, der ikke er vidende, ser Bart skiven kun som mad og vin som en forbudt drink. Fordi mange familier venter på at spise, efter at de har gået i kirke, er det ikke atypisk, at et barn ville stille et spørgsmål som dette ubevidst. Forfatterne valgte ikke at lade Marge svare på Barts latterlige ønske om at tilfredsstille sin sult med nadveren, men valgte snarere at få Marge til at svare ved at angive, hvorfor hun ikke ville have det godt med at konvertere til katolicismen. Hendes synspunkter vedrørende prævention er naturligvis i strid med den katolske kirkes tro. Mens Marges svar kan opfattes som kort og kort, formidler det også indtryk af, at ens valg af religion er baseret på mere end religionens ritualer.

ifølge Mark I. Pinsky, forfatter af Evangeliet Ifølge The Simpsons, den katolske Liga blev “ikke overtalt “af Chaves brev og sagde, at de” sarkastisk “svarede I Catalyst:” hvorfor tænkte vi ikke på det? Det viser bare, hvor tankevækkende banden i virkeligheden er.”Ifølge Pinsky havde kontroversen ingen indflydelse på forestillingen og blev” simpelthen ignoreret “af Simpsons’ personale.

Home release and critical receptionEdit

den 7.August 2007 blev episoden udgivet som en del af The Simpsons: The Complete tiende sæson DVD boks sæt. En af de bedste måder at gøre dette på er ved at blive en del af en film, der kan bruges til at finde ud af, hvad der er bedst for dig.

efter sin hjemmevideo udgivelse, “Lisa får en “A”” modtaget meget positive anmeldelser fra kritikere.Jeg kan ikke tro, at det er en større og bedre opdateret uofficiel Simpsons-Guide beskrev det som ” et fabelagtigt definerende øjeblik i Lisas liv, der viser, hvad der sker, hvis du lader din vagt glide.”De fortsatte med at skrive” hvad der gør dette arbejde endnu mere er den falske afslutning, der viser, at alle i Springfield er lige så dygtige til at forudsige Lisas moral som seerne er.”De afsluttede deres anmeldelse ved at kalde det “et absolut inspireret stykke komedie.”

Colin Jacobson fra DVD Movie Guide skrev, at han ” stor glæde over den måde, denne episode spydder på uddannelsesinstitutionens skæve prioriteter.”Han tilføjede, at” Lisa fungerer som sit sædvanlige prissy selv, men den faktor virker for at lade serien lykkes.”Han konkluderede med at skrive, at episoden “forbinder rigtige følelser ret godt og tilbyder nogle sjove øjeblikke.”

digital underholdning ny Jake McNeill beskrev det som en af sæsonens bedste episoder og gav særlig ros til dens underplot, som han kaldte”stor”.

James Plath fra DVD by skrev, at “den rigtige sjov i denne episode kommer fra Homers tilknytning til en hummer, han bringer hjem.”