Minimer Crohns blusser med kortikosteroider

kortikosteroider til Crohns: hvad er det rigtige for dig?

Prednison er den mest almindeligt ordineret oral steroid, sagde Andreas B. Forest, PharmD, apotek klinisk koordinator på Mercy Medical Center i Baltimore, Md. Det er typisk ordineret i en 10-til 14-dages regime for en moderat til svær opblussen af Crohns symptomer. I sjældne tilfælde, hvis du har brug for at blive indlagt og ude af stand til at tolerere oral medicin, kan du få steroider gennem en IV.

budesonid (Entocort) er et andet generations oralt kortikosteroid, der er målrettet mod fordøjelseskanalen og generelt har færre systemiske bivirkninger end andre kortikosteroider. Dette stof absorberes ikke af din krop i samme takt som prednison, så mindre steroid kommer ind i blodbanen, forklarede Chait. “Det har vist sig nyttigt til behandling af mild til moderat Crohns sygdom og til opretholdelse af remission i Crohns sygdom,” tilføjede han.

“budesonid må kun anvendes over en kortere periode end andre kortikosteroider,” bemærkede Forest, “i 8 til 16 uger og derefter aftagende over to til fire uger.”

det område i din fordøjelseskanal, der er påvirket af Crohns, kan spille ind i beslutningen om, hvilket kortikosteroid din læge ordinerer til behandling af dine symptomer, og hvordan de administreres. “Budesonid frigives i ileum (sidste del af tyndtarmen) og højre kolon og har derfor en topisk virkning mod sygdom i dette område,” sagde Chait. “Steroid lavementer også kan bruges til sygdom i den nedre kolon og rektum for at behandle symptomer. Hydrocortison og budesonid væske og skum lavementer markedsføres af disse grunde.”

risiciene: Steroidbivirkninger

Kortikosteroidbivirkninger spænder fra milde irritationer til alvorlige medicinske tilstande.

vægtøgning, hævelse i ansigtet, overdreven ansigtshår, nattesved, søvnløshed, humørsvingninger (mere almindelige ved højere doser) og hyperaktivitet er nogle af de midlertidige ubehag, du kan opleve, når du tager kortikosteroider. Osteoporose, diabetes, højt blodtryk, grå stær, glaukom, hjertesvigt og en øget modtagelighed for infektioner er nogle af de mere alvorlige potentielle bivirkninger.

mennesker, der har allerede eksisterende sygdomme, har en højere risiko for hjertesvigt, diabetes og forværring af osteoporose, tilføjede Forest.

de værste bivirkninger opstår, når du bruger kortikosteroider i lange perioder-år i stedet for uger eller måneder, forklarede Forest. For at reducere din risiko for alvorlige steroidbivirkninger skal du sørge for, at din læge kender din historie med kortikosteroidbrug. Dette er især vigtigt, hvis du har mere end en læge, da kortikosteroider kan ordineres til mange andre tilstande end Crohns. fortæl altid hver af dine sundhedsudbydere om hver medicin, du tager, inklusive doseringsoplysninger.