Setup Ruby

baggrund

at få Ruby setup på din egen computer er det første skridt til at skrive og køre dine egne Ruby-programmer. Installation Ruby giver dig også adgang til interactive ruby (irb), som lader dig spille med Ruby i realtid.

denne artikel hjælper dig med at sikre dig, at du har Ruby 2.2.0 installeret på din computer, og viser dig derefter måder at lege med Ruby for at bevise, at det fungerer. Lad os komme i gang:

installation af Ruby (Mac)

vidste du, at mens du flammede gennem Codecademy Ruby-kurset på nettet, havde du en Ruby-tolk indbygget i dit Mac-operativsystem hele tiden? Lad os se, hvilken version af Ruby du har.

  • Åbn Terminal-appen. Det lever normalt i Applications/Utilities/Terminal.app.
  • inde i din Terminal, type ruby -v.

denne kommando fortæller dig, hvilken version af Ruby du har installeret. Vi ønsker at sikre, at du har Ruby 2.2.1 eller derover.Hvis din version er under 2.2.1, skal du tage trinnene i afsnittet Installer RVM. Hvis du allerede er over 2.2.1, Er du velkommen til at gå videre til vågnen, Ruby! afsnit.

installer RVM (Ruby Version Manager) (Mac)

RVM, forkortelse for Ruby Version Manager, er et kommandolinjeværktøj, der giver dig mulighed for at installere og administrere forskellige versioner af Ruby på din computer. RVM er et meget populært værktøj til styring af Ruby versioner, så lad os få det sat op!

  • for at installere RVM skal du gå til Terminal og kopiere i denne linje nøjagtigt:\curl -sSL https://get.rvm.io | bash -s stable

  • tryk på enter, og vent et øjeblik, mens din computer installerer RVM.

  • når RVM er færdig med at installere, kan vi bruge den til at installere Ruby 2.2.1. For at gøre dette skal du skrive:sudo rvm install 2.2.1

når du har trykket på enter, vil din kommandolinje bede dig om at indtaste din computers adgangskode. Skriv det ind og tryk på enter. Du bør se Ruby begynde at hente og installere i din kommandolinje vindue.

Bemærk: installation af en ny version af Ruby vil tage nogen tid. Det er det perfekte tidspunkt til en kaffepause.

når Ruby er installeret, lad os indstille Ruby 2.2.1 som standard Ruby-version på din computer. Gør dette ved at skrive dette i din kommandolinje:rvm use --default 2.2.1

hvis du oplever problemer med at få Ruby installeret med RVM, tjek dokumentationen på RVM hjemmeside her

når du har fået Ruby 2.2.1 indstillet som din standard Ruby version, hovedet ned til vågne op, Ruby! afsnit.

installation Ruby (vinduer)

alt hvad du behøver for at få Ruby op at køre på vinduer kan gøres gennem RubyInstaller. Hent installationsprogrammet til Ruby version 2.2.1 her.Vi anbefaler at hente den ikke-64 bit version.Åbn programmet, og klik på Næste gennem installationsprogrammet.Når installationsprogrammet er færdigt, skal du søge efter et program med navnet Start kommandoprompt med Ruby. Dette er et program oprettet af Ruby-installationsprogrammet i det sidste trin og giver dig mulighed for at køre Ruby-kommandoer gennem din kommandolinjegrænseflade.

Vågn Op, Ruby!

du har vækket Ruby. Lad os nu varme det op. Indtast dette i din kommandolinje:

irb

hvilket skulle udsende dette:

irb(main):001:0>

du er nu i et ” interaktivt Rubinmiljø.”Næsten hver regel, du lærte om Ruby-universet, gælder her. Gør noget matematik med operationer som +, -, *, /, %. Skriv en If / else erklæring eller oprette et array og gentage over det med .each. Eksperimenter med hvad der er muligt.

Pro Tip: irb er et yderst nyttigt værktøj til at opdatere din hukommelse om, hvordan Ruby opfører sig. Hvis du har et spørgsmål om, hvordan en strengmetode fungerer, eller du gerne vil se forskellen mellem output for puts "Hello, world!" vs. print "Hello, world!", er irb stedet at eksperimentere.

Livreddende Ruby Terminal Kommandoer

  • ctrl + c: afbryder den aktuelle proces-yderst nyttig til at stoppe endeløse sløjfer
  • ctrl + d: afslutter irb-sessionen og popper dig tilbage i din terminalskal

indpakning

nu hvor du har Ruby installeret og arbejder på din egen computer, kan du køre Ruby-programmer. For at gøre dette skal du bruge kommandolinjen til at navigere til det bibliotek, hvor der findes en Ruby-fil. Skriv derefter ruby til kommandolinjen efterfulgt af navnet på den Ruby-fil, du vil køre. For eksempel, hvis ruby-filen blev navngivet test.rb, du ville skrive ruby test.rb i din kommandolinje. Tryk enter, og se din Ruby program sprede sine vinger!