Lag af regnskoven førskoleaktiviteter

at lære om regnskoven er så sjovt i børnehaven! Jeg kan godt lide, hvordan erfaring førskole temaer virkelig kommer ind i detaljerne, som sådan, da vi lærte alt om lagene i regnskoven. Læs videre for at se alle vores store lag af regnskovens førskoleaktiviteter.

nedenfor er min lektionsplan for uge en. Efter det er højdepunkter fra vores første uge af Rainforest Adventure kit fra Oplev førskole.

 lektionsplan uge 1

dag 1: Rainforest

I Spy Rainforest

leverede materialer: Temaplakat og briller

vi diskuterede, hvilke dyr og planter vi måske ser i en regnskov. Ved hjælp af de flotte briller kiggede vi på plakaten for at matche dyret. Vi talte om farve, lyde, egenskaber og tællede, hvor mange der er på plakaten.
 lag af regnskoven med mor gås tid

lag af regnskoven med Mother Goose Time
tema plakat

Rainforest Collage

materialer leveret: Regnskov dyrekort og Mosaikpapirfliser, grøn baggrundspapir, tissuepapir

hvert barn skar deres dyrekort fra hinanden og limede dem på papiret. De limede også på tissuepapirblade og strimler af grønt papir. Jeg hjalp med at skære og rive dem, fordi min gruppe er ung, og der var en hel del limning at gøre. De fokuserede på skæring og limning til dette projekt.

Mother Goose Time Rainforest tema collager

grøn regnskov

materialer leveret: farve fugl: grøn

introduceret Farve Grøn. Kontrolleret for at se, hvem der var iført grøn, hvem der er yndlingsfarve er grøn, kiggede efter grønne genstande i rummet. Hvorfor er regnskoven så grøn?

grønne nuancer

malede grønne nuancer ved staffeli. Dette er en aktivitet, jeg planlagde ud over Mother Goose Time-læseplanen. Det er et center eller fritid aktivitet. Jeg lægger en række malinger ud, herunder: grøn, blå, gul, hvid og grøn flydende akvarel, som børnene kan eksperimentere med og skabe nuancer af grønne malerier.

 nuancer af grøn maling
nuancer af grønt
nuancer af grønt 2
shades of green

Dag 2: skovbund

introduktion af Sekskantform

leverede materialer: Sekskantform

knyttet til “tørresnor” display. Så spillede vi et spil. Jeg skar en bladform fra byggepapir. Jeg satte en matematisk form (fra sidste måneds kit) under bladet og satte det på en af vores formmåtter. Så reciterede vi åbningsrymen:

langt ned lavt

langt ned lavt på skovbunden,

der er mange fejl at udforske.

da jeg kiggede under et blad så grønt,

jeg så en sekskant bug

det fik mig til at skrige!

hvert barn vendte sig under bladet og navngav formen. Denne aktivitet var et hit!

regnskov gulv bug aktivitet

våd& tør

jeg skovlede noget snavs fra en blomsterpotte ud ved haven. Det var lidt fugtigt. Jeg spurgte: “Hvordan tror du, at regnskovsgulvet føles?”( de kan have brug for at spørge – ” våd eller tør?”eller” husk, det regner meget.”De skiftede rundt og følte snavs med fingrene. Jeg introducerede ordet “fugtig” og forklarede, hvad det betød.

våd tør videnskab

våd & tør kridt kunst

leverede materialer: mørkegrønt papir og farvet kridt.

først tegnede de og farvede på papiret med tørt kridt. De fleste af dem brød hurtigt deres stykke kridt. Jeg sagde,” Nu kan du dele et stykke med en ven”, og de handlede farver, så de hver havde to farver.
 papir og kridt

papir og kridt

så forsøgte vi at dyppe kridtet i vand og tegne. Et barn spildte deres vand. Jeg sagde, ” det er ok, bare spred det rundt.”Det førte til, at de fleste dumpede deres vand ud på deres papir så godt, at jeg bare gav dem en lille mængde! Jeg elskede denne enkle lektion udforske våd og tør samt proces kunst.

 våd og tør kridt kunst
våd og tør kridt kunst

dag 3: Understory

mine små tidsskrifter

materialer leveret: Mine små tidsskrifter

stemplede regnskovsbilleder på forsiden af tidsskrifterne med et frimærkesæt, der var inkluderet i legetøjsbakken i November.

 min lille dagbog
My Little Journal-rainforest adventure Mother Goose Time

Grateful Friendship Feather

leverede materialer: Friendship feather, papirarmbånd

vi talte om Friendship Feather “Grateful”. Vi talte om ting/mennesker, vi er taknemmelige eller taknemmelige for. Hvert barn gik hjem med et papirarmbånd, der siger “jeg er taknemmelig”. De kan altid lide disse enkle armbånd. Denne lille ting giver forældre noget at spørge deres barn om.

