Lisas liste: Tips til at lære børn at strikke

jeg var en snavs-udtværet, vild og fantasifuld 8-årig, da min mor lærte mig at strikke. Jeg var temmelig stille—så-tingene har ændret sig!—og jeg havde et intenst fokus, når det kom til projekter. Jeg kunne godt lide at tegne. Jeg kunne godt lide at bygge forter i skoven. Jeg læste ordbogen, som om det var en normal bog. Og når mor satte nåle i mine nysgerrige hænder, kunne jeg godt lide at strikke.

jeg kan ikke huske at lære at strikke. Det føles som om jeg altid har strikket, nu. Men hun må have brugt så meget tid sammen med mig, tålmodigt vejlede, hjælper, og lade mig rod op. Ved 13 lavede jeg trøjer til mig selv. Den periode mellem 8 og 13 er en hormonel sløring for mig, men derinde hjalp min mor mig med at blive en livslang strikker (og en ret god en).

første gang jeg lærte et barn at strikke, blev jeg overrasket over, hvor meget tålmodighed der flød gennem mig. Hvor blid og generøs og glad jeg følte at vise den lille pige, hvordan man laver sting. 10 minutter, mushing det ind i sofaen puder, da hun klamrede på den næste aktivitet, jeg følte mig ikke bekymret. Hvis hun ville vende tilbage til det, ville hun.

strikning har fordele for børn—det lærer fine motoriske færdigheder, hjælper med at tælle og grundlæggende matematik, lærer fokus og håndterer frustration. Det lader også børn føle en følelse af præstation og lader dem udtrykke sig kreativt. Og for nogle bliver strikning en livslang forfølgelse! Og måske segues ind i en karriere med at redigere strikning magasiner og skrive strikning blogs! Se mor, hvemskænk??

at lære børn at strikke handler mest om vedholdenhed og støtte. Jeg nåede ud til flere kvinder, der regelmæssigt lærer grupper af børn at strikke, og jeg har samlet en liste over deres bedste tip, indsigt, og søde historier. Uanset om du ønsker at undervise et specielt barn i dit liv eller regelmæssigt frivilligt med skoler eller organisationer, hjælper disse tip dig med at forberede dig på at lære børn at strikke.

Top Tips til undervisning børn at strikke

1. Barnets alder betyder noget.

ifølge mit ekspertpanel er 8 virkelig det yngste et barn skal være at tage strikning for første gang. Du kan undervise 6 og 7-årige, og helt sikkert varierer børnene i deres evner i disse aldre, men 8 er ret solid af en række grunde: de har mestret læsning i denne alder, så de kan følge instruktionerne alene. De har bedre hånd-øje koordination og finmotorik. Og nogle gange har de mere tålmodighed og fokus! For yngre youngins anbefaler børns forfatter Joanna Johnson fingerstrikning.

Designer Elisabeth Elliott nyder virkelig at undervise børn i 10-12 årige rækkevidde. Hun siger, ” de er gamle nok til at have lidt tålmodighed med sig selv og med læringsprocessen, og unge nok til, at de er mere fleksible med hensyn til, hvad der kan være sejt. Du kan se deres spænding vokse, når de finder ud af, hvad der ligger bag alle de bevægelser, de lærer, og når de begynder at tænke på mulighederne for strikning. Det er en fantastisk ting at se.”

2. At undervise børn i en gruppe er faktisk gavnligt!

det er altid en god ide at lære nogen at strikke i en en-til-en-indstilling, men du kan blive overrasket over at høre, at lærere anbefaler at undervise børn i grupper. Op til seks børn er en god størrelse, ifølge Jackie Ottino Graf af Foderfarve www.foragecolor.com . Hvorfor en gruppe? Godt, Jackie forklarer: “Når et par børn har hænge af det, de kan lære deres venner. Efter et stykke tid havde jeg en slags ekspertbesætning, der kunne få nogen i gang med cast-ons.”Joanna Johnson er enig og tilføjer” min yndlingsdel er, når jeg begynder at tildele børn til at være min ” stedfortræder.’Normalt henter et eller to børn det med det samme, og så erstatter jeg dem for at lære dem, der kæmper lidt, så jeg kan fokusere på dem, der stadig er synligt frustrerede. Det fungerer godt!”Jo ældre børnene er, jo større kan gruppen være, påpeger en anden lærer—op til otte børn, hvis de er omkring 12 år, siger Nancy Shroyer fra Nancy’ s Knit Knacks (og min mor!). Der er også kammeratskab, gruppe spænding, og aspektet ved at vise sig for hinanden, der gør læring i en gruppe sjov for børn. For ikke at nævne, de er stadig i skole—de er vant til at lære med andre.

Tjek Strik & hæklet legetøj til dette Jammy Keeper cat projekt, plus mange flere søde ideer til børn.

3. Nålens størrelse og type betyder noget.

af de lærere, jeg spurgte, Er det ret universelt accepteret, at amerikansk størrelse 8 (eller tæt på det) korte, lige, bambus eller træ nåle er bedst. Elisabeth Elliott påpeger, at metal er bedre for børn, der har tendens til at strikke rigtig tæt, hvilket ofte er tilfældet for begyndere voksne, har jeg bemærket. Kamgarn, voluminøst vægtgarn, der er glat, men har en vis klæbrighed, som en uld/akrylblanding, er bedst. En lærer kan lide at bruge singler garn, da opdeling af lag kan være et problem for nybegyndere.

cirkulærer og lange straights kan arbejde, selvfølgelig, men de kan være akavet for små hænder og nye strikkere ens.

