ugens brev aktiviteter

undervisning børn om alfabetet og begynder lyde er det første skridt i retning af at lære at læse og skrive. Disse sjove ugens brev aktiviteter hjælper børnene med at lære kernefærdigheder som bogstavnavne, begyndelseslyde og bogstavdannelse. De er fantastiske til børn i førskole, Pre-K og børnehave.

ugens brev aktiviteter

der er mange forskellige måder at lære børn om bogstaver og begynderlyde. Jeg har undervist på skoler, hvor jeg har introduceret en brevdag, et brev om ugen eller et par bogstaver om ugen. Den metode, du vælger, afhænger virkelig af din skoles læsefærdighedsprogram, og hvad der fungerer bedst for dine studerende.

introduktion af “ugens brev”

for at introducere bogstaverne bruger jeg sange, interaktive spil eller praktiske aktiviteter såsom sortering af billeder. Nogle af de praktiske aktiviteter, jeg laver, er fra denne ressource her:

Pin

her er et par nemme spil, du spiller med disse ressourcer:

Puppet Game – spred nogle billedkort med mindst to forskellige begyndelseslyde. Så sig noget som “T-Re er sulten efter noget, der begynder med /a/”. Så skal børnene finde et billede, der begynder med / a/, sige hvad det er og fodre det til dukken. Af en eller anden magisk grund synes dukker bare at arbejde med unge elever-mine klasser har altid elsket disse typer spil!

sortering spil – placere nogle billeder i en hat. Hvert barn skiftes til at trække et billede ud af hatten og skal sige lyden f.eks. Derefter placerer de billedet nær” Aa ” – kortet. Hoola hoops er virkelig nyttige til sortering af aktiviteter, hvis du har nogle. Jeg forsøger at begrænse mængden af begyndelseslyde til 2 eller 3 ad gangen.

Dice Game – Placer op til 6 bogstaver i en lomme terninger. Børn skiftes til at kaste terningerne. Når det lander på et brev, skal de sige bogstavnavnet og den lyd, det giver. Så kan de enten tænke på noget, der starter med det bogstav eller finde et billede af noget, der starter med det bogstav.

tegning Brainstorm – dette er altid sjovt at gøre – børn synes at finde det sjovt at se deres lærers tegninger! Grundlæggende skal du skrive dit fokusbrev på tavlen. Så skal børnene tænke på ting, der starter med det bogstav, som du derefter tegner på tavlen. Jeg gør det ofte på et A3-ark, så vi kan vise det sammen med vores ugebrevsaktiviteter.

Brevarbejdsbøger

efter at jeg har brugt tid på at arbejde med praktiske brevaktiviteter, får jeg børnene til at udføre en aktivitet fra deres “Brevarbejdsbog”. Jeg designede en slags projektmappe uden dikkedarer, idet aktiviteterne fokuserer på praktiske kernefærdigheder. Jeg kan godt lide at fokusere på det, der virkelig betyder noget, så har tendens til at undgå aktiviteter, der bare virker som tidsfyldere.

Pin

forberedelse – jeg udarbejder normalt den rækkefølge, som jeg skal undervise i bogstaverne og derefter indarbejde dette i min langsigtede planlægning. Som vejledning lærer jeg dem normalt i denne rækkefølge:

S A T P I N , M R D E H C K, F L O U B G, J V H Y S K

men igen afhænger dette af din skoles læsefærdighedsprogram.

dernæst udskriver jeg de sider, som jeg vil have børnene til at arbejde på hver dag – normalt dobbeltsidet for at spare på papir. For eksempel fokuserer jeg tidligt på ugen mest på begyndelseslyde og danner små bogstaver. Mod slutningen af ugen begynder jeg også at fokusere mere på at skrive store bogstaver. Når jeg har besluttet, hvilke sider jeg vil have dem til at arbejde på for hver dag i ugen, laver jeg en “Brev arbejdsbog” for hver elev.

jeg finder det lettere at blive organiseret på forhånd, så lav en “Brev projektmappe” for hver periode. Jeg anbefaler at udskrive forsiden på karton for ekstra holdbarhed og tilføje en side med tomt kort bag på bogen for at beskytte det.

Pin

du kan tjekke arbejdsbøgerne “ugens brev” nedenfor…

Pin
ugens brev arbejdsbog (Amerikansk)

Pin
ugens brev arbejdsbog (Australsk)

Alphabet Road Mats

disse “Alphabet Drive” – måtter er en sjov måde for børn at lære om bogstavdannelse og begyndelseslyde.

forberedelse – laminat alfabetmåtterne for ekstra holdbarhed og tag en kurv med legetøjsbiler.

Sådan spiller du – Børn skal sige navnet på brevet og lyden det gør. Derefter kører de deres bil over brevet og starter, hvor bussen er, så de danner den korrekt. Derefter kører de deres bil langs billederne i bunden af måtten. Navngiv hvert billede og sige bogstavet lyd f.eks robot /r/, regnbue /r/, raket /r/. For at udvide læring yderligere børn kan oprette bogstaverne ud af playdough eller brainstorm andre ord, der begynder med at brev lyd.

Pin

du kan få fat i disse alfabet vejmåtter her.

Pin

Alphabet Clip Cards

disse gratis alphabet clip cards hjælper børnene med at lære at matche små og store bogstaver. De er gode til at navngive bogstaverne i alfabetet og udvikle fine motoriske færdigheder også.

forberedelse – Udskriv alfabetklipskortene for ekstra holdbarhed, og tag en kurv med pinde (tøjstifter). Du kan tilføje en prik bag hvert svar på bagsiden af kortet, hvis du vil have børnene til at kunne selvkorrigere, når de går sammen.

Sådan spiller du – Vælg et kort og sig navnet på brevet som store bogstaver /a/. Placer derefter en pind på små bogstaver /a/.