15 Nemme Fotografering Marketing Ideer (Der Virkelig Arbejde!)

relateret kursus: organisk markedsføring for fotografer

succesfuld markedsføring og branding er blandt de mest udfordrende aspekter af en rentabel fotograferingsvirksomhed.

mange fotografer begår den fejl at lade deres markedsføring glide, når de har travlt. Selvom du måske ikke opfatter fordelene ved effektiv markedsføring med det samme, er det et kraftfuldt værktøj, der betaler sig i det lange løb.

her er femten nemme fotografering marketing ideer til at hjælpe dig ophøje din virksomhedsprofil.

1. Identificer din målgruppe for personlige kampagner

den første ting, du skal gøre, før du kommer i gang med fotografering markedsføring er at identificere din niche.

du ved måske allerede, at du er en madfotograf, ikke en familieportrætfotograf. Men at blive endnu mere specifik vil hjælpe dig med at gå efter dit målmarked.

mad er for eksempel en meget bred niche. Det omfatter restauranter, landmænd, reklamebureauer og emballage til produkter. Det kan virke kontraintuitivt, men at vælge et par områder at fokusere på kan fremskynde væksten på din kundeliste.

Hold dig til det, du brænder for at skyde, og fokuser på den marketingindsats, der giver mest mening for din virksomhed. Forsøg ikke at gøre alt. Det virker ikke.

forestil dig for eksempel, at du er bryllupsfotograf. Opret alliancer med andre leverandører, der imødekommer brude. Det er en smart marketing taktik, der vil betale sig i henvisninger.

2. Byg en kundedatabase for at holde styr på projekter

når du har identificeret dit målmarked, kan du begynde at opbygge en klientdatabase. På denne måde holder du styr på alle dine udsigter og projekter.

en organiseret database er et afgørende skridt i markedsføring for fotografering.

du kan indtaste din forskning om din ideelle klient. Du kan også tilføje oplysninger om dine tidligere og nuværende kunder. Desuden kan du tilføje en note af potentielle co-marketing eller velgørende partnere.

en database giver dig mulighed for at opbygge en pipeline til at spore dine kunder — fra første bly til din sidste kontakt. Når tiderne er langsomme, giver det dig et sted at henvende dig til for mere forretning.

hvis du har faste kunder, du ikke har set i et stykke tid, kan en database være en stor påmindelse. Send dem en personlig opfølgning, eller fortæl dem om en feriefremme.

der er en række databaser/CRM-programmer, som du kan tilmelde dig. Disse giver dig mulighed for at holde styr på dine udgifter. Du kan også oprette spørgeskemaer, som kan komme til nytte. Du kan endda synkronisere dem med andre apps, som Google Kalender.

Jeg kan godt lide at bruge Dubsado, som har reklamer i tankerne. Men der er flere andre muligheder, som nøddeskal og Insightly.

3. Har en Up-to-Date hjemmeside til at fremvise dit arbejde

at have en online portefølje og en hjemmeside er blandt de mest væsentlige fotografering marketing ideer. Du kan ikke forvente at have en vellykket fotografering virksomhed uden disse to.

din hjemmeside skal have et afsnit, der viser dine fotos, en kontaktdel og et afsnit om dine tjenester og kundeanmeldelser.

glem ikke at tilføje et afsnit om dig selv. Dette bør indeholde din faglige baggrund og resultater, samt din fotografering mission.

du kan også tilføje et par sætninger om dit personlige liv for at lade folk lære dig mere at kende. Jo mere kendt er nogen, jo mere kan vi stole på dem. Et par sætninger om dine hobbyer og livsstil kan give dig ekstra kunder.

hvis du vil uploade billeder bag scenen og professionel indsigt, kan du også oprette en blogsektion på din hjemmeside.

du behøver ikke at skrive meget. Et afsnit med masser af billeder fungerer perfekt. Du kan beskrive sessionen og den oplevelse, du eller dine kunder havde.

en blog hjælper med at positionere dig som ekspert i din branche, hvilket er meget gavnligt for dig og din virksomhed. Det øger også din SEO (Søgemaskineoptimering). Det betyder, at din hjemmeside vil komme op højere i Google rankings.

da jeg startede min hjemmeside, gik jeg fra Side Seks i en Google-søgning til side et på fire måneder. Dette var resultatet af at skrive min blog på en konsekvent måde. Jeg forsøgte også at give, hvad mit målmarked ønskede at læse.