4. Strikning kender intet køn.

Giv alle køn mulighed for at lære håndværket uden at projicere nogen stereotyper på dem. Joni Coniglio, senior projektredaktør for sammenflettede Strik, lærte grundskolebørn at strikke i årevis, og fandt ud af, at drengene var lige så ivrige som pigerne. Da en besøgende avisreporter spurgte en af drengestrikkerne: “ville du ikke hellere gøre noget andet?”Han svarede:” ingen måde! Jeg vil hellere gøre dette end at spille Nintendo!”Og det Citat kom ind i papiret.

5. Lær forældrene, og barnet vil have strikkehjælp hjemme.

jeg ved, at jeg er den strikker, jeg er i dag, fordi jeg havde min mor i nærheden, når jeg havde brug for hjælp. Hvis du lærer andres barn at strikke, så prøv at få forældrene til at sidde det på et par lektioner, så de kan hjælpe i disse tider mellem sessioner. Elisabeth Elliott siger, ” i vores program, de børn, der har gjort det bedste, har fået opmuntring fra deres forældre, og ideelt set nogen derhjemme eller i nærheden, der kan hjælpe dem, når de kommer i vanskeligheder.”

6. Det handler om positiv forstærkning.

alle de lærere, jeg talte med, anbefalede tålmodighed, ros, opmuntring og kultivering af en afslappet holdning til at lære at strikke. Det handler ikke om at få det rigtigt eller gøre noget nyttigt på dette tidspunkt; det handler om at finde komfort med værktøjerne og bevægelserne. Og når et barn viser særlig interesse og evne, skal du gøre hvad du kan for at hjælpe dem med at fremme deres håndværk. Min mor relæer et godt eksempel: “Jeg var dommer på NC State Fair i omkring 8 år. Et af mine job var at dømme børnene. Jeg sørgede for, at vi gav præmier til hver post og skrev en opmuntrende note. Et par gange var der ekstraordinære poster, og da vi vedhæftede båndene, ville jeg vedhæfte mit visitkort med en note for at kontakte mig, hvis de nogensinde havde brug for hjælp til strikning/hækling. I årenes løb var der et par piger, der kontaktede mig. De er nu unge voksne, og vi holder stadig kontakten, og de strikker stadig. Nogle gange er alt, hvad børn har brug for, opmuntring.”

del en sjov historiebog med dit barn og hækl tegnene med hæklet abe forretning.

7. Gør det sjovt og bruge huskeregel værktøjer!

Jackie Ottino Graf anbefaler et godt strikkerim:

“ind gennem hoveddøren,

gå rundt tilbage.

kig gennem vinduet,

Off springer Jack.”

8. Der er ikke sådan noget som en tabt sag.

fra disse lærere hørte jeg et par historier om børn, der virkede som tabte (strikning) årsager, men endte med at øve hjemme og komme tilbage til en senere lektion med mere dygtighed og mere tålmodighed. Og selv for børn, der ikke tager det, eller kun har mulighed for at blive undervist en gang, er der en chance for, at du plantede et frø til dem. Nancy Shroyer, produktiv lærer for voksne strikkere, rapporterer: “ofte er de nemmeste mennesker at undervise som voksne dem, der lærte som barn, men havde ikke holdt det op, før noget udløste deres interesse igen.”

9. Et barn kan også lære dig noget.

en af mine yndlingshistorier fra disse lærersamtaler kommer fra Jackie Ottino Graf: “jeg havde en pige, der kom og ville strikke. Jeg havde vist hende det grundlæggende, men jeg havde en blød regel om, at du skulle komme et par dage, før du kunne tage nåle og garn hjem—kun virkelig på grund af svindende ressourcer. Så hun forlod skuffet sin strikning i skolen og kom den næste dag med 6 tommer strikning på blyanter. Jeg følte mig så stolt og glad og som en idiot på samme tid.”

det er en ære at dele glæden ved at strikke med en anden person, og at dele det med børn er en særlig slags ære.

Tak så meget til de folk, der hjalp mig med denne liste! Alle disse lærere har været involveret i at lære børn at strikke på en eller anden måde gennem grundskoler og/eller hjemmeundervisningsprogrammer samt nogle garnbutikker. Hvis du er interesseret i frivilligt arbejde på denne måde, og du har børn i skolen, er en nem måde at hoppe ind på at spørge dine børns lærere. Elisabeth Elliott underviser gennem et formelt efterskoleprogram på sit offentlige bibliotek, mens Jackie Ottino Graf stiller sig til rådighed hver dag i frikvarteret på sin datters skole, hvor hendes strikkeundervisning er blevet en fast inventar for børnene, især i de barske Maine-vintre, når de ikke ønsker at lege udenfor!

du kan også tjekke med din lokale Boys And Girls Club for at se, om de ville overveje at strikke lektioner som en del af deres programmering, og hvis du er aktiv i et kirkesamfund, kan du også finde muligheder for organiserede lektioner der.