marketingstrategi for Apple Inc – Apple marketingstrategi

Apple er det største brand i teknologibranchen med hensyn til dets indtægter såvel som dets brandrangering. Det er ikke en overraskelse for mange, fordi Apple gang på gang har præsenteret produkter, der var banebrydende, og som revolutionerede markedet.

Apple har givet os mange lækkerier gennem årene, herunder Macbook, Ipod, Iphone, Ipad, iur, Itunes og andre. Og på grund af dets fremragende produkt og differentiering er det tæt på hjertet af mange techie entusiaster.

Marketing strategi af Apple Inc - 3

Indholdsfortegnelse

her er markedsføringsstrategien for Apple

 markedsføringsstrategi for Apple - 1

markedsføringsstrategi for Apple - 1

Segmenteringsmålretning og positionering af mærket

der er tre store segmenter, som Apple målretter mod. Det bruger generelt livsstilssegmentering, da Apple er det mest premium brand derude. Segmentet er normalt bybefolkningen med tilstrækkelig købekraft til at købe Apple-produkter. Dette er mennesker, der er tidlige adoptører i livet, men Apple ‘ s mærkekapital er sådan, at selv laggards er begyndt at vedtage produkterne.

i markedsføringsstrategien for Apple har den tre målgrupper

 1. den ene er musikelskere, der er målrettet mod Apple Ipod og Itunes.
 2. et andet mål er de professionelle eller endda teenagere, der er målrettet mod Apple Iphone, Tablets, Macbook og andre sådanne gadgets, som kan bruges af alle, uanset alder.
 3. og tredje er mængden, der kan bruge deres andre produkter og tjenester som Apple TV og Apple iur. De bruger også Ibooks, Apple pay osv.

Apple, der er verdens nummer 1-mærke, har den øverste tankepositionering, og der er ingen tvivl om, at når nogen taler om Smartphones eller bærbare computere eller Tablets, er Apple det første brand, der kommer til at tænke maksimalt antal gange.

Marketingblanding i markedsføringsstrategien for Apple – Klik her for at læse Marketingblandingen af Apple, Apple Iphone og Apple Ipad.

Klik her for at læse analysen af Apple Inc samt analysen af Apple Iphone.

Mission i markedsføringsstrategien for Apple

Apple designer Mac ‘ er, de bedste personlige computere i verden, sammen med OS, iLife, iarbejde og professionelle programmer. Apple fører den digitale musikrevolution med sin iPods og iTunes online store. Apple har genopfundet mobiltelefonen med sin revolutionerende iPhone og App store og definerer fremtiden for mobile medier og computerenheder med iPad.

Vision i markedsføringsstrategien for Apple

vi mener, at vi er på jordens overflade for at fremstille fantastiske produkter, og det ændrer sig ikke. Vi fokuserer hele tiden på innovation. Vi tror på det enkle, ikke det komplekse. Vi mener, at vi er nødt til at eje og kontrollere de primære teknologier bag de produkter, vi fremstiller, og kun deltage på markeder, hvor vi kan yde et væsentligt bidrag.

vi tror på at sige nej til tusindvis af projekter, så vi virkelig kan fokusere på de få, der virkelig er vigtige og meningsfulde for os. Vi tror på dybt samarbejde og krydsbestøvning af vores grupper, som giver os mulighed for at innovere på en måde, som andre ikke kan. Og helt ærligt, vi nøjes ikke med noget mindre end ekspertise i hver gruppe i virksomheden, og vi har selv ærlighed at indrømme, når vi tager fejl, og modet til at ændre. Og jeg tror, uanset hvem der er i hvilket job, er disse værdier så indlejret i dette firma, at Apple vil klare sig ekstremt godt.

Tagline – “Tænk anderledes” er en af de bedste slogans i tech industrien. Mange mennesker antager, at Apple lancerede sloganet “Tænk anderledes” som svar på IBMs slogan “tænk”. Siden 2002 stoppede Apple imidlertid med at bruge sloganet i sin markedsføring. Men fra tid til anden er sloganet hoppet tilbage på Apples hjemmeside eller i deres markedsføring, og det har aldrig forladt Apple loyale forbrugers sind.

konkurrencefordel i markedsføringsstrategien for Apple

Apple har flere konkurrencefordele i forhold til sine konkurrenter

 1. overlegen teknologiprodukter – Macbook og iur er klart førende inden for deres markedsplads på grund af operativsystemet og den anvendte teknologi.
 2. Brand egenkapital – Apple har gentagne gange taget toppen stedet for sit brand egenkapital og har en kult følgende siden aldre.
 3. omsætning over tid – Apple har dybe lommer på grund af sine høje marginer.
 4. R&D – En stor konkurrencefordel ved Apple er det beløb, det bruger på R& D, der holder øje med fremtiden snarere end på nutiden.

BCG-matricen af Apple

 marketingstrategi for Apple Inc BCG-matricen - 2

Marketing strategi af Apple Inc BCG Matrice - 2

når du planlægger BCG-matricen til Apple, er Apple ‘ s produktportefølje klart opdelt i fire dele.