4. Byg en e-mail-liste for at holde kontakten med dit publikum

vigtigheden af at have en e-mail-liste bliver mere og mere vigtig, uanset hvilken slags forretning du driver.

sociale mediekanaler som Instagram og Facebook er afgørende for at vokse dit publikum. Men du” ejer ” dem ikke. Det betyder, at de kan ændre deres algoritmer til enhver tid. Det kan endda ske på en måde, der har en negativ indvirkning på din virksomhed.

for eksempel kan Instagram forbyde dig at bruge de samme hashtags for meget. Dette kan være katastrofalt, hvis du regner med appen som den vigtigste måde at få øjenkugler på dit arbejde.

men din e-mail-liste er din egen, og du kan gøre med det, hvad du vil. Derfor er det klogt at omdirigere dine kunder fra sociale medieplatforme. Du kan gøre dette, for eksempel ved at angive i din biograf, at du kun foretager bookinger via e-mail.

en e-mail-liste er en personlig måde at holde kontakten med dit publikum på. Det er også en kanal, du kan bruge til nogle af dine andre marketingindsatser. Du kan køre en gave eller sende dit seneste blogindlæg via et RSS-feed.

når du beslutter dig for en e-mail-udbyder, skal du kigge efter en, der giver dig mulighed for at opbygge en tragt.

når abonnenten tilmelder sig, skal de gennemgå en række e-mails, der hjælper med at opbygge tillid. Dette vil gøre dem mere tilbøjelige til at købe produkter og tjenester fra dig.

Vær dog ikke for aggressiv. Hvis du er freelance fotograf, bør du ikke sende så mange opdateringer som et større firma.

konsistens i timingen og regelmæssigheden af dine e-mails er nøglen. Ellers kan en ny abonnent fravælge den e-mail-liste, der ikke sender opdateringer.

der er mange e-mail-udbydere derude. Convertkit er en populær, der hjælper dig med at opbygge den afgørende salgstragt.

5. Opret et henvisningsprogram for at få nye klienter

en af de bedste måder at få nye klienter på er gennem henvisning. Faktisk er henvisninger en måde, din virksomhed kan opleve hidtil uset vækst på. Mund til mund er blandt de bedste fotografering marketing ideer.

du kan oprette et henvisningsprogram på forskellige måder. Du kan give dine kunder en rabat på deres næste session, hvis de skriver en anmeldelse om dig.

et henvisningsprogram vil lade kunderne vide, hvad de får for at anbefale dig. Det er en lille investering, der kan betale sig i udbytte.

glem ikke at takke dine venner og familie. De sprede ordet om din virksomhed og bringe dig nye kunder. De kan være dine største kilder til henvisning.

for et vellykket henvisningsprogram skal du have visitkort og en online og trykt portefølje. På denne måde kan folk bruge disse værktøjer til at promovere din virksomhed og give din kontakt.

6. Opret en PDF Mailer af nyere arbejde for reklamebureauer

dette er vigtigt for kommercielle eller redaktionelle fotografer. Det er også vigtigt, hvis dit målmarked er et reklame-eller marketingbureau.

fotografer kontakter dem hele tiden, så du kan ikke regne med, at de finder dig på Google. De henvender sig ofte til de ressourcer, de modtager via PDF-mailere.

Undersøg de virksomheder, du vil arbejde for, og få en PDF af dit arbejde designet af en professionel. Send virksomhederne din mailer og opdatere det hver fjerde måned eller deromkring.

du kan ansætte en professionel designer til at oprette din PDF-pjece. Eller du kan gøre det selv i InDesign. Undgå at bruge gratis redigeringsværktøjer, da de ikke får dig til at se ud som om du driver en professionel fotograferingsvirksomhed.

dette vil holde dig frisk. Det giver potentielle kunder indtryk af, at du har travlt og har det godt.

du kan bruge den samme taktik, hvis du arbejder med klienter på en mere direkte måde, uanset om de er kommercielle eller detailkunder, såsom brude eller boudoir-klienter.

det er en god måde at holde kontakten med tidligere kunder, og det kan inspirere dem til at købe fra dig igen.

7. Kør en gave for at engagere dit publikum

som fotograf kan det være svært at engagere sig med dine kunder eller potentielle kunder.

gaver og konkurrencer er en fantastisk måde at øge din virksomhed på. De maksimerer din interaktion med din ideelle klient via visuelt indhold.

at køre en konkurrence via Instagram eller Facebook vil generere nye kundeemner og tilhængere. Du kan sprede bevidstheden om dit brand og tjenester. Samtidig kan du engagere eksisterende fans.

der er forskellige måder at køre en gave på, men husk at målet er at skabe kundeemner.

en måde er at bede dine tilhængere om at tagge deres venner for en chance for at vinde. Beslut dig for en præmie, der passer til dit målmarked. Glem ikke, at dine tilbud skal være i overensstemmelse med den type fotografering, du giver.

det bør også tilskynde til fremtidige køb. Prisen kan være gratis udskrifter, fotobøger eller endda en gratis fotoshoot.