3 sommerfugle

i vores skrivecenter lægger jeg denne farveside ud, der fokuserer på #3. Jeg har oprettet det, du kan hente det her. Normalt har vi kun almindeligt papir til rådighed i skrive – /kunstcentret, så de virkelig nyder disse ark lejlighedsvis. Jeg bruger dem til et specifikt fokus, ikke kun farvning, da jeg er enig i at tilskynde til for det meste åbne materialer og aktiviteter.

3 sommerfugle kan udskrives

Skovlag

leverede materialer: opskriftskort

vi lavede Regnskovslag Parfaits for at udforske begrebet lag. Dette var en fantastisk aktivitet! Hvis du vil se et barn forlovet, så lad dem lave mad. Sørg for at bruge klare kopper, så du kan se lagene.

 regnskov lag Parfait #MGT
Rainforest lag Parfait #mgt

dag 4: baldakin

M er til Abe

leverede materialer: Bogstav Mm Bogstavsæt-det 3 plakater nedenfor plus en blomsterform med bogstav Mm på. Vi kiggede på disse og sagde” Mmm-mushroom” og Mmm-monkey ” og tænkte på andre ord, der starter med Mmm-lyden.
vi bruger Jolly Jingles phonics, så vi sang også bogstavet Mm Jingle.

letter Mm Mother Goose Time

Rhyme Time Poster

leverede materialer: Rhyme Time Poster, Counting Monkeys

vi talte om ting, der skræmmer os. De 5 små aber er ikke bange! Kig efter bogstavet Mm, tælle 5 aber ud, og sted på bordet. Læs det første vers af rimet, og barnet tager væk abe. Tæl sammen antallet af aber tilbage. Fortsæt med rim. Jeg kan godt lide, hvordan denne aktivitet inkorporerer læsefærdigheder & matematik!

5 Little Monkeys Mother Goose Time

Bugs på en vin

leverede materialer: Bug klistermærker, papir blade, tissuepapir, papir vride.

vi lavede vinstokke med papiret og bladene og tilføjede bugklistermærker til bladene. Dette går vidunderligt med Bugs of the Rainforest-sangen på CD ‘ en (leveres også i sættet). Det er min yndlingssang denne måned! Koret er den del, Jeg kan lide:

en ad gangen (bum bum bum)

en bug gennemsøger vinstokken (bum bum bum)

en ad gangen (bum bum bum)

en bug glider ned over vinstokken.

vores vinstokke ser vidunderlige ud på indgangsvejen!

bugs on a vine Mother Goose Time

vi dansede også til den langsomme, fjollede Dovendyrsang, der holdt vores nye dovendyrdukke.

dag 5: Emergent Layer

fare i regnskoven

leverede materialer: Chimidyue (chim-ID-yoo-a) historiebog. Denne smukt illustrerede og farverige bog er en historie fra Takuna-stammen i Sydamerika. Takuna bor i det øvre amason-flodområde. De har en rig tradition for historiefortælling. Fortællingen om Chimidyue er unik, fordi den har en kvinde som hovedperson. (delvist taget fra bagsiden af bogen)

Chimidyue bog Mor Goose tid

Nest så høj

materialer leveret: Sekskantform

diskuterede, hvorfor en fugl ønsker at bygge deres Rede højt i et træ. Vi tog dette kunstprojekt udenfor! Børnene samlede naturgenstande fra hele gården og limede dem til deres sekskant for at lave rede. De viste sig smukke.

 sekskant natur reden mor gås tid
sekskant natur reden mor gås tid
sekskant natur reden mor gås tid

også inkluderet for dag 5 var en jagter sommerfugle mappe spil og stykker. Vi nåede det ikke endnu, men det gør vi i denne uge, så jeg kan dele det en anden gang.

som du kan se, er vores dage fulde! Vi oplever rigtig mange aspekter af regnskoven lige her i Danmark! Børnene er engageret i hands-on læring og begejstrede for vores daglige aktiviteter med erfaring førskole pensum. Vi gjorde alle disse ting og meget mere. Jeg vil fortsætte med at dele vores regnskov eventyr erfaringer – det var bare uge en!

jeg modtog læseplan fra erfaring tidlig læring for ærlige og autentiske historier som følge af mine daglige oplevelser ved hjælp af læseplanen. Som bruger af Oplevelsesskolen i mange år, jeg er glad for at dele kvalitetspædagogiske oplevelser. # sponsoreret # Opleveearlylearning

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Abonner og vær den første til at få nye ideer og ressourcer til dit barn og hjem!
ved at abonnere på vores nyhedsbrev accepterer du at modtage nye postopdateringer og lejlighedsvis relaterede salgsfremmende e-mails.
din e-mail-adresse vil ikke blive solgt.

du har tilmeldt dig!