 1. Kontantkøerne er produkter, der eksisterer siden aldre, og som ikke kan udfordres under de nuværende markedsforhold og har en majoritetsandel, når de globale data henvises – disse er Macintosh, Iphone, iur (50% markedsandel i 2015) og Itunes (en solid supporttjeneste til alle Apple-produkter)
 2. stjernerne er Ipad og Ibooks, hvor der er meget konkurrence, og Apple er nødt til at investere meget for at holde disse virksomheder på toppen.
 3. spørgsmålet er Apple TV, der har en lav markedsandel i en branche, der viser et stort potentiale og måske vokser i et hurtigt tempo i fremtiden.
 4. hunden er Ipod, fordi selv om den har en høj markedsandel, vokser branchen hurtigt, fordi Smartphones har erstattet Ipods.

Distribution i markedsføringsstrategien for Apple

Apple har en meget smart detailopsætning. Det har omkring 450 butikker i USA. Og disse detailforretninger er sådan, at de er mere fokuserede på at hjælpe kunden og gøre ham komfortabel med at bruge Apple snarere end at sælge produktet og fylde produktet ned i kundernes hals.

Apple har også introduceret Apple Genius Bar, som er et gennemgangsservicecenter og kan hjælpe enhver kunde i problemer, de står over for i MacBook eller Iphone eller Ipad. Samlet set er virksomhedens ejede detail-og serviceforretninger gode.

sammen med virksomhedsejede butikker har Apple sat handelspartnere som Ingram Micro og Redington, som er ansvarlige for salg og distribution af mærkerne. Disse handelspartnere vil købe i bulk fra mærket og derefter distribuere produktet på markedet. Ud over sine egne butikker findes Apple således til stede i andre moderne butikker og premium-butikker. Disse butikker er dækket af dets detailpartnere.

online e-handel tilstedeværelse af Apple er fantastisk. De fleste e-handelsportaler fremmer mærket selv, fordi de ved, at mærket er i stor efterspørgsel. Udover dette er der meget mindre prisindtrængning i Apple, og derfor er kanalpartnerne og E-handelsportalerne også glade, da de ikke behøver at kæmpe på pris. fra selve hjemmesiden. Kombinationen af detailhandel, distribution og E-handel giver Apple en komplet rækkevidde på markedet.

Mærkekapital i markedsføringsstrategien for Apple

Apple har den højeste mærkekapital i verden fra 2016, og det er det øverste rangerede brand i verden. Apple ‘ s brandværdi er 118,9 milliarder dollars. Mærket har gjort meget for at nå dette mærke egenkapital, men en væsentlig medvirkende faktor var dens evne til at give hit produkter ryg mod ryg, og at nå over hele kloden med disse fremragende produkter. Kombinationen af begge med brandets fremragende marketingkommunikation hjælper Apple med at nå den højest mulige brandkapital.

konkurrencedygtig analyse i markedsføringsstrategien for Apple

selvom der på virksomhedsniveau er meget mindre konkurrence for Apple, er der på produktniveauer gentagen konkurrence for hvert af dets individuelle produkter. Ipad står over for konkurrence fra Samsung-tabletter, Iphone står over for stor konkurrence fra Android-baserede telefoner, Macbook står over for hård konkurrence fra Dell, som også har overlegne produkter.

de unikke tjenester, der tilbydes af Apple, såsom Itunes, står også over for konkurrence fra andre online musikafspillere, der dukker op hver dag. Ibooks står over for stærk konkurrence fra Apple TV og endda Apple TV står over for konkurrence fra Fire TV. Samsung gear og andre smarte ure stiger konkurrenter til iur, selvom iur stadig har en majoritetsandel.

kampagner i markedsføringsstrategien for Apple

Apple er en af de mest elegante annoncører, som det kan ses fra nogen af dens trykte annoncer i aviser. Du vil ofte finde Apple-annoncer at være klar og sprød i deres budskab. Deres baggrund vil være hvid, og der vil være et stænk af farver på printannoncen, der introducerer produktet eller differentierer produktet.

og det er en stor styrke af mærket. Apple har så mange differentieringspunkter, at det kan have en række annoncer, der alle er målrettet mod at differentiere de produkter, det tilbyder. Ikke kun de trykte annoncer, selv videoannoncerne gør det samme. De fortæller dig et punkt, der fremhæver produktfunktionerne.

her er et simpelt billede lavet af Apple for at skelne mellem PC og Macintosh. Kig på den rene og til det punkt kopi.

 kampagner i Apples markedsføringsstrategi

kampagner i markedsføringsstrategien for Apple

samlet set bruges reklame og kampagner fra Apple ti gange, når der er en ny produktlancering. Den skabte hype er så meget, at du bare ikke kan ignorere den. Og denne hype fortsættes, indtil produktet bliver en succes. Da antallet af produkter med Apple er mindre, er det ingen tvivl om, at det ønsker, at hvert enkelt af dets produkt skal være et hit.

dette var Apples markedsføringsstrategi. Mærket kan lære meget for marketingfolk med hensyn til differentiering, brandopbygning og vigtigst af alt – Innovation.