8. Brug Google Business Pages til at forbedre din synlighed

Google Business Pages er fantastisk. Det kan forbedre chancerne for, at folk finder dig på Google, når de søger efter en fotograf.

når du søger på Google, kan du medtage en placering som et af dine søgeord. Tænk ‘London Bryllupsfotograf’. Google sætter virksomhedsprofilfortegnelserne først. De organiske lister følger efter det i deres placeringer.

disse virksomhedsfortegnelser er gratis, men du skal have en fysisk placering til din virksomhed.

du foretrækker måske at arbejde på stedet og have et ‘hjemmekontor’ snarere end et studie. Så skal du være fortrolig med notering din hjemmeadresse.

9. Brug sociale medieplatforme til at øge dit publikum

Instagram er en af de mest indflydelsesrige kanaler til visuelle billeder.

og du behøver ikke at have tusindvis af tilhængere for at få det til at fungere for dig. Der bliver mere og mere opmærksomhed på engagement, så antallet af tilhængere og likes, som en konto modtager, bliver mindre vigtigt.

du kan starte betalte kampagner på Instagram for at øge antallet af seere, du får ved specifikke målgruppestrategier.

og som med andre typer sociale medier skal du fokusere på at definere din målgruppe og følge deres konti.

Tag dig tid til at skrive tankevækkende kommentarer, der er længere end to eller tre ord. Dette vil forbedre dine algoritmer og øge chancerne for, at din potentielle kunde vil bemærke dig.

Pinterest er en kraftfuld søgemaskine. Det kan øge din synlighed og sætte dig foran potentielle kunder. Nøglen er at vide, hvordan du bruger Pinterest som en del af din marketingstrategi.

først og fremmest forstå, at dine Pinterest boards ikke er for dig. De er der for at gavne din målgruppe.

hvis du er bryllupsfotograf, skal alle dine tavler vedrøre bryllupper. Dette inkluderer relateret inspiration, som festplanlægning og brudekjoler.

sørg for at bruge relevante tags og skriv en kort beskrivelse for hvert af dine tavler.

du bør også tilmelde dig en Pinterest-godkendt app som medvind. Det er ikke dyrt og vil betale sig for dig i brugt tid.

du kan også planlægge dine pins for ugen. Medvind vil sende dem til dig på de tidspunkter, hvor de mest sandsynligt vil modtage mest trafik.

10. Indsamle og dele klient Testimonials at opbygge tillid

har testimonials på din hjemmeside eller på dine andre reklamemateriale. Dette er blandt de mest magtfulde fotografering marketing ideer. Det giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dit publikum.

folk stoler på andres meninger. Dette er grunden til, at online anmeldelser på sider som er så effektive. Faktisk er testimonials den mest effektive form for deling af indholdsmarkedsføring.

har et par en eller to-sætning udtalelser lagt ud på din hjemmeside og på andre platforme. Dette er socialt bevis, der kan guide nye kundeemner gennem salgstragten. Mange fotografer undlader at bruge mund til mund, og det er derfor, de ikke får kunder.

vær ikke bange for at bede om udtalelser fra hver enkelt klient, der nød at arbejde sammen med dig. Del dem på sociale medier. Indarbejde dem i blogindlæg, e-bøger og andre trykte materialer.

udtalelser bør ikke være for poleret. Faktisk lyder de mere autentiske, når de ikke er formuleret perfekt.

11. Opbyg et partnerskab med en velgørenhedsorganisation for at udvide dit netværk

nogle gange har fotografer en hård tid med denne. Mange af os har gjort vores del af arbejdet gratis, håber det ville føre til mere eksponering.

men det kan være værdifuldt at samarbejde med en velgørenhedsorganisation, som du tror på, eller som stemmer overens med din niche. Mennesker med disponibel indkomst har tendens til at give til velgørenhed.

du giver ikke kun fra hjertet, men udvider også dit netværk. Plus, du skaber nye forretningsmuligheder.

hvis du fotograferer børn eller familier, skal du arbejde med børns velgørenhed eller hospital.

som madfotograf, partner med en beslægtet velgørenhed som en madbank. Dette kan sætte dig i kontakt med kokke eller fødevareproducenter.

hvis du skyder portrætter, skal du tilbyde at lave hovedskud til bestyrelsesmedlemmer.

du kan finde nogle gode tip til, hvordan du opbygger en portrætfotograferingsvirksomhed i vores e-bog-fortjeneste fra portrætter.

12. Find co-Marketing partnere for at nå ud til flere kunder

Find co-marketing partnere med virksomheder, der deler dit publikum. Sørg for, at de ikke er i direkte konkurrence med dig.

hvis du er arkitektfotograf, skal du oprette relationer med ejendomsmæglere.

hvis du skyder glamourbilleder eller boudoirportrætter, kan du prøve lingeributikker, frisørsaloner eller andre specialbutikker. Disse kan være store allierede til krydspromovering.

nå ud til disse virksomheder og pitche en ide eller to om, hvordan du kan støtte hinanden. Det kan være så simpelt som en omtale i et e-mail-nyhedsbrev eller udveksling af rabatter til henvisningskunder.

dit endelige mål er at udvikle et forhold, der er gavnligt for begge. Din første tilgang skal fokusere på, hvad du kan gøre for dem.

denne tilgang vil blive meget værdsat. Og det vil gøre din kontakt mere tilbøjelige til at ønske at gengælde.

sørg for at diskutere, hvad hver part ønsker ud af partnerskabet. Dette vil sikre, at I begge er på samme side. Så ingen ender med at føle, at deres forventninger gik uopfyldte.

13. Opret en åben fotosession til netværksmuligheder

at være vært for en åben fotoshoot er en fantastisk marketingstrategi. Det vil styrke din markedsposition, tilføje værdi til gæster og udvide din rækkevidde.

når du er vært for en åben fotoshoot, har du total kontrol over stilen og hvordan du kører den. Dette vil styrke dit brand og position på markedet.

du kan fremvise din arbejdsstil og lade dine inviterede gæster opleve din arbejdsgang.

dine gæster forbinder dit brand med den fantastiske oplevelse, de havde på fotoshoot. Dette vil få dem til at købe fra dig i fremtiden.

at være vært for en åben fotoshoot giver også muligheder for opfølgning. Du kan takke dine gæster for at deltage. Send dem en lille freebie, som de ville nyde. Du kan også give dem en kupon for at modtage en rabat på den næste reservation hos dig.

hvis du er vært for en begivenhed, som dine gæster nyder, kan du vælge at gøre det til en regelmæssig lejlighed.

dine gentagne deltagere vil sandsynligvis bringe potentielle kunder til din næste begivenhed. Og de vil sprede budskabet om dine produkter og tjenester.

14. Byg et stærkt Brand for at skille sig ud fra mængden

som forretningsmand er dit brand afgørende for din succes.

dit firmanavn og logo er vigtige aspekter af dit brand. Men dit brand er så meget mere.

dit brand er, hvad dine kunder eller potentielle kunder tænker, når de ser dit arbejde. Det handler ikke kun om stilen på din fotografering. Det omfatter alt fra din hjemmeside design til kopi præsenteres på din marketingmateriale.

det er vigtigt at tage sig tid til at udvikle dit image på markedet. Dette vil hjælpe dig med at oprette forbindelse til dit målmarked. Et veldefineret brand sender et signal til de rigtige kunder.

Branding taler til mennesker på et underbevidst niveau. Tænk på nogle af de populære mærker omkring os. Du har foreninger med disse produkter Og Tjenester, selvom du ikke selv har brugt dem.

15. Få Featured på fotografering Blogs til at øge din online tilstedeværelse

der er en masse forskellige fotografering blogs derude. Find en måde at blive vist på, og lad dine kunder vide, hvor de kan se dine indlæg.

at blive vist på andre fotograferingsblogs øger din online tilstedeværelse. På denne måde kan du udvide dit publikum og køre flere kunder til din hjemmeside.

det er smart ikke kun at begrænse dig til dine egne kanaler. Lad andre mennesker tale om dit arbejde og nyde fordelene ved det.

konklusion

Fotografering marketing kan virke skræmmende i starten, men det er en væsentlig del af opbygningen af en fotografering virksomhed.

markedsføring behøver ikke at være tidskrævende eller kompliceret. Start med at prøve et eller to af disse tip, og tilføj mere, mens du går.

vær bevidst om at fremme dit arbejde og lægge kræfter i at opbygge dit eget brand. Du vil blive en fotografering marketing ekspert på ingen tid.